Hráči Slovanu ve třetím venkovním zápase v řadě udolali celek Benátek nad Jizerou. Na první branku čekali diváci středočeského zimního stadionu děvetadvacet minut. Branku do sítě žlutomodrých vstřelil Vojtěch Havlas, který poprvé nastoupil do zápasu v seniorské kategorii. Severočeši vyrovnali díky trefě Jaroslava Roubíka skóre čtrnáct minut před koncem. Další gól do klece modrobílých přidal Vít Budinský a modrožlutí se ujali vedení. Středočeši v závěru ještě zkusili power-play, ale nebyli úspěšní. Ústecký celek tak zvítězil 2:1.
st 24. 9. 2014, Zimní stadion Benátky nad Jizerou
HC Benátky nad Jizerou
Ústecký Slovan s.r.o.
1:2 0:0, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 29. Havlas (Král, Beránek) – 46. Roubík (Rod), 53. Budínský (Roubík, Rod). Rozhodčí: Würtherle – T. Svoboda, Špringl ml. Vyloučení: 3:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 301. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 0:2.

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Jelínek) – Niko, Pabiška, Pálek, Ulrych, Havlín, Beránek, Mrázek – Krejčík, Skořepa, Špaček – Maďar, Miškovský, Vařecha – Král, Havlas, Bittner – Kalfiřt, Hrníčko, Ordoš – Plodek.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek (Volke) – Vágner, Černý, Smetana, Kolafa, Holomek, Brož, Zdvořáček – Rod, Roubík, Budínský – Tůma, Kloz, Meidl – Přeučil, Vávra, Gengel – Kuchynka, Pořický, Suchan.

Komentář

První třetina patřila benáteckému týmu, který přestřílel svého soupeře hned o deset puků. Už po třech minutách měl dobrou příležitost domácí Krejčík, který se dokázal odprostit od svého strážce, ale Petrásek byl proti a jeho levý beton byl velmi rychlý. Postupem času si domácí vytvořili tlak a řadu střeleckých pokusů, jenže Petrásek se rozchytal k perfektnímu výkonu. Dokonce ve vlastním oslabení se do zakončení dral Skořepa, avšak mezírku mezi betony ústeckého gólmana nenašel. O chvíli později vznikla před ústeckou brankou pořádná mela a úvodní benátecký gól visel doslova na vlásku. Nikdo z domácích hráčů ho ale nedokázal dostat za brankovou čáru a Slovan se v tu dobu ubránil. Další příležitost agilního domácího týmu měl na svědomí mladík Ordoš, který místo přihrávky v brejku vystřelil, těsně však minul. V závěru třetiny ještě pálil Havlas, Petrásek našel puk ve své výstroji.

Hned po čtrnácti vteřinách druhé třetiny měly Benátky největší možnost v tomto utkání. Skořepa našel od levého mantinelu najíždějícího Krejčíka, jenž pálil bez přípravy a nastřelil břevno ústecké branky! Prakticky vzápětí po střele od modré mohl zakončovat Miškovský, ale byl doslova sestřelen a nedokázal zamést touš do branky. V polovině utkání se již mladý benátecký mančaft radoval. Prosadily se mladé pušky, když Král zadovkou našel volného odchovance benáteckého hokeje Vojtěch Havlas a ten se prosadil střelou mezi Petráskovy betony - 1:0. Další trefu mohl přidat Ulrych, ale střelou od modré minul. Lukáš v benátecké brance byl prakticky bez práce a Petrásek musel být na pozoru. Poradil si i s ranou Patrika Maďar, a tak se šlo po čtyřiceti minutách do kabin za stavu 1:0.

Do třetí třetiny vstoupil Slovan jako vyměněný a za svou aktivitu byl odměněn vyrovnávací trefou. Nejproduktivnější hráč hostí Jaroslav Roubík vypálil a puk prošel Lukášovi mezi rukou a tělem až do sítě - 1:1. Ústeckým rázem narostla křídla a domácí gólman musel být na pozoru. Roubík se dostal k další střele, Lukáš vyrazil. První ústecká řada byla ve třetí třetině k nezadržení. Budínský v jedné z šancí našel najíždějícího Roda, jenž napálil přesunujícího Lukáše. V době, kdy časomíra odkrajovala sedm minut do konce řádné hrací doby, na ústecké střídačce vypukla druhá gólová radost. Pěknou kombinaci přes Roda a Roubík mezi Lukášovy betony zakončil Vít Budínský - 1:2. Benáteckým nepomohla k vyrovnání ani závěrečná power play, a tak Slovan slavil vybojovanou výhru.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Hrálo za nás několik juniorů, ale dle mého názoru naše hra vypadala dobře. Nevyužili jsme spoustu šancí, které jsme si vytvořili. V závěru nás soupeř svojí zkušeností potrestal.

Tomáš Mareš (Ústí nad Labem): Získali jsme zlaté tři body. Po dvě třetiny nás domácí přebruslovali. Měli více šancí, náš tým začal hrát až posledních dvacet minut.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže