Ústí nad Labem - V rámci 8. kola I. hokejové ligy ČR zajížděl výběr Jaromíra Šindela a Tomáše Mareše do Mladé Boleslavi. 2 690 diváků, kteří si našli cestu do ŠKOENERGO ARÉNY, vidělo vysokou výhru domácích 6:1. Lvi skórovali pouze v signalizované výhodě, kdy kotouč za záda Michala Valenta dostal Petr Přeučil.
st 2. 10. 2013, ŠKOENERGO ARÉNA
BK Mladá Boleslav
Ústecký Slovan s.r.o.
6:1 1:0, 4:1, 1:0

Branky a nahrávky: 12. Nouza (Lenc), 25. Klimenta (Mikulík, Broš), 26. Loskot (D. Vrbata), 33. Nouza (Broš, Výborný), 36. Pojkar (Loskot, Rys), 42. Klimenta (Mikulík, Broš) – 39. Přeučil (Brož, Daniel Boháč). Rozhodčí: Schmejkal, Škrobák – Rozlílek, M. Hrubec. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 2 690. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Pojkar, Žabka, Kurka – Nouza, D. Výborný, Lenc – Mikulík, Broš, Klimenta – Loskot, D. Vrbata, Demel – Rys, Koudelka, Jiránek. Trenéři: František Výborný, Marian Jelínek.

Ústecký Slovan s.r.o.: J. Dlouhý - Grin, Z. Sklenička, Holomek, K. Černý, Vl. Brož, Vaněk - P. Přeučil, Roubík, Rod - Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč - Baránek, J. Kloz, D. Tůma - Dostálek, M. Hanzl, Pořický - od 41. Vávra. Trenéři: Jaromír Šindel, Tomáš Mareš.

Komentář

Hosté do Mladé Boleslavi v žádném případě nepřijeli ustrašení a úvod zápasu lze z jejich strany pravděpodobně označit dokonce za lepší, než jaký měli Středočeši. První slibnou šanci si připsal Boháč a o něco později si na doklepnutí sjížděl Rod – což jsou mimochodem v obou případech hráči, kteří v minulosti oblékali i dres Bruslařů. Na druhé straně se snažil kontrovat Klimenta, ale byl dobře pokryt a prakticky vytlačen ze střeleckého úhlu. Brankáře Dlouhého pak sice možná zaskočil nemile skákající kotouč, který na brankoviště Lvů poslal z rohu Nouza, ani tentokrát se ale nedělo nic velkého.

Jako první se faulem provinili Ústečtí, domácí si ale v přesilovce nevypracovali prakticky jedinou větší šanci. Očekávané drama, na jaké je obvykle divák v případě Lvů zvyklý, se zkrátka zatím nějak ne a ne konat. O to překvapivější byla přesně trefa Tomáše Nouzy, který z mezikruží a po otočce trefil skulinu nad ramenem Dlouhého. Nečekaná trefa domácí mužstvo jakoby probudila a hned v zápětí to zkoušeli Klimenta a Lenc. Průnik a bekhendový pokus Holomka na druhé straně likvidoval Valent. V závěru první třetiny si přesilovku zahrálo i Ústí a domácí brankář měl problém se střelou Roda, kterou vyrazil snad jen hranou lapačky. Hosté ale vyrovnat nedokázali.

Hned v úvodu druhé třetiny měl velkou šanci Boháč, jenže s Valentovým betonem si nakonec neporadil. Částečně i dílem Bohunického, který si vzápětí odešel odsedět dvě minuty. Jenže přesilovka Lvům prakticky k ničemu nebyla. Navíc téměř okamžitě po jejím vypršení inkasovali z hole Tomáše Klimenty, který dostal puk do jízdy, před Dlouhým si puk přehodil na bekhend a zakončil. Prakticky okamžitě Ústečtí na brankovišti nevyvinuli dostatek důrazu a Marek Loskot přehodil puk přes rameno Dlouhého. A netrvalo dlouho a navýšit mohl ještě Koudelka, jenže ač byl v samostatném úniku hákován, dokázal vystřelit a sudí tak trestné střílení nenařídili.

Ve vlastním oslabení měli velkou šanci Boháč s Roubíkem, které sice pádem do přihrávky značně eliminoval Protivný, i tak ale dokázali puk zasunout pod Valenta. Nikoliv ovšem za něj. Hosté nepřestávali sami sobě podkopávat nohy fauly, a vykrystalizované dvojnásobné přesilovky se během několika málo sekund chopil Tomáš Nouza. V doznívající početní výhodě pak Bruslaři soupeře pořádně protočili, především zásluhou Dlouhého se už ale netrefili. Dlouho toho však litovat nemuseli, protože ze závaru, jaký dokázali před brankou vytvořit Rys s Jiránkem, těžil David Pojkar, který si sjel od modré a z haldy těl vykutálený kotouč dorazil. V závěru třetiny se pak stala událost, která sice domácímu publiku příliš nevoněla, protože se mohlo zdát, že Valentovi puk do sítě proklouzl až po odpískání, zářez Petra Přeučila se ale každopádně počítal a hosté tak v závěru periody snížili na 1:5.

Konec druhé třetiny zpestřila bitka mezi Bohunickým a Baránkem, a tak se musely obě strany celkem logicky obejít každý bez svého „zlobivce“. Domácím to nečinilo potíže, na další zářez stačily Tomášovi Klimentovi necelé dvě minuty. Ačkoliv si Lvi znovu zahráli přesilovou hru, sami faulovali také, a tak začínalo být naprosto jasné, že toto utkání už má svého vítěze.

Obětavým pádem a vzápětí otočením hry mohl ještě skórovat Mikulík, ale na břiše a proti dvěma toho mnoho nezmohl. Ačkoliv byl později ještě právě tento hráč vyloučen, Ústeckým už utíkaly puky z holí. První vzájemné měření sil těchto dvou souputníků tak vyznělo podstatně lépe pro BK Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): "Oproti minulému zápasu s Mostem se nám povedlo na spoustě věcí zapracovat, i tak bych ale řekl, že začátek nebyl ideální. Ústí nad Labem jsme pustili do několika velkých šancí, naštěstí ale žádnou nedotáhli do konce. Od druhé třetiny jsme to nicméně drželi ve svých rukách a ačkoliv soupeř dokázal trochu pochybně snížit, už nás to nemohlo ohrozit."

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "O kvalitě Mladé Boleslavi jsme dobře věděli, přesto jsme věřili, že máme na to uhrát tu slušný výsledek. Myslím, že jsme začali dobře, měli jsme dvě nebo tři tutové šance, ale pak jsme inkasovali a všechno se nám zhroutilo. Od toho momentu byli domácí lepší. Nepomohli jsme si ani vysokým počtem vyloučení, některá byla naprosto zbytečná, a Mladá Boleslav má hodně zkušené hráče na to, aby toho dokázala využít."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže