Ústí nad Labem - V posledním střetnutí první poloviny základní části hostili hokejisté Slovanu před vlastními příznivci vedoucí celek tabulky, Třebíč. O výsledku rozhodlo druhé dějství, ve kterém se domácí dvakrát prosadili. Horácké Slavii v dramatické koncovce nepomohla power-play v šesti proti čtyřem ani oddechový čas. V čase 59:31 min. hosté dosáhli branky, avšak nohou. Vteřinu před koncem řádné hrací doby Ústí nad Labem potvrdilo vítězství gólem do prázdné branky.
st 19. 11. 2014, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Horácká Slavia Třebíč
3:0 0:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 25. Budínský (Kloz, Merta), 30. Gengel (Vágner), 60. Tůma (Rod, Vágner). Rozhodčí: Smitka - Zídek, Kotlík. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 685. Střely na branku: 28:34 (10:8, 8:13, 10:13). Průběh utkání: 3:0. Nejlepší hráči: Michael Petrásek - Karel Vejmelka. Zakázaná uvolnění: 5:3. Ofsajdy: 4:2; z toho úmyslné 0:1. Vyhraná vhazování: 37:29 (14:10, 10:10, 13:9).

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - Kolafa, K. Černý, Vl. Brož, M. Vágner, M. Zdvořáček, Smetana, Pohl - D. Tůma, Roubík, Rod - Budínský, J. Kloz, D. Merta - Pořický, T. Vávra, P. Přeučil - Baránek, Kopta, Gengel. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka - Zdráhal, R. Malena, Bartoň, Bilčík, M. Přibyl, Šaur - do 21. L. Havel, Dolníček, R. Erat - Pekr, Holec, J. Řípa - Paták, Čuřík, Wasserbauer - Beneš, Raška, M. Čech. Trenéři: Jiří Mička, Radek Novák.

Komentář

Úvodní dvacetiminutovku načali lépe domácí, kteří si první vážnější šanci připravili na začátku páté minuty, kdy Jaroslav Roubík vystřelil z bezprostřední blízkosti do připraveného Karla Vejmelky. V dobré střelecké pozici se o pět minut později octl Lukáš Havel, střelecký pokus třebíčského útočníka skončil vedle branky.

V minutě jedenácté mohl těžit z důrazu Jiří Řípa, Michael Petrásek ale stál proti a úmysly bruslaře z ofenzivy Horácké Slavie přečetl. Před odchodem do šaten následovala série vyloučení, početní převahu ani jeden z celků nevyužil.

Na začátku druhé části mohli jít svěřenci Jiřího Mičky a Radka Nováka do vedení, když Jiří Řípa vyslal ve dvacáté čtvrté minutě do brejku Miroslava Holce, který ze samostatného úniku trefil pouze beton severočeského maskovaného muže. Opět se potvrdilo pořekadlo „nedáš – dostaneš“, když z následného protiútoku si do mezikruží vybruslil Vít Budínský, jenž jedovkou pod břevno otevřel skóre.

V minutě třicáté navýšil střelou z dálky do šibenice vedení domácích Ladislav Gengel. Za tři minuty mohl snížit Martin Čech, odkrytou branku však těsně minul. Do druhé přestávky se již nic významného neudálo, Horácká Slavia měla na zvrat duelu dvacet minut.

Začátek třetí třetiny vyzněl lépe pro Ústí nad Labem, které místo bránění dvoubrankového náskoku mohlo dvakrát skórovat. Pokusy Víta Budínského i Tomáše Roda na překonání hájce třebíčské svatyně nestačily.

Necelým sedmi stovkám divákům se naskytly infarktové okamžiky na přelomu předposlední a poslední minuty řádné hrací doby při hře hostů bez brankáře. Nejprve Ladislav Gengel nedokázal vsítit gól do prázdné branky, po time-outu Horácké Slavie dosáhli hosté neregulerního gólu kopnutím. Hlavní rozhodčí Jakub Smitka po konzultaci s čárovými sudími rozpažil.

Naděje Třebíče definitivně pohřbil nahozením do prázdné svatyně hostů David Tůma, jenž sekundu před koncem základní hrací doby kosmeticky upravil skóre na 3:0 z pohledu Slovanu. Tři body zůstávají v Ústí nad Labem, žlutomodří vyhráli první zápas v sezóně s čistým kontem, a to proti před zápasem vedoucímu týmu tabulky.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): "Musím pochválit kluky, předvedli parádní výkon. Konečně jsme začali hrát dobře dozadu, i když Třebíč je první, do vyložených šancí jsme ji nepustili. Potřebovali jsme bodovat, body jsme zbytečně ztratili například s Havířovem či Českými Budějovicemi. Gól, který jsme inkasovali v závěru po kopnutí, jsem neviděl. Spíše jsem si myslel, že byli protihráči v brankovišti. Rozhodčí branku neuznal, vyhráli jsme 3:0, jsme rádi."

Jiří Mička (SK Horácká Slavia Třebíč): "Nedali jsme gól, tudíž jsme nemohli pomýšlet na vítězství. Mohli jsme zahrozit během pár závarů, to nás ale nyní trápí. Věřili jsme, že bychom skóre mohli v závěru srovnat. Ústí nad Labem je pro mě tým, který sleduji, jak hraje. V místě bývalého působiště jsem chtěl s Třebíčí uspět. Po první polovině základní části jsme s body spokojení, chceme se dostat do play-off z nejlepší možné pozice."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže