Ústí nad Labem - Utkání dvaačtyřicátého kola první hokejové ligy ČR nabídlo již od 16:00 hod. souboj kladenských Rytířů s ústeckým Slovanem. Utkání zahájili lépe hosté, kteří se zásluhou Jaroslava Roubíka dostali v přesilové hře do vedení. Kladno ještě před přestávkou čtyřmi přesnými zásahy dokázalo skóre otočit, když v závěrečném dějství ještě dvakrát skórovalo. Svěřenci Miroslava Macha a Tomáše Mareše se tak vrací bez bodu.
so 10. 1. 2015, ČEZ Stadion, Kladno
Rytíři Kladno
Ústecký Slovan s.r.o.
6:1 4:1, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 4. Horna, 15. Kaberle (Rudovský, Dragoun), 19. Tenkrát (Stach, Pitule), 20. Kindl (Strnad), 58. Stach (Jaroměřský), 59. Rudovský (Horna, Kaberle) – 3. Roubík (Kolafa). Rozhodčí: M. Sýkora – Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 1 951. Střely na branku: 44:23 (17:8, 14:8, 13:7). Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Rytíři Kladno: Lukáš – Klouček, T. Kaberle, Lukáč, David Růžička, J. Zeman, Jaroměřský – Rudovský, Dragoun, Horna – Eberle, Pitule, M. Hořava – Bahenský, Stach, Tenkrát – Strnad, Kindl, Redlich. Trenéři: Jiří Čelanský, Jiří Kopecký.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, K. Černý, Smetana, M. Zdvořáček - D. Tůma, Roubík, Rod - Baránek, J. Kloz, D. Merta - Budínský, M. Hanzl, T. Vávra - Pořický, Řídel, Gengel. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Komentář

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Ústí nad Labem, a to i díky první přesilové hře, kterou jim Kladno nabídlo už v první minutě. Výhodu jednoho muže dokázali Ústečtí využít. Jaroslav Roubík si sjel na pravý bod pro vhazování a trefil se přesně na vzdálenější tyč.

Netrvalo to však dlouho a domácí odpověděli. Tomáš Horna vystihl rozehrávku ve středním pásmu, přejel do útočného a těsně nad kruhy vystřelil. Střela prošla Petráskovi mezi betony.

Poté hra pokračovala na obě strany. Hráči obou týmů několikrát prověřili oba brankáře, ale ti se překonat nenechali. Další změna utkání přišla pět minut před koncem třetiny. Na straně hostů byl nejprve za vyhození puku vyloučen Kolafa a chvíli po něm na trestnou lavici putoval také Brož. Kladenští si tuto převahu nenechali ujít a Kaberleho ránou od modré se dostali do vedení.

Skóre se do konce třetiny měnilo ještě dvakrát a pokaždé na domácí straně. Hosté nehráli ani minutu v plném počtu a za nedovolené bránění šel na dvě minuty pykat Smetana. Kladno se usadilo v útočném pásmu. První střela byla zblokovaná, ale podruhé se puk zastavil až v síti. Petr Tenkrát se trefil přesně pod břevno.

Necelou minutu po třetí brance se prosadil Denis Kindl. Zemanova střela od modré skončila na zadním mantinelu, kde se jí ujal Strnad a poslal puk zkrz brankoviště na nováčka v kladenském dresu. 4:1

Hned z kraje další třetiny byl vyloučen jeden z domácích hokejistů. Hostům se ale přesilová hra moc nepovedla a ke konci byli dokonce sami vyloučeni. Hra 4:4 se dařila lépe Slovanu. Do velké šance se dostal Budínský. Jeho bekhendový pokus do prázdné brány zastavil skluzem jeden z domácích hráčů.

Následovala hra s několika šancemi na obou stranách. Největší mělo Ústí, když se dostalo do přečíslení tři na dva. Roubík však zakončení promáchl. Slovan pak nabídl soupeři dvě přesilové hry hned za sebou. Kladno mělo dvě velké šance. Nejprve se však Petrásek výborně přesunul a poté před ním zůstal sám Dragoun, kterému se nepodařilo ho vymíchat. Bezbrankovou třetinu zakončilo Ústí přesilovou hrou, kterou neodehrálo vůbec dobře. Stav tak zůstal nezměněn 4:1.

Poslední část začalo Ústí díky nedokončené přesilové hře z předchozí třetiny s jedním hráčem navíc. Avšak využít se mu to nepodařilo. Po skončení se dostalo do hry Kladno a vytvořilo si tlak. Slovan pouze vyvážel puky do středního pásma nebo vyhazoval na zakázaná uvolnění.

Poté bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale ani jeden tým brankáře nepřekonal. K dispozici dostaly oba týmy přesilovou hru. Nejprve Kladno a hned po něm i Ústí, ale ani jedno mužstvo se nedokázalo na delší dobu usadit v pásmu a ohrozit brankáře.

Závěr se Slovanu vůbec nepodařil. Nejprve hráči špatně vystřídali a David Stach dal přesnou ranou pátý zásah. Dvě minuty po něm trefil poloprázdnou branku Jan Rudovský a změnil výsledek na konečných 6:1 pro Kladno.

Ohlasy trenérů

Připravujeme ...
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže