Ústí nad Labem - V předehrávce 36. kola WSM Ligy hostili hokejisté Ústí nad Labem v domácím prostředí Prostějov. Slovan příliš nezachytil začátek zápasu, když ve třicáté první minutě prohrával již 0:3. Severočeši ale nic nevzdali a ukázali se jako velcí bojovníci, neboť ve čtyřiapadesáté minutě bylo skóre srovnané. Zápas rozhodovaly především přesilové hry, když rozhodující branku obstaral právě v početní výhodě v padesáté páté minutě Marek Drtina.
út 15. 12. 2015, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
LHK Jestřábi Prostějov
3:4 0:1, 2:2, 1:1

Branky a nahrávky: 32. Tenkrát (Roubík, Kloz), 36. Roubík (Tenkrát, Kloz), 54. Pohl (Roubík, Kloz) – 6. Illéš (Krejčík, Zadražil), 27. Venkrbec (Dragoun, Husák), 31. Venkrbec (Cetkovský, Protivný), 55. Drtina (Dragoun, Venkrbec). Rozhodčí: Pražák – Šmika, Kreuzer. Delegát: Veselý. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 621. Střely na branku: 34:26 (14:8, 12:10, 8:8). Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4. Zakázaná uvolnění: 5:8. Ofsajdy: 3:2; z toho úmyslné 1:0. Vyhraná vhazování: 38:29 (5:8, 16:12, 17:9). Nejlepší hráči: Petr Tenkrát - Luboš Horčička.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – Pohl, D. Sobotka, Vl. Brož, Hes, Bernad, Smetana, Od 41. Holomek – Tenkrát, Roubík, Kloz – Dalecký, Melka, D. Merta – Rys, Kuchler, Gengel – od 41. Křivohlávek. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Vokurka, M. Drtina, Kaluža, Mojžíš, Protivný, Husák – Venkrbec, Dragoun, Cetkovský – L. Luňák, Moskal, M. Novák – Čuřík, V. Meidl, Šlahař – L. Krejčík, Illéš, Zadražil. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Jiří Vykoukal.

Komentář

Úvodní třetinu otevřeli Prostějovští v šesté minutě. Jakub Illéš využil chyby domácí obrany a po nahrávce od Lukáše Krejčíka vsítil puk do odkryté svatyně Slovanu. Zhruba o tři minuty později se dostal do útoku Antonín Melka, ale jeho případnému brejku Luboš Horčička včas zabránil.

Poslední větší šance zahajovacího dějství byla v podání Davida Merty, ale jelikož nevystřelil z první, tak ke srovnání stavu na kostce nedošlo. Do druhé dvacetiminutovky si hosté po vydařené střele Jakuba Illéše nesli jednobrankové vedení a na výkon se jim podařilo navázat.

Ve dvacáté sedmé minutě utkání nalezl Michal Dragoun volného Matouše Venkrbce, který poslal přesnou střelu do odkryté branky. Jestřábi skórovali i nadále. Další gól ve prospěch hostů padl v minutě jednatřicáté. Matouš Venkrbec z brejku využil pozapomnění od ústecké defenzivy a při samostatném úniku překonal Jakuba Soukupa.

V následujících pěti minutách druhé periody dokázali domácí snížit na rozdíl jediné branky. Nejprve se do černého trefil Petr Tenkrát, jenž získal nahrávku od Jaroslava Roubíka z pravého kruhu a dokázal se prezentovat střelou od levé tyče do z části odkryté klece Jestřábů a zároveň tak využít i přesilové hry. Prvního úspěšného střelce Severočechů následoval Jaroslav Roubík, který dorazil puk za záda Luboše Horčičky.

Třetí třetina se začala vyvíjet ve čtyřicáté čtvrté minutě, kdy se do tutové šance dostal Petr Tenkrát, ale touš pálil pouze do připraveného Luboše Horčičky. První gól závěrečné části a zároveň i vyrovnávací branka Slovanu padla v čase 53:42 min. Jaroslav Roubík zpoza branky poslal kotouč křižnou přihrávkou Janu Pohlovi, kterému se podařilo prostřelit vše, co mu stálo v cestě při početní výhodě na hrací ploše.

O minutu a sedmnáct vteřin později vrátil Marek Drtina jednobrankové vedení svému mužstvu střelou z hranice útočného pásma a dokázal tak využít také přesilovku. Trenér ústeckých hokejistů Miroslav Mach si v čase 57:53 min. vyžádal oddechový čas a po necelých dvou minutách zvolil i power-play. Ani jeden z jeho kroků však k vyrovnání nevedl.

Ve střetnutí třicátého šestého kola se více dařilo hostům, kteří měli i lepší vstup do utkání. Slovan do poslední chvíle bojoval a nic nevzdával, ale vyrovnat se už Severočechům nepodařilo. LHK Jestřábi Prostějov si za těsnou výhru 4:3 odvezli domů plný počet bodů do tabulky WSM Ligy.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Měli jsme dobrý vstup do utkání a měli jsme i pohyb. Poté jsme udělali několik hrubých chyb, z čehož vyplynulo, že jsme prohrávali 0:3. Následně jsme se dostali do zápasu, vyrovnali jsme na 3:3, ale bohužel přišlo oslabení, ve kterém jsme inkasovali gól. S Prostějovem jsme bojovali, ale nevyšlo nám to. Myslím si, že jsme v duelech se Šumperkem a Havířovem urazili hokejového boha.“

Kamil Přecechtěl (LHK Jestřábi Prostějov): „Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře. Disciplinovanou hrou jsme se dostali do vedení 3:0 a v tomto momentě jsme vypli a přestali hrát. Ústí nad Labem se dostalo znovu do hry, ale naštěstí jsme utkání v závěru zvládli. Slovan dokázal využít dvě přesilovky, což je velmi nepříjemné.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže