Mladá Boleslav - V rámci 47. kola I. hokejové ligy ČR změřili Ústečtí Lvi síly ve ŠKOENERGO Aréně s Mladou Boleslaví. Gólový účet zápasu otevřel nejproduktivnější hráč Slovanu Jaroslav Roubík, domácí ale pěti přesnými zásahy skóre otočili a zvítězili 5:1. Za Bruslařský klub se prosadil exústecký Marek Loskot.
po 3. 2. 2014, ŠKOENERGO ARÉNA
BK Mladá Boleslav
Ústecký Slovan s.r.o.
5:1 0:1, 3:0, 2:0

Branky a nahrávky: 28. Starý (Lenc, Protivný), 29. Jarůšek (Němeček, Nouza), 37. Loskot (Musil, Ovčačík), 50. Starý (Pojkar, Lenc), 52. Demel (Toman, Marek) – 12. Roubík (Rod, Tůma). Rozhodčí: Nečas, Škrobák - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 1 660. Střely na branku: 53:16. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Pojkar, Protivný, Meland – Jarůšek, Loskot, Nouza – Mikulík, Musil, Klimenta – Lenc, Kubica, J. Starý – L. Marek, Volf, Demel – M. Látal. Trenéři: František Výborný, Marian Jelínek.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana, T. Procházka, Vaněk - V. Meidl, Alinč, P. Přeučil - D. Tůma, Roubík, Rod - Kuchynka, M. Hanzl, Pořický - Dostálek, Videlka, Bačák. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Komentář

První vážnější šanci zápasu měli Kubica s Lencem, když v mezikruží bekendem ani jeden netrefil pořádně bránu. Rozruch způsobili Richard Jarůšek a ústecký Petr Přeučil, kteří se po odpískání po další boleslavské šanci pustili do sebe, ovšem rozhodčí jejich rozepři rázně ukončili. Ve hře čtyř proti čtyřem se pak vyznamenal Petrásek proti Starého bombě, kterou zachytil. Ústí se dlouho nedokázalo prosadit, ovšem postupem času se více a více osmělovalo a do nadějné situace se dostal Pořický, avšak opticky měla i nadále převahu Boleslav.

Ve 12. minutě pak hra přinesla studenou sprchu pro domácí celek, neboť si Jaroslav Roubík sjel k Romanu Willovi a přehodil jeho beton. Bruslaři hned vzápětí měli možnost srovnat, když si Protivný sjel od modré až před brankoviště, kam mu přišla zpoza brány přihrávka od Starého. Z bezprostřední blízkosti jej ale se štěstím zneškodnil výborně chytající Petrásek. O další pěkný pokus se postarala juniorská dvojice Volf s Markem, ani těm nebylo přáno. Přestože tedy Boleslav soupeře přestřílela jednoznačně 19:6, první třetinu vyhráli hosté ze severu Čech.

Chvíli to ve druhé dvacetiminutovce trvalo, než bylo k vidění něco hokejového, pak ale ve 25. minutě vyrobili hosté chybu v obraně, kterou nevyužil Marek Loskot, jenž neprostřelil svému nedávno ještě spoluhráči betony. V mezikruží potom číhal na přihrávku i Jarůšek, ale obránci Slovanu perfektně pokryli boleslavská křídla, jimž zabránili pořádně přihrát. Gól nevstřelil ani David Pojkar se svou dělovkou, ovšem ve 28. minutě se už Boleslavští z vyrovnání radovali, když se z blízkosti trefil Jan Starý. Hned o minutu a půl později už Ústí inkasovalo podruhé, když ve zmatku před bránou puk přeskočil brankáře Petráska. Autorem gólu byl Richard Jarůšek.

Na tento direkt zareagoval před Willem Štěpán Kuchynka, jenže nepropasíroval puk přes Willův beton. Ústí si o několik dalších chvil později zahrálo přesilovou hru, která během celé doby vypadala tak, že útočila hlavně Boleslav a Petrásek měl plné ruce práce i štěstí, že ho Bruslaři neprostřelili. Po jejím skončení a ve hře čtyři na čtyři ve 37. minutě se ale nádherně trefil mezi nohy Marek Loskot. Ihned potom musel Petrásek několikrát zasáhnout tu u tyčky, tu ramenem, protože se na něj sesunula doslova lavina střel z bezprostřední blízkosti, ale čtvrtý gól už za svá záda nepustil. Těsně před sirénou pak ujel Miklík s Melandem, druhý jmenovaný ovšem Klimentův zpětný servis neproměnil a trefil jen Petráska.

Ústí bylo na začátku posledního dějství ze začátku aktivnější a Roman Will musel zalehnout puk, aby ho nikdo ze soupeřů nedokázal nějak zpod něj vyšťourat. O chvíli později znovu nevěděl, kde má puk, když na něj vystřelil Václav Meidl. Poté dvakrát zaúřadovala Boleslav, nejprve neuspěl od kruhu Klimenta, potom při vlastním oslabení z druhé strany ani Pojkar, jehož Petrásek senzačně vyčapal lapačkou.

V 50. minutě se při přesilovce krásně trefil opět Jan Starý, jenž tečoval Pojkarovo dělo od modré. Minutu a půl poté se Boleslav radovala popáté zásluhou Tomáše Demela, který se trefil podobným způsobem jako střelec předchozí branky. Do konce zápasu bylo k vidění ještě několik dalších pěkných příležitostí domácích i díky přesilové hře, se všemi si už ale Petrásek poradil a skóre se tedy zastavilo na konečných 5:1.

Foto TOP: Miroslav Rosendorf.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): "Díky situaci, v jaké jsme, se do hry dostávají hráči, kteří jinak tolik příležitostí neměli. Myslím, že zvlášť v tomhle zápasu ukázali, že si toho jsou vědomi, a že chtějí svým způsobem využít toho, co se děje. Ta motivace je tam hodně znát a to je přesně to, na čem teď chceme a musíme stavět. Těší mě, že ti kluci chtějí těm stálicím, které teď ale nehrají, šlapat na paty. A to se taky děje, což je jedině dobře. Ústí nad Labem přijelo v roli týmu, který se rve ze všech sil o play-off. My naopak už máme svoje jisté. O to víc jsem rád, že tu motivaci v sobě dokážeme najít."

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do Mladé Boleslavi jsme jeli odehrát slušné utkání. Věděli jsme o síle Bruslařského klubu, kterému chybělo několik nejlepších hráčů. Chtěli jsme hrát bojovný a jednoduchý hokej. To se nám dařilo první třetinu, kdy se nám podařilo otevřít skóre. Úvodní dějství jsme vyhráli především díky Michaelu Petráskovi. Ve druhé části jsme se dopustili několika chyb, které soupeř typu Mladá Boleslav využije. Na začátku třetí třetiny jsme měli šanci při přesilové hře, ale scházelo nám štěstí. Domácí následně vstřelili dva góly, když hráči soupeře dvakrát tečovali kotouč před brankovištěm."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže