Ú s t í n/L. - V rámci šestnáctého kola ELIOD extraligy mladšího dorostu přicestoval do Ústí celek Kladna. Domácí po první třetině vedli o dvě branky. Hosté ve třetí třetině rychle vyrovnali. Lvíčata ukázala bojovnost a znovu otočila zápas ve svůj prospěch. Žlutomodří vyhráli 4:2.
ne 24. 11. 2013
Ústecký Slovan s.r.o.
Rytíři Kladno
4:2 2:0, 0:0, 2:2

Branky a nahrávky: 16. Magasanik (Havlík D., Vandas), 16. Vico (Leitner, Brňák), 47. Leitner (Havlík D.), 51. Magasanik – 43. Kubík (Kalaj, Smrž), 43. Kolowrat (Sagan, Mrkvička). Rozhodčí: Vitík – Sládek, Goltsch. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 137. Střely na branku: 31:49. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Havlík Š. – Havlík D., Vandas, Moucha, Holý T., Opočenský, Horčička – Bejček, Vaněk, Magasanik, Leitner, Vico Brňák, Osmani, Spálenka, Dörner – Veselý.

Rytíři Kladno: Stahl – Smrž, Kiml, Kryll, Malý – Zelingr, Rejzek, Vyšín, Sagan, Kolowrat, Hrabík, Mrkvička, Haspeklo, Čečetka, Kubík.

Komentář

Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Úvod zápasu se odehrál v rychlém tempu. Oba týmy hrály aktivně, ani jeden si však nevytvářel vyložené šance. První velkou šanci měl hostující Čečetka, který podél mantinelu vjel do útočného pásma, vybruslil si před branku a ztroskotal na výborném Havlíkovi. První branka padla v 16. minutě. Petr Magasanik v brejku prostřelil brankáře Stahla. Uběhlo dvacet tři sekund a skóre se přepisovalo znovu. Vico našel Marka Leitnera , který překonal gólmana Kladna. Lvíčata hrála až do konce třetiny aktivně. Po dvaceti minutách platil stav 2:0.

Druhou periodu začali domácí aktivně, dostali se k několika dobrým střelám, ale ke gólu to nevedlo. Následně dostalo šanci Kladno. Nejprve si na trestnou lavici sedl Vico. Přesilovou hru hosté nevyužili. Vyloučen byl další ústecký hráč Dominik Havlík, ale ani tuto přesilovku hosté nedokázali přetavit v gól. Největší šanci za hosty ve vlastním oslabení spálil Sagan, který v brejku ztroskotal na brankáři Havlíkovi. Za domácí neuspěl rovněž z brejku Leitner. Druhá třetina branku nepřinesla, a tak stále platil stav 2:0.

Kladno vletělo do třetí třetiny aktivně. V čase 42:04 byl domácí brankář Havlík krátký na střelu Adama Kubíka, který poslal puk pod horní tyč. Kladno snížilo. O čtyřicet sekund později bylo vyrovnáno. Alex Kolowrat. Za vyrovnaného stavu začala hrát aktivněji Lvíčata. Magasanik se dostal k dobré střele, kterou gólman hostů tak tak vytěsnil mimo branku. Ve 47. minutě se prosadili domácí. Dominik Havlík přihrál Marku Leitnerovi, který zkušeně poslal puk do branky. Slovan svůj náskok hlídal. V 51. minutě se do brejku dostal Petr Magasanik, který s trochou štěstí svůj pokus proměnil. Ústí vedlo 4:2. Žlutomodří podali v závěru obětavý výkon, který podpořil gólman Havlík. Severočeši vyhráli 4:2.

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí): Utkání jsme odehráli v takových vlnách. Výborně jsme odehráli první třetinu, dali jsme dva rychlé góly, Kladno jsme přestříleli. Před druhou třetinou jsme kluky nabádali, abychom dál hráli náš hokej. Přišla dvě rychlá vyloučení. Celá hra se nám rozbila. Začali jsme mít delší střídání. V extralize by měla být střídání 30 maximálně 40 vteřin. Třetinu jsme odehráli špatně, Kladno nás přestřílelo 6:22. Ve třetí třetině, když Kladno vyrovnalo, tak naše mužstvo ukázalo, že má charakter a bojového ducha. Kluci strhli utkání na naši stranu. Za stavu 2:2 jsme se nepoložili, ale hráli jsme až na doraz. Za to jim moc děkujeme.

David Čermák (HC Kladno): Z naší strany to byl velmi špatný výkon. Celou první třetinu jsme prospali, Ústí se dostalo do vedení 2:0 a poctivě bránilo. Tlačili jsme se do útoku, nemysleli jsem na obranu. Domácí mohli vstřelit ještě víc branek.

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Mladší dorost

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže