Beroun - K šestému kolu letošní skupiny o baráž odcestovali ústečtí hokejisté na led celku Medvědi Beroun 1933. V utkání se dvěma góly v základní hrací době a následně rozhodující trefou v osmé sérii samostatných nájezdů blýskl Tomáš Rod, jenž byl v pozápasové loterii jediným šťastným exekutorem. Díky levému křídelnímu útočníkovi vezou Ústečtí Lvi ze středu Čech dva body.
st 12. 3. 2014, Zimní stadion Beroun
Medvědi Beroun 1933
Ústecký Slovan s.r.o.
2:3sn 1:1, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 5. Kubeš (Petruška, Šteiner), 53. Petruška (Kubeš, D. Sklenička) – 8. Rod (Roubík, Holomek), 37. Rod (Vobořil, Alinč), rozhodující nájezd Rod. Rozhodčí: Blecha – M. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 132. Střely na branku: 42:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Medvědi Beroun 1933: Šimboch – Špelda, Kužel, Chalupa, Jebavý, Kučný, D. Sklenička – Jakub Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, A. Půlpán – Malý, Kubeš, Petruška – Hrouda, Matějka, Markulinec. Trenéři: Petr Novák, Karel Manhart.

Ústecký Slovan s.r.o.: J. Dlouhý - Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana, Holomek - Baránek, Alinč, P. Přeučil - D. Tůma, Roubík, Rod - V. Meidl, do 40. M. Hanzl (41. Pořický), Vávra - do 20. Dostálek, do 20. a nájezd Videlka, do 20. Pořický. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Komentář

Po úvodním oťukávání obou soupeřů udeřili jako první Medvědi. Na startu páté minuty vyšla perfektně kombinace třetí berounské formace, na jejímž konci stál Vladislav Kubeš a poslal svůj tým do vedení. Odpověď Lvů přišla zanedlouho poté. Roubík počkal, až se mu krásně na středu uvolní Rod, jenž z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě včetně Šimbocha. Ústečtí posléze ale začali faulovat a do konce třetiny se vrátka od trestné lavice otevřela celkem dvakrát. Ani jedna početní výhoda nebyla berounskými hokejisty potrestána a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Aktivita hostů se stupňovala i na startu prostřední periody, která dosáhla varovného signálu v 28. minutě. Rod se podruhé v zápase objevil zcela sám před brankářem Medvědů. Zatím se však pouze zastřeloval a jeho střela našla pouze připravenou lapačku Juraje Šmibocha. Mírnější převahu ve druhé části ale přeci jen nakonec přetavili hosté ve vedení. Tomáš Rod zkušeně pouze nastavil hůl do střílené přihrávky Milana Vobořila a otočil vývoj zápasu na stranu Ústí nad Labem.

Vyrovnáno mohlo být hned v úvodu třetí třetiny, ale Marek v úniku při vlastním oslabení orazítkoval horní tyč. Na brankáře Ústí nad Labem Dlouhého se valila jedna střela za druhou, ale jak Kubeš, tak následně Babka nedokázali hostujícího gólmana překonat. To se povedlo až Patriku Petruškovi jenž společně s Kubešem předvedli přítomným 132 divákům ukázkové zakončení v brejku dva na jednoho zakončené prvně jmenovaným do horní poloviny branky. Ve zbytku třetiny se již nic závažného nestalo a na řadu tak přišlo prodloužení.

V něm si prožili Medvědi krušné chvilky, poněvadž byli potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Na štěstí pro domácí tým se stejným prohřeškem provinilo i Lvi. Ani jeden z týmů však početní výhodu nevyužil a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl pouze úspěšný jediný a to v osmé sérii Tomáš Rod, který tak zkompletoval hattrick. Souboj šelem ovládli za dva body svěřenci Milana Skrbka a Tomáše Mareše, tým pod vedením Petra Nováka a Karla Manharta získal bod jeden.

Foto: Miroslav Rosendorf.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): "Opět v jsme v zápase makali a bojovali, ale znovu jsme také vyhořeli na penaltách, které asi prostě nějak neumíme. Sice jsme v nich vstřelili dvě tyčky, ale prostřelit gólmana soupeře se nám opět nepodařilo. Je velká škoda, že jsme z těch dvou domácích utkání nevytěžili více. Budeme muset zkusit zabrat znovu venku."

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "My jsme chtěli v Berouně získat tři body, abychom už ukončili to letošní trápení. Bohužel jsme získali jen dva, a proto budeme ještě muset hrát dál, aby bylo hotovo a zachránili jsme se."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže