Ú s t í n/L. - Bláznivý zápas! Ústečtí Lvi potřebovali proti Berounu dobře odstartovat záchranářskou porci zápasů v play-out. A skutečně byli poměrně blízko tříbodovému zisku, a tedy i dobré náladě. Nakonec ale třemi inkasovanými slepenými brankami v závěru utkání způsobenými dlouhými oslabeními přišli o veškeré naděje na úspěch!
so 22. 2. 2014, Zlatopramen Arena
Ústecký Slovan s.r.o.
Medvědi Beroun 1933
2:4 1:1, 0:0, 0:3

Branky a nahrávky: 10. Baránek (Hanzl, Vávra), 50. Z. Sklenička (Alinč, Přeučil) – 2. Vrdlovec (Kučný, Chalupa), 58. Marek (Kučný, Hrdel), 58. Babka (Třetina, Kubeš), 60. Hrdel (Třetina, Kubeš). Rozhodčí: Petružálek – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváci: 737. Střely na branku: 37:38 (12:11, 12:10, 13:17). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4. Zakázaná uvolnění: 3:8. Ofsajdy: 2:1. Vyhraná vhazování: 30:29 (13:9, 4:10, 13:10). Nejlepší hráči: Michael Petrásek - Juraj Šimboch.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana, Holomek – Baránek, Alinč, P. Přeučil – D. Tůma, Rod, Pořický – V. Meidl, M. Hanzl, Vávra – Dostálek, Videlka, Kuchynka. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Medvědi Beroun 1933: Šimboch – Jebavý, Tverďák, Špelda, D. Sklenička, Kučný, Chalupa, do 20. Šteiner – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, Vrdlovec – A. Půlpán, Kubeš, Malý – Hrouda. Trenéři: Petr Novák, Karel Manhart.

Komentář

Lvi byli sice od úvodního buly aktivnější a atakovali berounskou svatyni, ale netrvalo dlouho a Medvědi využili brejku. Jakub Babka se šikovně proháčkoval žlutomodrou defenzivou a oblafl Petráska.

První gól Středočechy nakopl a dlouhou dobu se pak hrálo pouze v obranné třetině Ústí. Hosté měli na hokejkách spoustu šancí, brankář Slovanu však vytahoval samé lepší zákroky.

Domácím se ale pak podařil podobný kousek jako Berounu. Poté, co se Lvům podařilo vymanit se z medvědího tlaku, ujal se kotouče Martin Baránek a z levého kruhu nekompromisně poslal puk za Šimbochova záda.

Úvod druhé dvacetiminutovky přinesl neopatrný, ale především zmatený hokej. Hrálo se hlavně ve středním pásmu, což nikam nevedlo. Asi v polovině zápasu kroužili hráči po ledové ploše jako na veřejném bruslení. Na střídačce hostí se totiž vyskytla technická závada, a tak se muselo čekat, než se problém vyřeší.

V duchu nepříliš atraktivního hokeje se pokračovalo i ve třetí třetině. Dalo by se říci, že žlutomodří byli o něco aktivnější než jejich soupeř a Šimboch si musel poradit s několika pokusy domácího celku.

Nejvíce příležitostí měl Slovan v početní výhodě. Nakonec se štěstí na žlutomodré usmálo, a to právě v přesilové hře. Zbyněk Sklenička nahodil puk od modré na hostujícího gólmana a přes skrumáž hráčů proklouzl kotouč až za brankovou čáru.

Velká šance na vyrovnání se pak naskytla Chalupovi, který měl v mezikruží dostatek času na střelu, jenže ta nakonec skončila v náručí Petráska. O chvíli později se provinil Brož vysokou holí a putoval za to na trestnou lavici rovnou na čtyři minuty. Lvi zdramatizovali závěr utkání ještě víc, když k Brožovi usedl ještě Meidl, a Beroun tak měl k dispozici dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3.

Medvědi výhodu náležitě zužitkovali. Po několika přihrávkách v obranné třetině domácích se puk nakonec dostal k Jakubu Markovi, a ten z pravého kruhu prostřelil strážce ústecké svatyně.

Netrvalo dlouho a hosté šli do vedení. Po závaru před Petráskovou bránou nalezl puk zcela volného Jakuba Babku, který dokázal využít toho, že žlutomodrý brankář přes clonící hráče neviděl. Výhru zpečetil Zbyněk Hrdel gólem do prázdné branky. Beroun tak do play-out vkročil tříbodovou výhrou.

Autor fotografie: Marek Šnajdr

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Hodnocení bude jednoduché. Zápasy v play-out nemůžeme hrát jako v sobotu proti Berounu, scházelo nám nasazení, hráli jsme bez jakéhokoliv úsilí a bez toho, abychom dali soupeři najevo, že nemá u nás doma na body šanci. Naopak jsme Medvědům šanci dali a oni toho využili. To je všechno."

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): "Netajili jsme se tím, že chceme v Ústí nad Labem bodovat. Chtěli jsme pro vítězství udělat všechno. Hodně nám pomohl první gól, díky kterému jsme se dostali do vedení. Poté domácí skóre otočili a vypadalo to, že oni dotáhnou zápas do vítězného konce. Nám pomohly přesilové hry, o fauly se zcela určitě jednalo, byly to vysoké hokejky. Kdyby to bylo sporné, mohl by si někdo stěžovat, ale vše bylo odpískáno férově. Tři body jsou pro nás hodně cenné a doufáme, že v těchto výkonech budeme pokračovat. Nakročili jsme dobře k tomu, abychom se vyhnuli baráži, čeká nás ale ještě devět těžkých zápasů. Je to také dobré na psychiku, play-out bereme jako jinou soutěž. Máme ztrátu několika bodů, ale tato výhra nám může pomoct. Nesmíme být namyšlení a pyšní a doma musíme zabojovat."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže