Olomouc - K zápasu devátého kola I. hokejové ligy ČR zajížděli svěřenci Jaromíra Šindela a Tomáše Mareše na horký led Olomouce. V repríze loňského semifinále play-off uspěla Mora, která zvítězila 2:0. Na olomoucký zimní stadion zavítali 1 232 diváci.
so 5. 10. 2013, Zimní stadión Olomouc
HC Olomouc
Ústecký Slovan s.r.o.
2:0 0:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 23. Kindl (Švaňhal), 51. Jergl (Diviš). Rozhodčí: Trombík – Lukš, J. Novák. Vyloučení: 2:2, navíc Vobořil (UNL) 10 min [NESP]. Bez využití. Diváci:
1 232. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 2:0.

HC Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Kadela, Ovčačík, Škůrek – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Švaňhal, Kindl – Jergl, Diviš, Selingr. Trenéři: Petr Fiala, Jiří Dopita.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek – Grin, F. Pavlík, Vobořil, Holomek, K. Černý, Vl. Brož, Vaněk – P. Přeučil, Roubík, Rod – Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč – Baránek, J. Kloz, D. Tůma – Dostálek, M. Hanzl, Pořický – Vávra. Trenéři: Jaromír Šindel, Tomáš Mareš.

Komentář

Olomoučtí hokejisté vlétli do zápasu jako uragán a už po pár vteřinách hry mohl otevřít skóre, Herman zůstal sám před brankářem soupeře, ale Petráska nepřekonal. Jen o pár chvil později si obrovskou šanci připravil Švaňhal, který prošel přes obranu soupeře bez zaváhání, tváří v tvář gólmanovi ale neuspěl. Hanáci poté dostali výhodu jednoho muže v poli, o tu však vzápětí přišli vlastní nedisciplinovaností.

Slovan se rozehrával pozvolna, Vošvrda tak v prvních minutách utkání nic závažného řešit nemusel. Až v polovině první třetiny musela olomoucká jednička několikrát zasahovat, kotouč za svá záda ale nepustila. Ve třinácté minutě nebezpečně z těžkého úhlu pálil Kloz, jehož rána proletěla brankovištěm Mory bez teče. Na druhé straně vyzíval Knotek přihrávkou Pekra, olomoucký útočník ale na puk nedosáhl.

Nerozhodný stav vydržel až do poloviny třiadvacáté minuty, kdy se krásnou akcí prezentoval Denis Kindl. Jednadvacetiletý útočník Kohoutů oklamal obránce soupeře tak dobře, že byl rázem sám před brankářem, kterého si položil a zasunul do odkryté klece. Vedení domácího celku mohl vzápětí zvýšit Řípa, kotouč ale za brankovou čáru neprotlačil. Na druhé straně se musel zaskvět Vošvrda proti nepříjemné ráně Kloze a posléze taky pokusu Pořického.

Poslední minuty prostředního dějství přinesly hned několik zajímavých momentů. Jako první pálil hostující Rod jen do boční sítě olomoucké svatyně, vzápětí na opačné straně kluziště zahodil příležitost Pekr. Dvě minuty před přestávkou se ještě jednou musel předvést Vošvrda, který zlikvidoval akci najíždějícího Tůmy.

Ve třetí části olomoučtí hokejisté spíše drželi těsné vedení a do větších akcí se raději nepouštěli. I přesto byly k vidění šance na obou stranách. Gólmani se však činili a jednogólové vedení Kohoutů vydrželo až do jednapadesáté minuty. Po hrubé chybě hostující defenzivy vybídl Diviš před brankovištěm osamoceného Aleše Jergla, který zamíchal kotoučem a posunul jej za brankovou čáru.

Přestože celek ze severu Čech poté měl ještě několik šancí zdramatizovat duel, dokonce i v početní výhodě, brankář Vošvrda si veškeré pokusy svých soupeřů pohlídal. V samotném závěru šedesátiminutové hrací doby ještě zkusilo mužstvo trenéra Šindela hru bez gólmana, ani tentokrát se ale nedočkalo branky. Kohouti tak potvrdili, že se jim proti Lvům v posledních zápasech daří a zvítězili 2:0.

Foto TOP: Miroslav Rosendorf.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (HC Olomouc): "Vstoupili jsme do zápasu velice dobře, vytvořili jsme si několik šancí, ale nepodařilo se nám skórovat. Druhá část byla vyrovnaná, Ústí nad Labem mělo solidní šance. Jsme hrozně rádi, že jsme zápas zvládli. Z našeho pohledu to bylo nejkvalitnější utkání. Bylo to rychlé, svižné a oba týmy měly hodně šancí. Divákům se muselo střetnutí líbit."

Jaromír Šindel (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Přijeli jsme do Olomouce s tím, že se pokusíme domácím vstřelit branku, protože se nám to už tři zápasy nepovedlo. V průběhu zápasu jsme si něco vytvořili, ale naše koncovka je mizerná. Dvě hrubé chyby v obraně, které bychom ani od našich hráčů neočekávali, rozhodly zápas. Neměli jsme sílu utkání poté zvrátit."


Foto Jiřího Dopity: hc-olomouc.cz
Foto Jaromíra Šindela: Miroslav Rosendorf.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže