Ú s t í n/L. - Slovan v dnešním utkání třikrát prohrával, ale vždy dokázal náskok soupeře smazat. Zápas ale nakonec nedokázal dovést do vítězného konce. O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl za Ústí úspěšný pouze Pavel Smolka, což na vítězství nestačilo. Z Třebíče si tak přiváží jeden bod za prohru na samostatné nájezdy.
so 2. 12. 2017, MANN + HUMMEL ARENA
SK Horácká Slavia Třebíč
Ústecký Slovan s.r.o.
4:3sn 1:1, 2:2, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 10. Jan Wasserbauer (Kristl), 26. Dolníček (Jan Wasserbauer, R. Erat), 34. Kusko (Vodný, T. Havránek), rozh. náj. Kusko – 13. Severa (Vrdlovec, Navarra), 28. Vl. Brož (Bernad), 40. D. Merta (M. Vágner, Vrdlovec). Rozhodčí: Jan Doležal, Veselý - Krátký, Ondřej Doležal. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 042. Střely na branku: 28:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Vágner, Nedbal, Čejka, Furch, D. Mikyska, Kaláb (A) – R. Erat (A), Dolníček (C), Kratochvíl – Vodný, Kusko, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, R. Zohorna – Půža, Jan Wasserbauer, Kristl.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – Bernad, Vl. Brož, M. Vágner (C), Hes, Vaněk, M. Zdvořáček – Melka, Roubík (A), Severa – D. Merta, Vrdlovec (A), Smolka – Kuběna, Vachovec, Jandus – Macek, Navarra.

Komentář

Třebíč vyhrála úvodní vhazování a dostala se do útočného pásma. Dolníček posílal přihrávku před branku, která však nenašla třebíčského hokejistu. Kuskova střela byla zdvižena do ochranné sítě. Jeden z domácích hokejistů nahodil puk před branku, kde se několik hráčů snažilo o gólovou dorážku. Kotouč ovšem v síti neskončil. Hosté zahrozili tvrdou ranou od modré čáry, kterou Jekel vyrazil a následně zalehl v brankovišti. Kristl našel úplně volného spoluhráče před ústeckou brankou, který ovšem nedokázal skórovat. Volke zastavil nebezpečnou střelu Kratochvíla. Horácká Slavia výborně kombinovala v útočném pásmu a vynutila si faul soupeře. Domácím se přesilovku využít nepodařilo. Zanedlouho už se ale třebíčský stadion otřásal v základech. Kristlovu střelu vyrazil Volke přímo na hůl Jana Wasserbauera, který uklidil kotouč do odkryté branky. Radost domácích ovšem netrvala dlouho. Vrdlovec našel mezi kruhy úplně volného Severu, který srovnal stav utkání. Kratochvíl se skvěle prokličkoval do velké šance, ale jeho střela byla zlikvidována ústeckým obráncem.

Havránek obelstil obranu soupeře a natlačil se až před Volkeho. Gólově se však neprosadil. Třebíčské hokejisty při útočném výpadu zastavil ofsajd. Jaroslav Roubík podrazil svého soupeře a zamířil na trestnou lavici. Domácí si v přesilové hře vzali vedení zpět. Eratova rána se odrazila k Janu Wasserbauerovi, který našel před ústeckou brankou úplně osamoceného Davida Dolníčka. Třebíčský kapitán se nemýlil a poslal Horáckou Slavii podruhé v dnešním zápase do vedení. Pavel Jekel předvedl vynikající zákrok proti střelci Slovanu. Netrvalo ale dlouho a kotouč přeci jen skončil v síti. Brož prostřelil všechno, co mu stálo v cestě a srovnal na 2:2. Hezovu střelu Jekel vyrazil do rohu kluziště. Kalábovu střelu od modré čáry našel Volke ve své lapačce. Erat poslal do úniku Davida Dolníčka, který nebezpečně zakončil. Horácká Slavia dostávala ústecký Slovan pod tlak. Toho využil Tomáš Havránek, který si výborně vybruslil k modré čáře a poslal přesnou přihrávku Michalu Vodnému. Vodný poslal kotouč osamocenému Silvesteru Kuskovi, který střelou bez přípravy překonal Volkeho. Hosté dostali možnost srovnat. Na trestnou lavici zamířil Jan Wasserbauer za podražení. Ústecký Slovanu se podařilo vstřelit branku. David Merta se dostal k odraženému kotouči a obratem ho poslal do třebíčské branky.

Erat poslal přesnou přihrávku Davidu Dolníčkovi, který prověřil Volkeho. Furchova rána mířila mimo tři tyče. Malcova tvrdá rána orazítkovala jen plexisklo za Volkeho brankou. A znovu přišla na řadu kombinace mezi Eratem a Dolníčkem. Ani tentokrát ale puk v síti neskončil. Mertovu ránu vytěsnil Jekel levým betonem. A do třetice souhra mezi Eratem a Dolníčkem. Branka Ústí nad Labem však byla jako zakletá. Vágnerovu ránu Volke reflexivně vyrazil. Jandus se provinil podražením, čímž dal Třebíči příležitost získat zpátky vedení. Nedbalova střela mířila mimo branku. Domácí si vytvářeli šance, ale přesilovku nevyužili. Do konce základní hrací doby zbývala asi minuta a Jekel fantastickým zákrokem podržel třebíčské hokejisty. Víc už toho ve třetí třetině ani jeden z týmů nestihl a za nerozhodného stavu se šlo do prodloužení.

I přes velké šance domácích v prodloužení branka nepadla. Rozhodující nájezd proměnil Silvester Kusko, pro kterého to dnes byla druhá branka.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Chtěl bych poděkovat klukům, za povedenou třízápasovou sérii domácích zápasů. Ze tří zápasů jsme získali osm bodů a dostali jsme se do elitní osmičky tabulky WSM ligy. Byl to náš cíl, který jsme splnili. Naším druhým cílem, je udržet se v elitní osmičce až do konce základní části. Trošku mě mrzí, že se dostaneme do vedení a vzápětí dostaneme branku. Chtěl bych, abychom soupeři odskočili o více branek. Nebo bychom měli vedení udržet déle. Dnes se nám nedařila oslabení, na které se budeme muset zaměřit. Ústí nad Labem má výborné hokejisty, kteří nás v zápasech vždy potrápí. Mrzí nás, že jsme v prodloužení nevyužili přesilovou hru, ale máme dva body, za které jsme rádi. Hráče na samostatné nájezdy jsem vybíral sám a všichni řekli, že pojedou. Zvládli jsme tři domácí zápasy v řadě, ale nesmíme usnout na vavřínech. V dalším zápase nás čekají Karlovy Vary. Na tohoto soupeře se musíme pořádně připravit a zkusit ho překvapit.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): V posledních letech se nám v Třebíči dařilo vyhrávat. Dnes jsme si do Třebíče přijeli pro tři body, ale nezískali jsme je. Jsme z toho zklamaní. Jeden bod z venkovního zápasu je sice dobrý, ale dnes je pro nás jeden bod málo. V zápase jsme udělali dvě velké chyby. Pořád jsme museli dotahovat. V prodloužení se nám podařilo ubránit oslabení. Nájezdy nám letos vůbec nejdou, což se dnes potvrdilo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže