Ústí nad Labem – Svěřenci Jana Čalouna a Martina Štěpánka odehráli další ze zápasů ELIOD extraligy mladšího dorostu na domácí půdě. Lvíčata zápas začala lépe. První branku vstřelil v první třetině Dominik Havlík, na kterého navázal jen Petr Magasanik. Slovan padl v domácím prostředí 2:3.
ne 1. 12. 2013
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Verva Litvínov
2:4 1:0, 1.2, 0:2

Branky a nahrávky: 11. Havlík (Magasanik), 38. Magasanik – 30. Vopat (Kordule), 36. Helt (Kordule), 44. Drašar (Vacín, Kučera), 46. Helt (Kučera). Rozhodčí: Armstrak - Hrubý, Tichý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 137. Střely na branku: 26:52. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Havlík Š. – Havlík D., Vandas, Moucha, Holý T., Vytejček, Horčička, Štěpánek – Dörner, Vico, Magasanik, Leitner, Zich, Brňák, Bejček, Osmani, Veselý.

HC Verva Litvínov: Kovařík – Havlík M., Kučera, Macháč, Cikánek, Kubeš, Balázs – Drašar, Helt, Klika, Myšák, Urbánek, Vopat, Kordula, Pavlíček, Pech, Vacín.

Komentář

Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

V polovině první třetiny si Lvíčata zahrála přesilovou hru, kterou dokázala využít. Při vyloučení Urbánka se po přihrávce Magasanika prosadil Dominik Havlík. Hosté si nevzali ponaučení a o několik minut později hráli znovu v oslabení. Tentokrát však domácí přesilovou hru využít nedokázali. I Litvínov hrál dvě minuty pět na čtyři. Domácí beci a gólman všechny nebezpečné rány zneškodnili, a tak po první třetině platil stav 1:0

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří se několikrát dostali před brankáře Kovaříka, ten však odolal. Ve 24. minutě rozhodčí přerušil hru, protože podle něho hráli žlutomodří v šesti. Problém byl v tom, že Lvíčat na ledě bylo pět plus brankář. Sudí uznal chybu a vhazování bylo na půlící čáře. Hosté z ničeho nic vyrovnali. Kotouč zavezl do útočného pásma Kordule a Lukáš Vopat překonal Havlíka. Helt v dobré pozici nepřekonal domácího brankáře. Leitner výborně našel před brankou stojícího Zicha, který ovšem minul. Ve 35. minutě se hosté dostali do vedení. Filip Helt akci zakončil gólem, pěknou asistenci si připsal exústecký Kordule. Náskok hostů neměl dlouhého trvání. Přesně po dvou minutách hry si najel podél mantinelu Petr Magasanik, který vyrovnal na 2:2. Za tohoto stavu skončila třetina.

Litvínov začal třetí periodu aktivněji. V 44. minutě se prosadil David Drašar, dorazil střelu Kučera, kterou Havlík výborně chytil. O chvíli později se nechal vyloučit Brňák a hosté skórovali. V přesilové hře vystřelil od modré Kučera, jeho střelu tečoval Filip Helt mimo dosah brankáře Havlíka. Lvíčata prohrála 2:4.

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí): Utkání jsme měli dobře rozehrané, vedli jsme 1:0. Bylo to vyrovnané. Litvínov vyhrál větším tlakem a důrazem do brány. Ke třem bodům mu gratuluji.

Robert Reichel (HC Litvínov): Nebyl to hezký hokej, ale výhra byla zasloužená. Neměli jsme několik hráčů k dispozici, protože vypomáhají staršímu dorostu.

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Mladší dorost

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže