Ústí nad Labem - V rámci 15. kola WSM Ligy cestovala do Ústí Dukla Jihlava. Hostujícímu celku vyšly úvodní dvě třetiny, po nichž vedl 4:0. Domácí Slovan se ve třetí třetině střelecky probudil, díky třem přesným ranám zadělal na drama. Vyrovnat Ústí nad Labem nestihlo, a tak si Jihlava odváží tři body za výhru 4:3.
so 17. 10. 2015, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Dukla Jihlava
3:4 0:2, 0:2, 3:0

Branky a nahrávky: 47. Pohl (Tůma, Smetana), 57. Roubík (Tůma, Smetana), 58. Rys (Kloz, Bernad) – 5. Kaláb (Důras, Seman), 20. Diviš (Alekseev, Gríger), 22. Anděl (Důras, Kaláb), 31. Šafář (Kohout, Seman). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 1 083. Střely na branku: 32:30 (6:10, 11:12, 15:8). Průběh utkání: 0:4, 3:4. Zakázaná uvolnění: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Vyhraná vhazování: 28:30 (9:8, 11:9, 8:13). Nejlepší hráči: Jakub Soukup - David Honzík.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – Pohl, Smetana, M. Vágner, Bernad, Kurka, Hes, M. Zdvořáček – D. Tůma, Roubík, D. Merta – Rys, Melka, J. Kloz – Gengel, Kubica, Kuchler – Křivohlávek, Baránek, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Dukla Jihlava: Honzík – Štebih, Šafář, T. Kaláb, Dundáček, Šimek, Zadražil, Dobrovolný – Kohout, F. Seman, Diviš – M. Důras, J. Skořepa, Anděl – Březina, Melenovský, Jícha – Alekseev, Gríger, Harkabus. Trenéři: Petr Vlk, František Zeman.

Komentář

Do utkání vstoupila lépe Jihlava a po většinu třetiny se držela u kotouče. První výraznější šance přišla z hole Tomáše Harkabuse, který napřáhl z levého kruhu. Následně se domácí dostali do dvojnásobného oslabení a Jihlava nezaváhala. Po přihrávce Michala Důrase se střelou přesně mezi betony prosadil Tomáš Kaláb. Dukla pokračovala s výhodou jednoho muže na ledě a od modré čáry napřáhl Vojtěch Zadražil. Odražený kotouč se poté ještě snažil za brankovou čáru dostat David Gríger. Soukup však ve zbytku oslabení podržel domácí a za svá záda kotouč nepustil ani po bekhendové střele Lukáše Jíchy z levého kruhu.

Ústečtí se během úvodní dvacetiminutovky do nebezpečnější šance nedostali, nahození Ladislava Gengela si Honzík lapačkou pohlídal. Naopak opět zahrozili hosté, když se při vlastním oslabení do přečíslení dostala dvojice Josef Skořepa a Michal Důras. Druhý jmenovaný však nenašel skulinku mezi Soukupovými betony. Do konce třetiny si ještě Jihlava zahrála v početní převaze a v šanci se ocitl Martin Kohout svou tvrdou střelou z pravého kruhu. Gólem však skončila až akce v poslední minutě. Alexei Alekseev nahrál přesně na hůl najíždějícího Richarda Diviše, který měl dostatek prostoru k zakončení a kotouč zavěsil pod lapačku Soukupa. Úvodní třetina tak skončila za stavu 0:2.

Hned na úvod druhého dějství dostali domácí studenou sprchu v podobě třetího gólu. Lukáš Anděl si najel před branku a zakončil přesně mezi betony Soukupa. Slovan se ale po inkasovaném gólu dlouho držel v útočném pásmu. Po přihrávce Jaroslava Roubíka na pravý kruh se do šance dostal David Tůma a o chvíli později také David Merta, který se probojoval až do zakončení. Honzík ani nadále nezůstal bez práce. Mezi kruhy se kotouče ujal Zdeněk Kubica a jeho střelu před brankou ještě stihl tečovat Jiří Kuchler.

Jihlavský gólman si však obě situace pohlídal a taktéž tomu bylo i při střele Jana Pohla z vrcholku kruhu. Pravidlo nedáš - dostaneš, se potvrdilo i tentokrát. Ze čtvrtého gólu se v polovině druhé třetiny radovali hosté, když Martin Kohout z rohu kluziště našel najíždějícího Ondřeje Šafáře, který zakončil pod horní tyč. Po zbytek třetiny utkání příliš výrazných šancí nenabídlo. Navýšit vedení se v závěru ještě pokusil Martin Kohout okamžitou střelou po vhazování, která mířila mezi betony a následně Denis Šimek střelou od modré čáry. O vyražený kotouč se však postarala domácí obrana a Jihlava si do kabin odnášela čtyřbrankový náskok.

Ve třetí třetině se Slovan přeci jen dočkal branky. Při početní výhodě se prosadil Jan Pohl, který se z mezikruží trefil přesně pod horní tyč. V dalších minutách se hra rozkouskovala. Nejprve na trestnou lavici zamířil domácí hráč a při početní výhodě se do zakončení dostal David Gríger, který se ocitl nikým nehlídaný u levé tyče. Poté následovala přesilovka domácích, při které Slovan Honzíka zasypal hned několika střelami. Nejprve po přihrávce Jana Pohla vypálil Ondřej Smetana od modré čáry a následně Jiří Rys našel před brankou volného Zdeňka Kubicu. Jihlavský gólman však odolal střelám domácích a za svá záda nepustil ani kotouč, který se Jan Křivohlávek pokusil sklepnout do branky.

K velkému obratu měli domácí nakročeno v samotném závěru základní hrací doby. Při početní převaze David Tůma našel dobře postaveného Jaroslava Roubíka u levé tyče a ten se při své zakončení nemýlil. Vzápětí se domácí fanoušci radovali znovu, když vstřelil kontaktní branku Jiří Rys. Tomu se vyražený kotouč po střele Jana Kloze odrazil přesně na hůl a bez větších problémů zakončil nad ležícího Honzíka. Poslední naděje na vyrovnání pak ale domácím zhasla, když na trestnou lavici zamířil opět domácí hráč. Do konce třetiny už gól nepadl a Slovan si tak ze sobotního utkání odnesl prohru 3:4.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Odehráli jsme špatný zápas a padesát minut jsme hráli velmi špatně. Jihlava nás přehrávala, ale jakmile jsme dali gól, tak jsme se zvedli. Velmi nás nabudilo snížení na 3:4 a myslím si, že jsme mohli i vyrovnat, ale zbytečné vyloučení Zdeňka Kubici rozhodlo. Utkání se zlomilo ve třetí minutě, když jsme šli do tří. Jihlava je kvalitní mužstvo, dostali jsme další dvě branky a po dvou třetinách jsme prohrávali 0:4. Do Havířova jedeme bodovat. Nemůžeme stále ztrácet body, jelikož celky v tabulce pod námi bodují a doma hrají výborně. Z Havířova musíme odvézt body.“

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Do utkání jsme vstoupili dobře. První dvě třetiny byly z našeho pohledu dobré po stránce pohybové i hokejové. Ve třetí části bylo jasné, že domácí zvýší svou aktivitu, na což jsme nedokázali zareagovat. Dvakrát jsme v poslední dvacetiminutovce faulovali a Slovan toho využil. Měli jsme mnoho šancí a břevno ne jednou zazvonilo. Jsme rádi, že si body vezeme domů my. Vedení jsme ztratili v závěru zápasu a začali jsme mít obavy a zmatkovat.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže