Ústí nad Labem - V osmém kole I. hokejové ligy ČR hostili hokejisté Slovanu celek Havířova. Ústí nad Labem zvítězilo před 522 diváky 5:4 a připsalo si do tabulky tři body. Hosté byli vyrovnaným soupeřem. Jaroslav Roubík se blýskl třemi kanadskými body (2+1).
po 29. 9. 2014, Zimní stadion Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
AZ Heimstaden Havířov
5:4 4:2, 0:0, 1:2

Branky a nahrávky: 1. Rod (Budínský, Roubík), 5. Tůma (Pořický, Kloz), 8. Meidl (Kolafa, Gengel), 14. Roubík (Černý), 46. Roubík (Rod, Budínský) – 6. Matějek (Klimša), 13. Pechanec (Krisl, Tomi), 54. Loskot (Říčka, Foltýn), 55. Loskot (Foltýn). Rozhodčí: Petružálek - V. Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 522. Střely na branku: 24:37 (10:8, 9:10, 5:19). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek - Budínský, Roubík, Rod - D. Tůma, J. Kloz, Pořický - Gengel, V. Meidl, P. Přeučil - Suchan, T. Vávra, Kuchynka. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

AZ Heimstaden Havířov: Matoušek (21. M. Svoboda) - Dresler, Foltýn, Bahounek, Krisl, Lenďák, Ostrčil, Bezuška, Repe - Jiránek, Loskot, Říčka, Jakůbek, Šlahař, Tomi - Daneček ml., Pechanec, Sztefek - Matějek, L. Rimmel, Klimša. Trenéři: Jan Daneček st., Tomáš Potěšil.

Komentář

Zápas začal lépe pro domácí tým. Slovan se ujal vedení hned v polovině první minuty zásluhou Tomáše Roda. Ústeckému útočníkovi se podařilo nalézt skulinku pod vyrážečkou brankáře hostů. Druhý gól v první třetině patřil taktéž Severočechům. Do černého se trefil David Tůma, kterému se podařilo poslat puk za záda Petra Matouška na začátku páté minuty.

Snížit náskok domácích se Havířovu podařilo Tomášovi Matějkovi po necelé minutě a půl. S přihrávkou od Davida Klimše si věděl rady a nedělalo mu problém zakončit. Radost hostů ale Havířovu dlouho nevydrželo a další gól padl opět ze strany domácích.

V čase 07:21 min. zaparkoval kotouč za záda hájce hostující svatyně Václav Meidl. Ke vstřelení branky posledně jmenovanému stačilo nahození od modré čáry Tomášem Kolafou. Ve třinácté minutě zakončil svou šanci AZ Havířov. Přesilové hry využil Antonín Pechanec, jenž snížil vedení domácích na jednu branku.

Ústí nad Labem využilo též přesilovky na konci minuty čtrnácté. Skóre navýšil Jaroslav Roubík po přihrávce Kamila Černého. První dějství skončilo za stavu 4:2.

O minutu později na bránu vystřelil Slovan, ale brankář Havířova ji dokázal vykrýt. Další dělovku od Tomáše Roda vytěsnil Miroslav Svoboda maskou, následně však puk musel z brankoviště lehce odpálit na roh.

Proměnit svou šanci se pokusili Havířovští v polovině třicáté páté minuty. Sice stříleli na bránu, ale trefili pouze tyčku a touš se do branky neodrazil. Konec třetiny se spíše dohrával. K vidění nebyly větší šance a stav zůstal nezměněn - 4:2.

Ve třetí části prozkoušel Miroslava Svobodu Ladislav Gengel, jeho nebezpečnou střelu stihl maskovaný muž včas vyrazit. Ústečtí hokejisté se snažili dál a jejich snaha nebyla marná. V čase 46:00 min. střílel do brány Jaroslav Roubík. Havířovský gólman vyjel z brány díky Tomášovi Rodovi a Vítu Budínskému, kteří brankáře zmátli svou kombinací.

AZ Havířov se nevzdával. Do branky se trefil na začátku padesáté čtvrté minutě Marek Loskot, jenž se trefil do pravého horního rohu a zvýšil tak šanci hostů na body. Čtvrtý gól hostů patřil za minutu také Markovi Loskotovi, který po vyražené střele Michaela Foltýna puk dorazil do svatyně domácích.

Konec zápasu byl velmi dramatický. Hosté využili možnost oddechového času a odehráli poslední minutu bez brankáře a domácí si museli udržet pouze jednobrankový náskok. HC Slovan Ústí nad Labem získal z tohoto duelu tři body a další zápas hraje v Českých Budějovic 1. 10. 2014. od 17:30 hod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "V závěru zápasu to bylo drama, ale utkání jsme si zkomplikovali sami. Měli jsme hrát více zezadu. Střetnutí jsme začali hodně dobře, ale nedůrazem a vlastními chybami jsme soupeře dostali na koně. Se ziskem dosavadních třinácti bodů jsme spokojení. Do Českých Budějovic pojedeme s tím, že musíme hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet do protiútoků, abychom byli co nejméně pod tlakem a hráli jednoduše."

Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov 2010): "Jednalo se o drama, do utkání jsme vstoupili špatně a v úvodním dějství inkasovali čtyři branky. To se ukázalo jako rozhodující, první třetinu jsme byli v autobuse. Výsledek 4:2 v hokeji nic neznamená, šli jsme do všeho následně naplno. Podařilo se nám vstřelit dva rychlé góly a za stavu 4:5 z našeho pohledu jsme se dostali do tlaku. Náznaky šancí jsme si vytvořili, na vyrovnání to ale nestačilo. Nová posila Marek Loskot je v našem týmu na hostování z Mladé Boleslavi do konce sezóny."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže