Ústí nad Labem - Slovan vedl ve druhé třetině již 4:0, hosté ale dokázali zápas ještě zdramatizovat a snížili na 4:3. Prohru s posledním celkem tabulky však domácí nechtěli připustit a nakonec si připsali vysokou výhru 7:3 a tři body do tabulky.
so 22. 11. 2014, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Rebel Havlíčkův Brod
7:3 1:0, 3:2, 3:1

Branky a nahrávky: 10. Tůma (Černý, Rod), 22. Budínský (Kloz, Vágner), 27. Gengel (Brož, Baránek), 36. Merta (Kloz, Budínský), 52. Metra (Brož, Baránek), 55. Přeučil (Gengel, Smetana), 56. Baránek (Vágner, Kloz) – 37. Maliník (Kuchler, Rousek), 39. Heřman (Kolář, Kubalík), 51. Zdráhal (Babka, Semrád). Rozhodčí: Jechoutek - Krátký, M. Svboboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 1092. Střely na branku: 35:33 (8:7, 12:13, 15:13). Průběh utkání: 4:0, 4:3, 7:3. Nejlepší hráči: Martin Vágner - David Sklenička.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – Kolafa, K. Černý, Vl. Brož, M. Vágner, M. Zdvořáček, Smetana, Holomek – do 45. D. Tůma, Roubík, Rod – Budínský, J. Kloz, D. Merta – Pořický, T. Vávra, P. Přeučil – Baránek, Kopta, Gengel. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Rebel Havlíčkův Brod: J. Dlouhý – Pavlíček, Kurka, Zítka, D. Sklenička, Semrád, D. Kolář – Maliník, Kuchler, Rousek – Půlpán, J. Heřman, Kubalík – Zdráhal, P. Sedláček, Babka – Chlubna, Milfait, Minárik. Trenéři: Vladimír Jeřábek, Ladislav Kolda, Miroslav Barus, Richard Cachnín.

Komentář

Ve třetí minutě Martin Baránek projel předbrankovým prostorem, ke střele se ale nedostal. První polovina úvodního dějství patřila domácímu týmu, který hrál aktivněji, avšak do vážnější šance se nedostal. V 10. minutě, kdy byl na trestné lavici Aleš Půlpán, se zrodila první branka utkání. Kamil Černý vystřelil od modré čáry, před brankou puk tečoval David Tůma a gólman Dlouhý byl bez šance. Následně si přesilovou hru zahráli i Rebelové, kteří ji nedokázali využít.

Běžela 14. minuta a Ladislav Gengel se dostal do výborné pozice, brankáře hostů nepřekonal. Ke konci třetiny si šance vytvářelo jen Ústí, Havlíčkův Brod se dokázal ubránit, po první třetině tak platil stav 1:0.

Úvod druhé třetiny se povedl hostům, byli aktivnější, lépe bruslili a drali se šancí. V útočném pásmu se ale Brod dopustil faulu. Početní výhodu žlutomodří využili. Martin Vágner posunul na Jana Kloze, který viděl osamostatněného Víta Budínského. Ten si výborným pohybem vybruslil před branku, kde byl nikým neatakovaný. Střelou do odkryté branky upravil stav na 2:0.

Ve 27. minutě Slovan rozebral obrannou řadu soupeře. Martin Baránek křížnou přihrávkou oslovil Vladimíra Brože, jehož střelu umělecky tečoval Ladislav Gengel. Po pěkné akci vedli domácí o tři branky. V polovině zápasu se hra vyrovnala, šance byly k vidění na obou stranách. Necelých pět minut před koncem druhé třetiny využil tlak v útočném pásmu David Merta, který s velkou dávkou štěstí překonal brankáře. 4:0 pro Ústí.

Za tohoto stavu se prosadili i hosté. Roman Maliník dostal kotouč před branku a střelou z první snížil. Necelé dvě minuty před druhou sirénou Michael Petrásek střelu Rouska jen vyrazil před sebe a Jan Heřman, na kterého domácí obrana zapomněla, pohodlně dopravil kotouč za záda brankáře. Po dvou třetinách platil stav 4:2.

Ve třetí třetině se hrál rychlý hokej. Havlíčkobrodské dvě vstřelené branky na konci předchozí části hry vybičovali k lepšímu výkonu, za který byli také odměněni. Domácí Ondřej Kopta netrefil prázdnou branku, z protiútoku propasíroval puk za brankovou čáru Patrik Zdráhal. Rozdíl mezi oběma týmy byl minimální.

O necelé dvě minuty později se z hranice brankoviště prosadil David Merta, který vstřelil svou druhou branku v zápase. V čase 54:51 Petr Přeučil využil zmatku před brankou Jana Dlouhého, vybojoval kotouč, objel branku a pohodlně skóroval. Tři minuty před koncem zápasu Martin Vágner poslal dlouhou přihrávku na Martina Baránka, který rychlou střelou k tyčce stanovil konečný výsledek na 7:3. Slovan tak vyhrál druhý domácí zápas v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Jsme rádi za výhru, byl to pro nás zápas o šest bodů. Dobře jsme do utkání nevstoupili, neměli jsme pohyb, scházela střelba. První střelu jsme na brankáře soupeře vyslali okolo deváté minuty, následně se nám podařilo vstřelit branku a do šatny jsme mohli odcházet za těsného vedení. Druhá část byla z naší strany lepší, odskočili jsme Havlíčkovu Brodu na 4:0, jenže od stavu 3:0 si každý šel útočit a přestal hrát dozadu. Následovaly obdržené dvě branky v krátkém časovém sledu a inkasovali jsme hloupý gól na 4:3. Rebelové si vytvořili šance na vyrovnání, naštěstí jim do branky nic nespadlo a závěr řádné hrací doby jsme si již pohlídali. Jsme spokojení, že nám vyšly dvě natrénované akce, a to gól v přesilovce po nacvičené akci a branka Baránka po signálu, který zkoušíme delší dobu. Vyzdvihl bych také dobrou produktivitu."

Vladimír Jeřábek (HC Rebel Havlíčkův Brod): "Nepotvrdili jsme výkon z Benátek nad Jizerou, i když si myslím, že Benátky nad Jizerou byly pohyblivější a lépe bruslily než Ústí nad Labem. V sobotu jsme věnovali Severočechům tři laciné góly. Oživli jsme a snížili skóre na 4:3 z pohledu domácích. Naše naděje definitivně pohřbil pátý gól Ústí nad Labem, což bylo zlomovým momentem duelu. Mužstvo jsem před nedávnem převzal, je před námi hodně práce."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže