Praha - Slovan v Edenu odehrál jedenácté kolo ve středu 7. 10. 2015. Ústí nad Labem dokázalo vstřelit branku až ke konci druhé třetiny, ale to už Slavia vedla 6:0. Následně se Ústečtí neprosadili a nakonec střetnutí skončilo za stavu 7:1 ve prospěch HC Slavia Praha.
st 7. 10. 2015, Zimní stadion Eden
HC Slavia Praha
Ústecký Slovan s.r.o.
7:1 5:0, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Pavlin (Čermák, Robinson), 5. Micka, 7. Šafránek (Markovič, Robinson), 14. Micka (Jiránek), 17. Čermák (Robinson, Markovič), 24. Čermák (M. Hruška, Markovič), 50. Micka – 37. Roubík (Brož). Rozhodčí: Grech – Šmika, Štětina. Vyloučení: 10:11. Využití: 3:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 1 180. Střely na branku: 41:43 (16:17, 13:13, 12:13). Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.

HC Slavia Praha: Hylák (41. Frodl) – M. Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Adam, Růžička – Robinson, Šafránek, Markovič – Micka, Jiránek, D. Hruška – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – J. Doležal, Bahenský, Nestrašil. Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým.

Ústecký Slovan s.r.o.: Habal – Smetana, Pohl, Vl. Brož, Bernad, Kurka, Hes, Macek, Skočovský - D. Tůma, Roubík, Rys - Melka, J. Kloz, Kubica - Baránek, Gengel, Kuchler - D. Novák, O. Kopta II, Navarra. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Komentář

Do zápasu jedenáctého kola WSM Ligy nastoupili slávisté spolu s novou posilou. Obnovenou premiéru v sešívaném dresu si po pěti letech odbyl David Hruška. Z jeho prvního zápasu v naší druhé nejvyšší soutěži neuběhla ani minuta a Hruška už se svými spoluhráči mohl slavit.

Po osmačtyřiceti sekundách nastartoval červenobílou mašinu svým prvním gólem Žiga Pavlin, jenž dokázal dorazit puk pod břevno. Slávisté se dokonce dokázali v prvních deseti minutách dostat do tříbrankového trháku. Nejdříve se z levého kruhu tvrdou ranou prosadil Tomáš Micka, aby ho pak o dvě minuty později napodobil pod víko zakončující David Šafránek.

Soustavný tlak slávistů přerušila jen dvojnásobná přesilovka Severočechů. V té si Slovan dokázal vytvořit několik šancí, ty ale vždy ztroskotaly na sebejistém Hylákovi. Zákroky červenobílého muže s maskou znovu nastartovaly slávistickou ofenzivní smršť. Nejdříve se Tomáš Micka trefil ve vlastním oslabení, když z prostoru mezi kruhy zamířil přesně k levé tyči. Ještě než si slávistický kotel začal žádat „bůra“, skočila v síti Ústeckých pátá branka. Kotouč přes Habala v přesilovce šťastně propasíroval dorážející Miloslav Čermák.

I úvod prostřední části se nesl v duchu ofenzivní převahy domácích. Ústečtí se sami sráželi častými vyloučeními, Pražanům dokonce nabídli hrát v pěti proti třem celé dvě minuty. Samozřejmě následoval červenobílý trest. Svou druhou branku v zápase přidal Miloslav Čermák. Poté si sice ve dvojnásobné přesile zahráli i hosté, z přesilovky ale vytěžili jen tyčku, kterou orazítkoval Roubík.

Zbytek třetiny se odehrával v přesilovce jednoho či druhého týmu. Když se z dorážky neprosadil dorážející Doležal, mohli alespoň dílčí úspěch oslavit hosté z Ústí. Brožovu střelu od modré čáry před Hylákem tečoval Jaroslav Roubík. Do kabin tak slávisté s pětibrankovým vedením odcházeli i po druhé siréně.

Za rozhodnutého stavu dostal mezi tyčemi šanci mladý brankář Frodl, jenž vystřídal Hyláka. Sešívaní i ve třetí periodě zápas kontrolovali a v poklidu dohrávali. Navýšit vedení mohl dokonce z levé strany dorážející Kašpařík, branku ale ve vyložené pozici minul. První důležitější zásahy si tak mohl připsat i Frodl, který působil rovněž velmi sebejistě ve svém brankovišti.

Přece jen však slávisté dokázali přidat ještě jeden hřebík do ústecké rakve. Aktivní Tomáš Micka v oslabení ukořistil kotouč a propálil Habala, čímž zkompletoval hattrick. Poslední minuty se už skutečně jenom dohrávaly. Frodl totiž ani jednou nekapituloval a za svá záda kotouč nepropustil ani v oslabení, ve kterém si musel připsat několik těžkých zákroků.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (HC Slavia Praha): „Měli jsme výborný vstup do zápasu, po první třetině bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Pak jsme si ale náš tlak klasicky rozbili zbytečnými fauly. Ve třetí části jsme už zápas kontrolovali a přidali ještě jeden gól. Hráče musím pochválit za dobrý týmový výkon. Střelcem večera se navíc stal Tomáš Micka, který dal hattrick.“

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Zápas rozhodla první pětiminutovka. Slavia dala rychlé dva góly a my už jsme se do toho nedostali. S naším výkonem rozhodně nejsme spokojeni. Náš kádr potřebuje posílit. Liga je na začátku, asi se ještě po nějakých hráčích poohlédneme.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže