Ústí nad Labem - Do souboje dvou někdejších extraligových celků vstoupili lépe Lvi, kteří po dvaceti minutách odcházeli do šatny za stavu 2:1 šťastnější. Slovan nezvládl druhou dvacetiminutovku, ve které si Bruslařský klub otevřel střelnici. Pět branek v síti Michaela Petráska znamenalo čtyřbrankové manko domácích. Třetí třetinu, stejně jako první část, ovládli těsným vítězstvím žlutomodří, kterým se již pouze podařilo snížit na konečný výsledek 3:6. Ze základní sestavy chyběli Slovanu útočníci Jan Alinč, Jan Kloz, Marek Loskot či Václav Meidl. Po delší době mohlo 906 diváků zhlédnout v útoku univerzála a kapitána Lvů Zbyňka Skleničku.
st 18. 12. 2013, Zlatopramen Arena
Ústecký Slovan s.r.o.
BK Mladá Boleslav
3:6 2:1, 0:5, 1:0

Branky a nahrávky: 4. Přeučil (Vávra, Holomek), 17. Vávra (Pavlík, Rod), 49. Daniel Boháč (Hanzl, Roubík) – 16. Němeček (Výborný), 24. Klimenta (Výborný, Toman), 25. Broš (Mikulík, Jindra), 30. Mikulík (Ovčačík, Klimenta), 37. Starý (Musil, Lenc), 37. Výborný (Pabiška, Nouza). Rozhodčí: Šindler, Jílek – Šperl, Zíka. Delegát: Vunč. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 906. Střely na branku: 27:40 (9:15, 4:19, 14:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6, 3:6. Zakázaná uvolnění: 2:2. Ofsajdy: 4:2. Vyhraná vhazování: 35:27 (13:9, 6:14, 16:4). Nejlepší hráči: Daniel Boháč - Tomáš Klimenta.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – Grin, Vobořil, F. Pavlík, Holomek, K. Černý, Smetana, Vl. Brož, Vaněk – D. Tůma, Roubík, Z. Sklenička – Vávra, P. Přeučil, Rod – Baránek, M. Hanzl, Daniel Boháč – Dostálek, Videlka, Pořický. Trenéři: Milan Skrbek, Tomáš Mareš.

BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Toman, Jindra, Ovčačík, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, D. Výborný, L. Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jiránek, D. Vrbata, Demel – Lenc, P. Musil, J. Starý. Trenéři: František Výborný, Marian Jelínek.

Komentář

Utkání začalo pěkně zostra, protože už ve čtvrté minutě šli Lvi do vedení. Holomek vyslal prudkou střelu od modré, která se po teči odrazila od zadního mantinelu k Petru Přeučilovi a ten o Willova záda poslal kotouč do branky.

Pak si ústečtí hokejisté pomohli faulem a Mladá Boleslav měla dvouminutovou početní výhodu. Ta se jí ale příliš nevydařila. Dokonce se během ní žlutomodří dostali sami do útoku a chvíli to vypadalo, že hrají přesilovku oni.

Netrvalo dlouho a domácí se znovu provinili nedovoleným zákrokem. Jenže ani toho nedokázali Boleslavští využít. Necelých pět minut před koncem první třetiny se ale hosté přece jen prosadili. Výborný zavezl puk do útočného pásma, vystřelil na Petráska a Roman Němeček, který si zrovna najížděl k bráně, tečoval střelu rovnou do sítě.

O minutu později ovšem skórovali i Lvi, a to právě v době, kdy měli k dispozici přesilovou hru. Tvrdá rána Tomáše Vávry byla nechytatelná a dostala Ústí opět do vedení.

Začátek prostřední části přinesl další vyloučení žlutomodrých, což mladoboleslavští hokejisté opět ztrestali. Tomáš Klimenta dostal přesnou přihrávku a pak už si jen kličkou vychutnal Petráska.

Vypadalo to, že Ústecké Lvy vyrovnávací gól opařil a v následujících několika vteřinách znovu inkasovali, když Mikulík vybojoval puk za bránou, poslal ho bekhendem na Petráska, který vyrazil betonem před sebe, kde číhal Michal Broš a pohodlně zavěsil.

Přesně v polovině zápasu už domácí prohrávali o dvě branky. Ovčačik zavezl puk do útočného pásma, přihrávkou přes celou šířku hřiště našel Milana Mikulíka a ten vymetl horní růžek Petráskovy svatyně, čímž zvýšil na 4:2.

Mladoboleslavští měli chuť střílet góly a ve třicáté sedmé minutě přidali rovnou dva. Nejprve dostal kotouč do předbrankového prostoru zcela nehlídaný Jan Starý, kterému se povedlo překonat domácího gólmana střelou na beton. A o chvíli později se situace téměř opakovala. Tentokrát ale puk doputoval k Davidovi Výbornému a ten taktéž připravený před Petráskovou klecí neměl problém skórovat.

Ve třetí periodě byly k vidění šance na obou stranách. Ale byli to právě domácí, kdo otevřel střelecký účet této třetiny. Hanzl získal puk v přetlačované s boleslavskou defenzivou a zkusil vystřelit, jenže kotouč se od Willa odrazil k Danielu Boháčovi, který trefil odkrytou část hostující klece.

Konec utkání byl ještě zajímavý, protože Lvi si zahráli ještě jednu přesilovku, v níž měli ne jednu obrovskou šanci. Žádná branka už ale nepadla, a Mladá Boleslav si tak odvezla domů tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Pokud chce nějaké mužstvo uspět s Mladou Boleslaví, musí hrát na hranici svých možností. Nám se toto dařilo celou první třetinu, kdy jsme hráli opravdu dobře. Zlom nastal ihned na začátku druhé části, kdy jsme odehráli hodně laxně přesilovou hru, naopak soupeř naše přísné vyloučení potrestal. Poté jsme začali hrát nekontaktní hokej, čehož Bruslařský klub využil ke vstřelení dalších branek a tím zápas rozhodl. O přestávce po druhém dějství jsme hráče nabádali, že musí utkání dohrát se ctí, jako by byl stav 0:0. Mladá Boleslav si stav zkušeně pohlídala, i když jsme vstřelili jeden gól."

František Výborný (BK Mladá Boleslav): "Domácí po dobrých zápasech měli chuť a byl na nich vidět elán. Chtěli jsme se po první třetině zlepšit, druhá část nám vyšla především gólově. Ve třetím dějství chtěli Ústečtí výsledek zkorigovat, my hráče nabádali k aktivitě. Utkání jsme ale v poslední dvacetiminutovce pouze dohráli a soupeře pustili do šancí. Hru jsme jinak kontrolovali. Jsem rád za tři body, které si domů vezeme. V blízkém budoucnu se v Ústí nad Labem nebudou body lehce získávat. Myslím si, že Slovan hraje dobře. Hra Ústeckých Lvů je organizovaná a líbila se mi. Hráči pracují, to je podložené posledními výsledky. Pokud bych měl zhodnotit naše dosavadní výkony, zatím se nám daří okupovat čelo tabulky. Kdyby to vydrželo i v příštím kalendářním roce, bylo by to dobré."

Foto - hlavičky trenérů: Miroslav Rosendorf.

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže