Havlíčkův Brod - Ke střetnutí 37. kola I. hokejové ligy ČR zajížděl výběr Milana Skrbka a Tomáše Mareše na led havlíčkobrodských Rebelů. Žlutomodří na vítězství těsně nedosáhli, v závěrečném tlaku nepomohl time-out ani hra bez brankáře. Na konci utkání, v čase 60:00 min., inkasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování severočeský gólman Michael Petrásek.
po 6. 1. 2014, Kotlina
HC Rebel Havlíčkův Brod
Ústecký Slovan s.r.o.
0:5 kontumace

Branky a nahrávky: 3. Stach (Ondráček), 7. Stach, 38. Berger (Milfait, Kučera), 46. Polodna (Kadlec) – 34. Přeučil (Pořický, Sklenička), 39. Baránek (Hanzl), 59. Vávra (Baránek, Hanzl). Rozhodčí: Úlehla – Kis, T. Svoboda. Vyloučení: 7:4, navíc Stach - Petrásek oba 10 min. [NESP]. Využití: 1:1. Diváci: 825. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, M. Drtina, Plášil, M. Vágner, Semrád, Korím, Zítka – L. Havel, P. Polodna, Číp – Kučera, Berger, Milfait – M. Ondráček, Stach, Maliník – Š. Štěpánek, O. Stehlík, Jiří Kadlec – Kozlík. Trenéři: Jiří Mička, Richard Cachnín.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, Vobořil, K. Černý, Vl. Brož, Smetana, Vaněk – P. Přeučil, Alinč, Pořický – Loskot, Rod, D. Tůma – Baránek, M. Hanzl, Vávra – do 50. Dostálek, do 50. Videlka, do 50. Kuchynka. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

Komentář

Parádní vstup do zápasu v podání brodských mladých pušek

Rebelové vlétli do zápasu s velkou vervou a hned ve třetí minutě se dostali do vedení. Martin Ondráček poslal kotouč před branku, kde jej za Petráskova záda doklepl David Stach. Lvi se pak také dostali do hry, ale Ondřej Kacetl si střelu z pravého kruhu z hole Jakuba Pořického pohlídal. Domácí hokejisté dokázali ustát šance hostů o srovnání a sami pak podruhé udeřili. A znovu to byl David Stach, který se procpal až na pravý kruh a parádní dělovkou po ukázkové stahovačce sebral ledařům práci s vymetáním pavučinek z pravého růžku Petráskovy branky. Severočeši mohli odpovědět v přesilovce, ale ránu Milana Vobořila od modré čáry zneškodnil připravený gólman Rebelů. Ten měl následně i štěstí. Rozhodčí sice nejprve po ráně Ústeckých z mezikruží ukázal gól, ale nakonec po konzultaci s brankovým sudím uznal, že kotouč se odrazil od tyčky do tyčky a vypadl ven. Šance na kontaktní trefu pak zkazil Tomáši Rodovi v přesilovce Ondřej Kacetl, jenž jeho střelu z brankoviště odrazil betony mimo. Domácí výběr měl více ze hry a Radek Číp se prokličkoval až před Michaela Petráska, ale ten mu puk vypíchl z hole. Následně se na spodku kruhu dostal do střely Jan Berger, ale o milimetry minul. Na druhé straně vypálil z levého kruhu Tomáš Vávra, ale toho svou lapačkou bravurně vychytal brankář domácích. Po akci skvadry Jiřího Mičky se musel opět činit Petrásek, který udržel svými betony puk před čarou. Havlíčkův Brod v poslední minutě ještě několikrát vystřelil, ale kotouče zamířily jen mimo tři tyče.

Slovanisté dvakrát stáhli náskok

Vstupu do druhé třetiny předcházel pietní akt, během nějž byla minutou ticha uctěna památka zesnulého Karla Guta. Oba celky začaly opatrně a první větší šance přišla až po pěti minutách hry, kdy se Radek Číp prokličkoval z levého křídla až na brankoviště, kde ale nedokázal překonat betony hbitého gólmana Michaela Petráska. Ten si následně poradil i s průnikem Kristiana Kučery, jehož zakončení z pravého kruhu podržel na hrudi. Ústečtí si vypracovali zajímavou šanci hned z brejku, ale Petr Přeučil nedokázal zblízka pokořit domácí oporu mezi tyčemi. Rebelové dostali možnost přesilové hry, ale obrovské šance Martina Ondráčka a Romana Maliníka vychytal bravurní Petrásek. Za Lvy mohl pokazit Kacetlovi čisté konto David Tůma, ale jeho nájezd skvělým zákrokem hradecká posila mezi tyčemi celku z Kotliny zneškodnila. Ústecký útočník byl ale faulován a domácí šli do čtyř. Jenže kotouč ukradl Jan Berger a z levého kruhu donutil brankáře Severočechů přerušit hru. Výběru Milana Skrbka pak přišla vhod další početní výhoda, která už byla úspěšnější. Ránu Milana Vobořila ještě Kacetl udržel, ale na následnou teč pokusu Jakuba Pořického od Petra Přeučila již neměl šanci reagovat a touš se zavlnil za jeho zády. Na druhé straně mohl skórovat Radek Číp, ale jeho vypíchnutí hostující rozehrávky zachytil Petrásek do lapačky. Netrvalo ale dlouho a domácí se nakonec radovali potřetí. Krásnou souhru celé formace zakončil gólem Jan Berger, který tečoval pokus Jana Milfaita. Lvům se ale brzy povedlo znovu zavěsit. Ondráčkovy chyby využil Martin Hanzl, jenž nabil Martinu Baránkovi, který svou dělovkou propálil bezmocného Kacetla. V samotném závěru byla Kotlina svědkem několika vyloučení, které ale patřičný efekt nepřinesly.

Ani tlak v závěru nestačil hostům na body

Hned zkraje závěrečné dvacetiminutovky se dostal na pravém kruhu ke střele David Tůma, ale jeho ránu zachytil výborným zákrokem lapačkou Ondra Kacetl. Oběma týmům se pak naskytla šance v přesilové hře. Zatímco Ústečtí nedokázali pokořit havlíčkobrodského brankáře, Rebelové se radovali. Petr Polodna využil bravurního pasu veterána Jiřího Kadlece a ranou k tyči zařídil Petráskovi prvotřídní koupel. Hra se pak uklidnila a domácí celek hnaný výbornými fanoušky si v klidu kontroloval svůj dvoubrankový náskok. Ve velké šanci se pak ocitl Lukáš Havel, jenž využil volného prostoru, sjel si před Petráska, ale jeho roztažené betony přehodit nedokázal. Domácí tým měl více ze hry a neustále se tlačil před strážce svatyně Slovanu. Ústí si ale vypracovalo obrovskou šanci, leč přihrávku na Martina Hanzla před prázdnou klec vypíchl svou holí gólman Kacetl. S blížícím se koncem mohl definitivně uklidnit svůj výběr Petr Polodna, ale jeho zakončení ze spodku levého kruhu skončilo jen na betonech maskovaného muže Severočechů. Ten pak vytáhl i nájezd Ondřeje Stehlíka a zneškodnil také dorážku Martina Ondráčka. Jenže hostující mančaft se dokázal znovu dostat na dostřel. Martin Hanzl nabil svému jmenovci Baránkovi, jehož ještě Kacetl svým betonem vyčapal, ale na dorážku Tomáše Vávry již neměl nárok. Slovan si následně zcela pochopitelně vybral oddechový čas a poslal do hry hráče navíc. Ústí sice předvedlo drtivý tlak, leč bravurní Kacetl puk za svá záda nepustil.

Autor TOP: Miroslav Rosendorf.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): "Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Hned v prvních deseti minutách jsme zaskočili soupeře dvěma góly. Od druhé třetiny hráli hosté výborně, neztráceli tolik kotoučů. Byla jen otázka času, kdy dostaneme gól. To se stalo ve druhé třetině, kde byla taková pasáž nahoru – dolů. My jsme měli dost vyloučených, ale to si nemůžeme jen tak dovolit. Hosté to potrestali. Pak jsme otočili, ale hosté dali na 3:2. Ve třetí třetině jsme však nádhernou kombinací dali na 4:2 a nakonec jsme tři body horko těžko ubránili. Nerad nadávám na rozhodčí, ale to, co předvádí v Havlíčkově Brodě pan rozhodčí Úlehla, to se nedá nazvat profesionalitou. Vůbec se nedivím, že pak jsou jak hráči domácích, tak i hráči hostů, podráždění. Například: tři minuty před koncem jede náš hráč sám na bránu, jsou na něj dva fauly a on vůbec nereaguje. Hráči si to nemůžou dovolit, ale diváci po něm hází kelímky. Dnešní výkon byl ten nejslabší, co jsem od něj viděl. A protože to nebylo poprvé, budeme jej vetovat, protože pak uškodí celému zápasu."

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Chtěli jsme zde bodovat a také lépe vstoupit do zápasu, protože jsme věděli, že domácí na nás vlétnou, což se také potvrdilo. Udělali jsme tam dvě školácké chyby a hned kolem desáté minuty jsme prohrávali 0:2. První třetina byla z naší strany špatná. Něco jsme si řekli v kabině a náš výkon se ve druhé třetině zlepšil. Velká škoda byla, že když jsme se dotáhli na rozdíl jediného gólu, domácí hnedka znovu skórovali místo toho, abychom to dotáhli do vyrovnaného stavu. Já se také vyjádřím k rozhodčímu, protože nás dnes také poškodil. Když ukáže, že uznává gól, a pak ho najednou odvolá, tak to je radši bez komentáře. Další věc, která se mi nelíbila, byla ta, že když šel náš hráč sám na bránu, tak mělo být dané trestné střílení, což se normálně v extralize píská, i když ten hráč zakončí. Pan Úlehla má asi nějaká jiná pravidla. Dopadlo to ale tak, jak to dopadlo. Měli jsme tam v závěru nějaké dorážky, ale gól jsme nedali a domácím patří gratulace."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže