Ú s t í n/L. - V rámci 9. kola přijel na ústecký led soupeř z Přerova, kterému patřila druhá pozice před dnešním utkáním. Zubři své postavení v tabulce potvrdili a odváží si z Ústí nad Labem tři body, za výhru 3:2. Nic na tom nezměnilo ani závěrečné drama, které Slovan díky dvěma brankám zařídil.
so 29. 9. 2018, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC ZUBR Přerov
2:3 0:1, 0:1, 2:1

Branky a nahrávky: 58. Chrpa, 60. Pšenička (Jícha, Březák) – 3. Pšurný (Popelka, Ferenc), 23. Ferenc (Zbořil, Moučka), 57. Hejcman (Popelka) . Rozhodčí: Wagner, Vokřál – Kokrment, Podrazil . Vyloučení: 6:10 . Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 865 . Střely na branku: 27:16 . Zblokované střely: 12:8 . Vhazování: 30:30 . Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Ústecký Slovan s.r.o.: J. Dlouhý – Jeřábek, Weinhold, Březák, M. Jandus, M. Vágner, Zukal, Mert – D. Merta, Vrdlovec, Chlouba – T. Jandus, Pšenička, Jícha – Melka, Roubík, Tůma – Chrpa, Planý.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala, Malina, Zbořil, R. Černý, Padrnos, Ferenc – Rachůnek, T. Sýkora, T. Doležal – Popelka, Pšurný, Sikora – Hejcman, Navrátil, Š. Kratochvíl – Moučka, Goiš.

Komentář

Utkání pro domácí nezačalo vůbec dobře, protože již dvě minuty po začátku první třetiny dokázali hosté vstřelit branku, když se po závaru před brankou dostal kotouč k volnému Romanu Pšurnému a ten uklidil puk do odkryté branky. Chvíli poté se hosté mohli radovat znovu, avšak Navrátil nedokázal trefit ideální pas od Hejcmana. Domácí se také činili v útoku, ale ani při samostatném úniku Martina Janduse nedokázali vyrovnat, jelikož si domácí útočník vylámal zuby na betonech hostujícího brankáře

Úvod třetiny opět vyšel lépe hostům, kteří po dvou minutách hry navýšili svůj náskok na 2:0, když Zbořil našel krásnou křižnou přihrávkou Jakuba Ference a ten už jen dostal puk do nekryté branky. Poté jsme mohli vidět hokej nahoru dolů a spoustu zajímavých šancí na obou stranách, ale ani přes velký počet vyloučení jsme v druhé třetině další branku již neviděli.

Do třetí části vstoupil Slovan s velkou chutí po vyrovnání a tak se na hostující obranu valil jeden útok za druhým, avšak hostující brankář předváděl výborné zákroky, takže se skóre zatím neměnilo. Avšak místo vytouženého snížení přišla ledová sprcha, když Popelka vybojoval za brankou domácích puk a vybídl před brankou Darka Hejcmana, který se nemýlil. Necelou minutu poté dokázali domácí konečně snížit, když předvedl krásné sólo Jakub Chrpa a na druhý pokus překonal Klimeše. Při následné hře bez brankáře uzamkl Slovan hosty v obrané třetině a necelou minutu před koncem se mu podařilo vstřelit další branku, když Jícha našel mezi kruhy volného Tomáše Pšeničku a ten prostřelil hostujícího brankáře. Velké drama nakonec nemělo pro domácí dobrého konce, jelikož další branku již vstřelit nedokázali a tak podléhají Přerovu 2:3

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): V prvních dvou třetinách jsme minimálně bruslili. Vůbec jsme se netlačili do brány a nedokázali jsme si vytvořit takový tlak jako ve třetí třetině, kdy hráči začali plnit naše představy. Snížili jsme na rozdíl jedné branky,bohužel už bylo pozdě.

Petr Dočkal (HC Zubr Přerov): Do dnešního utkání jsme chtěli vstoupit dobře, a to se nám podařilo. Ten začátek byl důležitý a nám se podařilo vstřelit branku. Prvních deset minut jsme soupeře nepustili do úvodního tlaku, věděli jsme o jeho síle i zkušených ofenzivních hráčích, jako jsou Roubík nebo Chlouba. Ve druhé třetině jsme trošku vypadli z rytmu kvůli vyloučením, kdy se hra často kouskovala. My jsme se neubránili a dostali jsme dva góly. Ve třetí třetině jsme soupeře nechtěli pustit do utkání, to se nám dařilo a dali jsme třetí branku. Celé mužstvo šlapalo výborně, od brankáře počínaje. V posledních minutách jsme si to zkomplikovali naší lehkovážností a jsme rádi za tři body odsud z Ústí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže