Ústí nad Labem - V přímém souboji o druhé místo Slovan nestačil na Olomouc, které ve Zlatopramen Areně podlehl poměrem 1:4. Klíčová pro vývoj utkání byla druhá třetina, ve které žlutomodří obdrželi tři branky. Po time-outu a výměně brankářů se střelnice Kohoutů po zbytek třetiny zastavila. O čestný gól domácích se postaral Miloslav Čermák. Tři body veze domů olomocká Mora.
so 15. 12. 2012, Zlatopramen Arena
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Olomouc
1:4 0:0, 0:3, 1:1

Branky a nahrávky: 53. Čermák (Sklenička, Holomek) - 21. Kolouch (Ondrušek, Selingr), 26. Vodný (Švaňhal, Rác), 29. Kucharczyk (Bartoň), 45. Kucsera (Valenta). Rozhodčí: Horák, Pražák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 1 560. Střely na branku: 28:31 (10:12, 8:12, 10:7). Průběh utkání: 0:4, 1:4. Zakázaná uvolnění: 0:4. Ofsajdy: 1:3. Vyhraná vhazování: 38:18 (12:6, 11:7, 15:5).

Ústecký Slovan s.r.o.: Koutský (29. Petrásek) - L. Poživil, Holomek, F. Pavlík, Sklenička, Vl. Brož, Špelda, Grin, K. Černý - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Lapšanský, Havlíček, Handlovský - M. Čermák, T. Sýkora, P. Přeučil - D. Tůma, V. Meidl, Daniel Boháč

HC Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kotvan, T. Valenta, Janáček, R. Staněk, do 30. Nedbálek, Škůrek - Pekr, Řípa, Herman - Kucharczyk, Kucsera, Hampl - Kolouch, Diviš, Selingr - Rác, Švaňhal, Vodný

Komentář

V úvodní třetině se hrál opatrný hokej na obou stranách. Byla k vidění spousta ostrých soubojů. K první střele zápasu se dostal olomoucký Herman, který prověřil domácího Koutského. Po třech minutách se ozvali i domácí hokejisté, kdy Kovář vyslal nepříjemnou střelu, ale olomouckého Kašíka nepřekvapil. V polovině první třetiny se do velké šance dostal červenobílý útočník Švaňhal, který se dostal i ke dvěma dorážkám, ale na Koutského si nepřišel. Po této akci došlo k prvnímu vyloučení, kdy byl hráč Olomouce vyloučen za střet před domácí brankou. V závěru prvního dějství Lapšanský vybojoval útočné pásmo a za brankou si vyměnil kotouč s Havlíčkem. Havlíček adresoval Handlovskému, který se nacházel zcela osamocen před brankářem hostí, ale ve finální fázi minul. Na druhé straně spálil tutovou šanci Kucharczyk - Koutský byl však proti a vytáhl excelentní zákrok.

V úvodu druhé třetiny využila Olomouc přesilovou hru. Ondrušek našel křižnou přihrávkou PETRA KOLOUCHA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Při akci dva na jednoho adresoval přihrávku Švaňhal a MICHAL VODNÝ neměl problém zvýšit skóre v poměru 0:2 pro hosty. Při vyloučení Havlíčka se dostal do samostatné akce RADIM KUCHARCZYK, když ho do brejku vyslal kapitán Bartoň a stav byl rázem 0:3. Po třetí obdržené brance si vzal Slovan oddechový čas a došlo ke střídání golmanů - do branky nastupil Michael Petrásek.

Ve čtyřicáté páté minutě utkání přišla čtvrtá branka Olomouce. Valenta se prokličkoval ústeckou obranou a snažil se propasírovat kotouč přes domácího gólmana, který sice tento pokus vytěsnil, ale už nepočítal s tím, že dojíždějící LUKÁŠ KUCSERA se puku zmocní a zavěsí. Hosté šli chvíli po tomto gólu do čtyř a Lvi se snažili o snížení, jenže překonat Kašíka bylo pro ně nedosažitelné. Tým Olomouce měl později k dispozici také přesilovou hru, ale do útoku se nějak zvlášť nehrnul. Sedm minut před koncem zápasu se Ústí prosadilo. Sklenička vyslal MILOSLAVA ČERMÁKA do útoku, ten zkusil na Kašíka sice nevýraznou střelu, avšak brankář hostí byl natolik zaskončený, že nestihl zareagovat – 1:4. Slovan si ještě zahrál jednu přesilovku, v níž se ještě pokoušel ovlivnit stav, jenže jeho pokusy nebyly pro Moravany nijak zvlášť nebezpečné.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Utkání jsme nezvládli, Olomouc tradičně v Ústí nad Labem hraje velice dobře, často v posledních letech ve Zlatopramen Areně vyhrává. Ve druhé třetině jsme chtěli ubránit přesilovou hru soupeře, to se nám nepovedlo. Na oslabení byli určení zkušení hráči (Lukáš Špelda, Vladimír Brož, Tomáš Sýkora, Miloslav Čermák; pozn. red.), kteří se ale dopustili fatální chyby, když se tři stáhli za pukem na jednu stranu. Zápas rozhodla čtvrtá inkasovaná branka, kdy hlavní sudí nejprve přerušil hru a následně vstřelený gól neměl uznat. Není to výmluva, utkání jsme si prohráli sami. Dramatičnost zápasu ale svým písknutím rozhodčí následným uznáním gólu rozhodl."

Petr Fiala (HC Olomouc): "Zápas o druhé místo nám vyšel, hráli jsme velice dobře, byli jsme disciplinovaní. S výsledkem i předvedeným výkonem jsme spokojení. Domácí jsme nenechali dostat se do hry, nebyli schopní vytvořit si žádný stálý tlak. Ústí nad Labem je nebezpečné v útočném pásmu kolem branky. Na toto jsme se připravovali a šance, které Lvi měli, jsme ubránili. Díky dobrému výkonu v ofenzivě jsme zaslouženě vyhráli. Využili jsme proti Slovanu dvě početní výhody. Shodou okolností jsme je v pátek na tréninku cvičili a museli jsme to raději předčasně ukončit, protože to bylo strašné. Je pravda, že druhá branka nebyla typicky přesilovková, ale do přesilových her se to počítá."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže