Kadaň - V severočeském derby vyhrál Slovan v Kadani s jednobrankovým náskokem. Dvěma góly se blýskli Ondřej Holomek a Jaroslav Roubík. Martin Vágner a Petr Přeučil zazářili dvěma kanadskými body za asistenci. Proti Ústí nad Labem se ukázal také někdejší hokejista žlutomodrých Martin Šagát (1+1).
st 17. 9. 2014, Zimní stadion Kadaň
SK Trhači Kadaň
Ústecký Slovan s.r.o.
4:5 0:2, 2:1, 2:2

Branky a nahrávky: 27. Šagát (Kadlec, Charousek), 34. Chlouba (Trefný, Šagát), 46. Ton (Pavlas), 51. Hejcman (Mazanec) – 5. Holomek (Vágner, Přeučil), 9. Roubík (Budínský, Vágner), 23. Holomek (Přeučil, T. Vávra), 47. Roubík (Rod), 47. Kloz (Tůma). Rozhodčí: Grech – Štofa, V. Beneš. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 290. Střely na branku: 41:32 (16:9, 15:10, 10:13). Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5, 4:5.

SK Trhači Kadaň: Mouček – Mazanec, Opalek, Pavlas, Trefný, J. Mrázek, Szathmáry, J. Stehlík, Tejnor – K. Ton, Chlouba, Jíra – L. Novák, J. Charousek, J. Novák – Šagát, Berlev, M. Kadlec – R. Veselý, Hejcman, Račuk. Trenéři: Jaroslav Beck, Petr Martínek, Robert Kaše.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek – Budínský, Roubík, Rod – V. Meidl, J. Kloz, D. Tůma – do 30. Gengel, T. Vávra, P. Přeučil – do 30. Suchan, Pořický, Kuchynka. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Komentář

O první šanci zápasu se postaral domácí Daniel Opalek, jeho střela od modré jen těsně minula pravou tyč. Po třech minutách hry si nedovoleně pomohl hostující Martin Vágner a kadaňští dostali výhodu přesilové hry. Ta se jim příliš nepovedla, navíc jakmile Martin Vágner opustil trestnou lavici, dostal puk a našel volného Ondřeje Holomka, který přesnou střelou nedal Moučkovi šanci.

Domácí se snažili o vyrovnání, místo toho přišla druhá branka hostí. Nahození Jaroslava Roubíka z deváté minuty prošlo až za záda domácího brankáře. Domácí střídačka si vyžádala oddechový čas na uklidněnou a patrně také na změnu strategie. Kadaňští mohli snížit v minutě šestnácté, když se v dobré palebné pozici ocitl Petr Jíra, Michael Petrásek si s jeho pokusem poradil. Stejně jako o chvíli později s únikem Romana Chlouby.

Ke konci třetiny začali hrozit hosté, osm vteřin před koncem se před brankou ocitl volný Jaroslav Roubík a jen díky zákroku Šimona Szathmáryho nezakončil přesně. Domácí obránce byl za svůj zákrok potrestán dvěma minutami.

Začátek druhé části byl v držení Slovanu. Dobře kombinovali, nepokoušeli se však o střely, a tak domácí oslabení přečkali. O minutu později však na modré napřáhl Ondřej Holomek a střelou k levé tyči zajistil hostům tříbrankové vedení.

Domácí nehodili flintu do žita a ve minutě sedmadvacáté se před brankou hostí nenechal odtlačit Martin Šagát a téměř vsedě vstřelil první domácí branku. Vedení o tři branky mohl Slovanu vrátit Jakub Pořický, jeho samostatný únik však skončil na vyrážečce Václava Moučky.

V polovině třetiny začali domácí svého soupeře viditelně přehrávat. Ve třicáté druhé minutě Petr Jíra několikrát nepříjemně ohrozil Michaela Petráska. O chvíli později Roman Chlouba dorazil puk po střele Jakuba Trefného a vrátil domácí do zápasu. Hosté hrozili především brejky, ve velké šanci se ocitl Jaroslav Roubík, který projel domácí obranou, na Václavu Moučkovi však vyhořel.

Třetí třetinu začali kadaňští znovu ve čtyřech a čtvrtá branka Slovanu visela ve vzduchu. Byli to však domácí, kdo se radoval z branky. O vyrovnání se po přihrávce Aleše Pavlase přes celé pásmo postaral Karel Ton.

Domácí radost však trvala pouze minutu. Nejdříve Jaroslav Roubík vybojoval puk před domácí brankou a vrátil Slovanu vedení. O čtrnáct sekund později ujel Jan Kloz, který definitivně pohřbil domácí naděje na body.

Kadaňští předvedli, že ani dvě branky v tak krátkém úseku je nepoloží a znovu dobývali hostující branku. Snížit se jim podařilo skutečně kuriózním způsobem. Po střele Darka Hejcmana se puk odrazil do bruslí jednoho z obránců, který srazil puk za bezmocného Michaela Petráska.

Kadaňští bojovali, Slovan však dobrým pressingem nedovolil založení žádné větší šance. Minutu před koncem opustil Mouček branku, dvacet dva vteřin před koncem se puk dostal k osamocenému Romanu Chloubovi, Michael Petrásek však v rozhodující chvíli předvedl skvělý zákrok a zajistil tak svému týmu tři body.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): "Samozřejmě se takový zápas špatně hodnotí, protože jsme nezačali dobře. Nehráli jsme tak, jak jsme si řekli. Chyběl nám důraz, měli jsme špatný pohyb. A když se k tomu přidá trocha smůly a podcenění, tak je malér na světě. V takovém duchu se to neslo zhruba do dvanácté minuty. Hrát jsme začali až za stavu 0:3. Klobouk dolů, srovnali jsme skóre, ale následovala potom stejná chyba jako u prvního gólu. Jeden hráč jede do čtyř, píchne do puku a je to gól. Tohle se stávat nesmí, to je podcenění a drobný nedůraz. Takto přicházet o body a ztrácet utkání není dobré."

Milan Skrbek (HC Slovan Ústí nad Labem): "Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, že jsme byli o něco lepší. Jen za stavu 0:3 jsme pustili zbytečně soupeře do hry."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže