Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi si připsali další body do tabulky, tentokrát po výhře nad Hradcem Králové 4:3. S Východočechy to ale neměli vůbec snadné, vždyť prohrávali 1:2 a později 2:3. Nakonec dvěma slepenými góly v rozmezí 53. a 54. minuty zásluhou Roubíka s Boháčem přetlačili svého soka a zaznamenali tak důležitou výhru.
st 12. 12. 2012
Ústecký Slovan s.r.o.
Královští lvi Hradec Králové
4:3 1:2, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 12. Poživil (Roubík), 35. Roubík (Holomek), 54. Boháč (Čermák), 55. Roubík (Kovář, Pavlík) - 11. Budínský (Mikeska, Hendrich), 15. Tvrdík (Moskal), 32. Švagrovský (Vobořil, Brož). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 1 350. Střely na branku: 31:24 (7:10, 11:5, 13:9). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 4:3.

Ústecký Slovan s.r.o.: Koutský - L. Poživil, Smetana, K. Černý, Špelda, Vl. Brož, Holomek, F. Pavlík, Sklenička - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Lapšanský, Havlíček, Daniel Boháč - M. Čermák, T. Sýkora, Laš - Matai, V. Meidl, Handlovský

Královští lvi Hradec Králové: J. Čech - Karlíček, Roupec, Vágner, Kania, Hendrich, Vobořil - Vl. Říha, Mikeska, Budínský - Moskal, Tvrdík, Berger - Kubica, Švagrovský, Cetkovský - Valášek, L. Brož, Macháň

Komentář

Začátek utkání byl poněkud opatrný. Jako první vyzkoušel Čecha domácí obránce Brož, na druhé straně prověřil o malou chvíli později Koutského Cetkovský. Ve čtvrté minutě měli Lvi k dispozici první přesilovou hru. V ní měl největší příležitost Ludvík, který dostal přihrávku přímo před bránu. Žlutomodrý útočník ovšem příležitost nevyužil a trefil pouze gólmana. V jedné z největších šancí Hradce se octl Macháň – ústecký brankář byl ale připravený. Nevyužitá příležitost však hosty nemusela mrzet. O pár vteřin později se trefili do ,,černého“. Hendrich vyslal střelu od modré a kotouč poté zkušeně tečoval VÍT BUDÍNSKÝ. Slovan měl na tuto branku rychlou odpověď. Vzápětí byl stav 1:1. LUKÁŠ POŽIVIL dostal přihrávku na modrou čáru, vystřelil na hostujícího gólmana, který se nestačil zorientovat a srazil si puk do vlastní brány. Pět minut před koncem první části unikli dva hráči Hradce domácí obraně. Moskal si nahrával spolu s MICHALEM TVRDÍKEM a společně si pohráli s Koutským, přičemž druhý jmenovaný už jen zavěsil do odkryté části klece. V této periodě si ještě Východočeši zahráli dvě přesilovky. Ani jednu ale nedokázali využít.

V úvodu druhé třetiny dostalo Ústí hosty pod tlak. Delší dobu se zdržovalo v hradeckém útočném pásmu. Ústeckým hráčům se však nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Pak byli dlouho na puku Hradečtí. Ti ale nedokázali založit žádný slibný útok. V osmadvacáté minutě usedl na trestnou lavici jeden z hostí a Lvi se mohli pokusit vyrovnat. Domácí sice sehráli početní výhodu učebnicově, ale koncovka stále vázla. O chvíli později šli žlutomodří do čtyř a Hradec se snažil navýšit stav. A to se mu také povedlo. Po několikavteřinové kombinaci v útočné třetině nejprve vypálil Brož od modré, přičemž DAVID ŠVAGROVSKÝ ještě usměrnil puk přímo do brány. Domácí ale opět rychle zareagovali. Holomek zavezl puk do rohu útočné části, nahrál puk přímo před bránu, kam si najel kapitán Ústeckých Lvů JAROSLAV ROUBÍK, a snížil tak skóre na 2:3.

Ústí mělo sice šancí hodně, jenže propasírovat puk za Čecha, byl pro něj nadlidský úkol. Domácí měli hned na začátku třetiny početní výhodu, ale nedokázali se usadit v útočném pásmu. Jednu z největších příležitostí Východočechů měl Moskal, který unikl ústecké defenzivě a jen těsně minul Koutského svatyni. V dalších minutách se hra přesýpala ze strany na stranu a pro fanoušky nebyla nikterak atraktivní. Jenže necelých sedm minut před koncem Slovan vyrovnal. Čermák poslal puk před odkrytou klec číhajícímu DANIELU BOHÁČOVI, který vyrovnal stav na 3:3. O dokonalý obrat se postaral někdejší hráč Hradce JAROSLAV ROUBÍK. Ten dorážel kotouč do brány po střelách Pavlíka a Kováře. Další příležitost Ústí měl Čermák, který ujížděl sám na Čecha. Brankář Hradce byl však obezřetný a pokus domácího útočníka zmařil.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Prohrávali jsme 1:3, takže jsme rádi, že jsme ten zápas otočili. Je vidět, že v našem týmu je síla. Musíme ty naše schopnosti chtít na ledě prodat. Ve třetí třetině jsme se pak tlačili do útoku, ale Hradec měl to střední pásmo dobře postavené. Byly tam dvě situace, kdy jsme z chumlu před bránou dali dva góly a pro nás to znamenalo vedení 4:3. Posledních šest minut, i přes nějaké závary, jsme si to u nás ve třetině už pohlídali a jsme rádi, že jsme urvali tři body."

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové): "Soupeř se ke konci zvednul, dokázal nám dát dva góly, které nám tam dost nešťastně spadly, ale jinak si nemyslím, že jsme odehráli špatný zápas. Odehráli jsme výborný zápas, bojovali jsme, dřeli jsme, měli jsme dobrý pohyb. Pak jsme udělali nějaké chyby a soupeř v tom závěru zabral a ty naše chyby dokázal potrestat. Byly to takové nahozené puky, které se tam odrazily, soupeř to dostrkal do brány. Nebyly to žádné hokejové akce, kde by nás přečíslili, přehráli. Šancí měli hodně, ale my jsme měli zápas dobře rozehraný. Odvedli jsme dobrou práci, ale neodvážíme si žádný bod."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže