Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu podlehli jihočeskému Motoru. První branku zápasu vstřelil v děvatadvacáté minutě budějovický Ondřej. Radost Jihočechů ale netrvala dlouho, protože již o pět minut později vyrovnal ústecký Vávra. V úvodu třetí části přidal další branku Pořický a Lvi se ujali vedení. Budějovice ale díky trefě Skuhravého srovnaly a poté se ještě prosadil Šachl. Žlutomodrým se už vyrovnat nepodařilo a tři body za výhru zůstaly na jihu Čech.
so 16. 11. 2013, Budvar Aréna
ČEZ Motor České Budějovice
Ústecký Slovan s.r.o.
3:2 0:0, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 29. Ondřej (Kuchejda), 47. Skuhravý (Kotalík, Vaniš), 48. Šachl (Moravec) – 34. Vávra (Roubík, Sklenička), 42. Pořický (Kloz). Rozhodčí: Smejkal, Souček – Šperl, Zíka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 3 828. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela – J. Novák, L. Kříž, Chmelíř, J. Moravec, Prokop, Kotaška – Třetina, Kotalík, Skuhravý - Z. Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Přibyl (41. Šperger), Vaniš. Trenéři: Radek Bělohlav st., Jaroslav Jágr.

Ústecký Slovan s.r.o.: J. Dlouhý – Grin, Z. Sklenička, Holomek Smetana, Vl. Brož, Vaněk, K. Černý, Kokeš - V. Meidl, Roubík, Daniel Boháč - Vávra, Alinč, Rod - Baránek, J. Kloz, Pořický - Dostálek, M. Hanzl. Trenéři: Jaromír Šindel, Tomáš Mareš.

Komentář

Od posledního domácího duelu se v Motoru udála řada změn, ale vstup do utkání byl podobný jako s Benátkami. Jihočeši se v úvodu nechali dvakrát vyloučit a hosté se dostali do tlaku, z kterého vyplynula dvojitá šance Václava Meidla. Ten nejprve svižnou střelou protáhl brankáře Kůdelu a zanedlouho dorážel kotouč jen těsně vedle. Motor se k ohrožení branky Ústí dostával jen sporadicky a nejvíce Dlouhého nejvíce ohrozil Kuchejda, ale jeho pokus nebyl gólový. Když se neujala ani Vávrova dorážka plynoucí z nedůrazu domácí obrany, šly oba celky do kabin s vědomím bezbrankového skóre.

Úvod druhé části mohl být pro Motor bolestný, když Dlouhý zlikvidoval Kotalíkův bekhend a následný protiútok zakončoval osamocený Rod. Jenže ústecký forvard branku netrefil, a tak se ve 29. minutě dočkali Jihočeši. Zdeněk Ondřej si počkal před brankou na pas od Kuchejdy zpoza branky a když se ho dočkal, mezi Dlouhého betony otevřel skóre. Jenže radost nevydržela domácím dlouho. Ve 34. minutě měl Tomáš Vávra před sebou dostatek volného prostoru, tak jej využil, vystřelil a přesnou ranou srovnal skóre.

Nerozhodný stav vydržel pouze do stavu 41:31. To Jakub Pořický povedenou střelou od modré čáry prostřelil Kůdelu a strhl vedení na stranu Lvů. Ale ani Slovan se z vedení netěšil dlouho. Ve 47. minutě pálil hned po buly Kotalík a Václav Skuhravý přesilovkovou tečí jeho střely podruhé překonal Dlouhého. Uběhlo pouhých 45 vteřin a Budvar aréna vybuchla radostí podruhé. Petr Šachl posílal z levé strany kotouč do brankoviště, kde si ho jeden ze soupeřů bruslí srazil do branky a Motor vedl 3:2. Domácí si následně prožili horké chvilky při šanci Boháče nebo půlminutovce ve třech, ale vše ustáli i díky výborným fanouškům.

Osm minut před koncem Ústí srovnalo, ale jejich zásahu předcházel faul Alinče, tudíž radost Lvů byla předčasná. Hosté se v závěru dostali do tlaku i díky přesilovce, kterou si zahráli po faulu Skuhravého. Svěřenci Jaromíra Šindela však branku nevstřelili a nedostali se ani k závěrečné powerplay, jelikož na trestnou lavici putoval Grinn. Motor tak přerušil sérií tří proher, když porazil Ústí 3:2.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Jágr (HC Motor České Budějovice): "Myslím si, že není třeba rozebírat detaily. Vítězství jsme potřebovali, kluci dřeli. Provedli jsme dost změn v taktice, ale hráči to zvládli. Netlačili jsme se tolik do ofenzivy a drželi jsme se vzadu, protože v minulých zápasech nás soupeři přečíslovali."

Jaromír Šindel (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Zápas jsme si prohráli sami během jedné minuty, kdy jsme dostali dva góly. Ve třetí třetině jsme vstřelili regulérní gól. Rozhodčí situaci neviděli a podlehli tlaku domácího týmu. Dva domácí hráči se srazili za branou, podle mě jasný regulérní gól."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže