Havířov - K dalšímu důležitému utkání se vydali hokejisté Ústeckých Lvů do Havířova. Do zápasu vstoupil lépe domácí tým AZ, který postupně dokráčel k vítězství 3:1. Čestnou branku Slovanu obstaral Milan Vobořil. V souboji těchto dvou celků se opět potvrdilo pravidlo ze tří předchozích vzájemných střetnutí, kdy zvítězilo vždy domácí mužstvo.
so 1. 2. 2014, K&K PNEU Aréna
AZ Heimstaden Havířov
Ústecký Slovan s.r.o.
3:1 2:1, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 1. J. Daneček (Říčka, Sztefek), 13. Jakúbek (Maruna, Šlahař), 48. Říčka (J. Daneček, Sztefek) – 10. Vobořil (Hanzl, Dostálek). Rozhodčí: Jeřábek ml. – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:3, navíc Brož (UNL) TS [PODR]. Bez využití. Diváci: 2 364. Střely na branku: 46:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

AZ Heimstaden Havířov: L. Daneček – Vydra, Krisl, Roupec, Vosátko, Graca, Punčochář, Deutsch – J. Daneček, Říčka, M. Sztefek – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Kanko, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, M. Rimmel. Trenéři: J. Daneček st., Stanislav Sztefek.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana - V. Meidl, P. Přeučil, Pořický - D. Tůma, Roubík, Rod - Dostálek, M. Hanzl, Kuchynka - Holomek, Videlka, Bačák. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Komentář

Raketový nástup do utkání se povedl domácím hokejistům. Ti už od úvodní minuty vedli, když se v přečíslení 3 na 1 zjevil s pukem Robert Říčka nahrávající přesně na hůl Jana Danečka. Ten už puk pouze po zemi poslal směrem do odkryté klece. Hostující Slovan si v následné přesilovce vytvořil tlak, ale ani jedna z nebezpečných střel od modré čáry si cestu za záda brankáře Danečka nenašla.

Naopak to byl Havířov, který mohl jít do dvoubrankového vedení, když se ve 4. minutě dral do branky Jan Maruna. Klid v zakončení mu však nakonec sebral hostující obránce. I nadále si více šancí vytvářeli domácí. Šanci ke skórování tak dostal Sztefek, Daneček nebo opět Maruna. Branka se ovšem dostavila na druhé straně. V polovině první třetiny srovnával za Ústí nad Labem Milan Vobořil, který využil zmatků před brankou Azetu a puk usměrnil do branky. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho, už v 13. minutě Havířov opět vedl. To se totiž za brankou brankáře Petráska zjevil Jan Maruna, aby přesně nahrál na skórujícího Martina Jakúbka stojícího před svatyní hostů.

Druhá třetina nabídla téměř identický hokej, tentokrát však další branky nepadaly. Start měli opět lepší domácí, kteří se prostřednictvím Jakúbka dostali přímo na dostřel branky Petráska. Hned z protiútoku zahrozil Roubík, proti však byla Danečkova lapačka. Právě díky chybám v rozehrávce brankáře AZetu se hosté dostali několikrát do vyložené šance, ani jednu však hráči Slovanu využít nedokázali. Nejprve neuspěl Videlka, kterého na brankové čáře zastavil maskovaný muž Havířova, v 33. minutě dokonce zývala před hosty prázdná branka, ale útočníci Ústí přestřelili.

Závěr druhé části opět patřil AZetu. V 39. minutě mohl rozvlnit síťku soupeře Petr Kanko, jenž dostal křižnou přihrávku od Radima Haase. Havířovský útočník však stál ve velkém úhlu, a tak se mu přesouvajícího se brankáře Petráska nakonec překonat nepodařilo. Ani tato šance však změnu skóre nepřinesla, druhá třetina dopadla bez branek.

I třetí vstup do třetiny vyšel lépe domácím. A tak se hned na úvod zjevil u branky Robert Říčka, ale ve velkém úhlu se mu nepodařilo zasunout puk do branky. O chvíli později se stadionem rozlehl zvuk zvonící tyče, ani ten však uklidňující vedení AZetu nepřinesl, naopak hosté v čele s brankářem Petráskem si hodně oddechli. Tlak domácích však sílil, a přestože to byli právě Havířovští, kteří vedli, oni sami se daleko více drali do zakončení. V 46. minutě byl Azet blízko, ale Klimšova bomba opět pouze orazítkovala tyč Petráskovy branky.

Ve 48. minutě se už však domácí uklidňujícího vedení přeci jen dočkali. Přihrávku zpoza branky dokázal Robert Říčka zužitkovat, když mířil přesně do šibenice. V 54. minutě bylo dokonce nařízeno trestné střílení, když se nedovoleným zákrokem provinil Brož, aktér samostatného nájezdu – Jakub Šlahař však této šance nevyužil. Hned po této situaci mohl snížit hostující Rod, který ovšem ve stoprocentní šanci nedokázal v bezprostřední blízkosti branky zamířit přesně. To byla poslední šance Ústí v tomto zápase, a tak se domácí hráči Havířova mohli radovat z vítězství v poměru 3:1.

Foto TOP: Marek Šnajdr.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček st. (HC AZ Havířov): "Vítězství s Ústím nad Labem je pro nás velmi cenné, protože je to tým, který se dotahuje na „osmičku“ a měl dobré výsledky. Naše poslední výkony a výsledky nebyly moc dobré, ale v sobotu bylo na ledě vidět to srdíčko, které každý fanoušek ocení. K úspěchu nás dovedla větší vůle po vítězství."

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do Havířova jsme přijeli s cílem odvézt minimálně jeden bod, ale hned v první minutě jsme udělali šílenou hrubou chybu a to samé se zopakovalo i po našem vyrovnání. Soupeř hrál dobře, ale i my jsme si během zápasu nějaké šance vypracovali. Definitivně rozhodla třetí branka Havířova."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže