Ú s t í n/L. - Utkání 31. kola v Ústí nad Labem přineslo velmi zajímavý hokej. Šest gólů v druhé třetině, jenž tři byly ze strany Šumperku, rozhodlo o těsném vítězství hostí. Domácí bojovali celou třetí třetinu o vyrovnávající gól, kterého se však díky skvělému Svobodovi nedočkali.
st 9. 12. 2015, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
DRACI PARS ŠUMPERK
3:4 1:0, 2:4, 0:0

Branky a nahrávky: 19. Roubík (Brož, Holomek), 21. Brož (Melka, Rys), 40. Roubík (Kloz, Holomek) – 21. Plášek (Havlík), 28. Drtil (Fořt), 38. Půhoný (Kaut), 39. Vrdlovec (Havlík, Milfait). Rozhodčí: Würtherle – Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 583. Střely na branku: 44:35 (13:10, 13:18, 18:7). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4. Zakázaná uvolnění: 1:5. Ofsajdy: 0:3. Vyhraná vhazování: 32:30 (7:10, 16;9, 9:11). Nejlepší hráči: Vladimír Brož - Tomáš Drtil.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup (39. Volke) – Holomek, Pohl, Sobotka, Brož, Smetana, Hes, Bernad, Látal – Kloz, Roubík, Tenkrát – Kuchler, Melka, Rys – Merta, Andres, Dalecký – Gengel, Kopta, Křivohlávek. Trenéři: Tomáš Mareš, Miroslav Mach.

DRACI PARS ŠUMPERK: Svoboda – Havlík, Holík, Gewiese, Sedlák, Zdráhal, Drtil, Bažant – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Půhoný, Kolář – Haas, Plášek, Brunec – Ostřanský, Šebek, Jurík. Trenér: Milan Mazanec.

Komentář

Po nevydařeném pondělním zápase proti Českým Budějovicím si chtěl Slovan spravit chuť ve druhém domácím střetnutí v tomto týdnu. Tentokrát se jim do cesty postavil Šumperk. Hosté však domácí zaskočili a Soukup již v úvodu musel čelit několika střelám. O největší rozruch se postaral Tomáš Drtil, po jehož střele došlo ještě na několik dorážek. Vzápětí se na scénu dostali také Ústečtí.

První výraznější šanci si připsal Ondřej Holomek, který si najel mezi kruhy a zakončil. Od modré to následně zkoušel Jan Pohl. V první třetině si Slovan zahrál také v početní výhodě a to hned třikrát. Hned v té první zkusil štěstí Jaroslav Roubík, když obkroužil branku a z blízkosti vystřelil. Při hře 5 na 5 poté bekhendem vystřelil Jan Dalecký, ale ani on neuspěl.

Domácím se v závěru přeci jen podařilo vstřelit gól. Jaroslav Roubík dostal ve středním pásmu přihrávku od Vladimíra Brože, najel si na pravý kruh a bekhendem zakončil pod lapačku Svobody. Po dvaceti minutách byl tedy stav 1:0.

Slovan dostal hned v úvodu studenou sprchu v podobě vyrovnávacího gólu. Při vlastním oslabení se prosadil střelou z pravého kruhu Karel Plášek. Domácí však našli na inkasovanou branku rychlou odpověď. Vladimír Brož vypálil od modré čáry a kotouč prošel mezi betony až do branky.

Na ledě byl k vidění vyrovnaný hokej a ani jeden z týmů nešetřil střelami. Aleš Holík se snažil překvapit Soukupa střelou z pravého kruhu a na druhé straně zakončoval od modré Ondřej Holomek. Svobodu však vzápětí nepřekonal ani Jan Látal svou pohotovou střelou po vhazování.

Naopak Šumperk mohl slavit. V čase 27:13 se kotouč po střele Tomáše Fořta odrazil přímo na hůl Tomáše Drtila, který už jen poslal puk do odkryté brány. Po inkasované brance Slovan zabral a do šance se dostal David Merta, který z mezikruží trefil masku Svobody. V početní výhodě poté zakončil Jan Brož z vrcholku pravého kruhu.

Závěr třetiny nabídl gólovou smršť. Nejprve vstřelil rozdílovou branku Jiří Půhoný a dostal Šumperk poprvé v zápase do vedení. Na 2:4 vzápětí zvyšoval Daniel Vrdlovec a následně došlo v brance domácích ke změně. Mezi tři tyče se postavil Martin Volke. Ústečtí však dokázali ještě před sirérou snížit. V čase 39:03 se pod vyrážečku Svobody trefil Jaroslav Roubík a hráči odjížděli do kabin za stavu 3:4.

Na úvod třetí části se domácí dostali do oslabení a Jan Pohl si jel odsedět navíc desetiminutový trest. V početní výhodě vypálil od modré Tomáš Drtil, střela však skončila pouze v náruči Volkeho. S výhodou jednoho muže na ledě navíc si zahráli také domácí. Jaroslav Roubík tečoval před brankou střelu Ondřeje Smetany, ale Svoboda si poradil i s následnou střelou Jana Kloze.

Ani v závěrečném tlaku se domácím nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku. Pohotová střela Matěje Hese po vhazování skončila pouze v lapačce. V posledních sekundách to zkoušel ještě Jaroslav Roubík. Svoboda však odolal i několika dorážkám a Slovan si tak i z druhého domácího zápasu v tomto týdnu odnáší prohru, tentokrát 3:4.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Podali jsme katastrofický výkon. Chtěli jsme se fanouškům omluvit, za to, co jsme předvedli. Je to ostuda pro ústecký hokej. Takhle to nejde. My se můžeme vymlouvat, že máme nějaká zranění, ale měli bychom Šumperk i tak porazit. Sice jsem říkal, že mají ze šesti zápasů pět výher, hrají dobře, ale my jsme ten zápas totálně nezvládli. Omlouváme se a stydíme se za to, co jsme tady dnes předvedli.“

Milan Mazanec (Salith Šumperk): „Myslím si, že to bylo bojovné utkání. My jsme padali do střel. Bylo vidět, že soupeř má kvalitu. Drželi hodně kotouč. My než jsme začali hrát jednoduchý hokej s nahazováním na branku a vystrkáváním ven ze třetiny, tak do té doby soupeř vedl. Byli lepší a přehrávali nás. Oni nás přehrávali i dál, ale my jsme se snažili hrát tak, aby se nám nedostávali dovnitř do formace, takže ty situace a velké šance byly minimální. Soupeř mohl ty góly dát také. Párkrát se netrefil do brány a párkrát jsme tam měli dobrý zákrok brankáře, mohlo to být ještě zajímavější.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže