O l o m o u c - Den po přesvědčivé výhře v Hradci Králové 5:2 žlutomodří tvrdě narazili v Olomouci. Na domácí Hanáky Slovan vůbec nestačil a už v 11. minutě prohrával 0:4. Hrozící debakl sice ve třetí třetině zmírnil Handlovský, jenže poslední slovo měla znovu Mora. Olomoucký Matěj Pekr vstřelil hattrick, ústecký gólman Koutský střídal už v 8. minutě. Domácí tak dokonale oplatili Lvům debakl z prvního letošního vzájemného zápasu, který vyhrálo Ústí rovněž 5:1.
ne 4. 11. 2012, Zimní stadión Olomouc
HC Olomouc
Ústecký Slovan s.r.o.
5:1 4:0, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 1. Bartoň (Řípa), 6. Diviš (Kucharczyk, Lhotský), 8. Pekr (Ondrušek), 11. Pekr, 60. Pekr (Řípa, Bartoň) – 46. Handlovský (Kovář, Roubík). Rozhodčí: Pešina, Humpolíček – Klein, Lukš. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci:
1 353. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

HC Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Staněk, Cartelli, Houdek, Janáček, Nedbálek – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Kucharczyk, Dopita, Hampl – Rác, Heža, Vodný

Ústecký Slovan s.r.o.: Koutský (8. Orct) – L. Poživil, Smetana, Vl. Brož, Sklenička, F. Pavlík, Vobořil, Holomek, Motejlek – R. Kovář, Roubík, Handlovský – D. Tůma, M. Čermák, R. Pšurný – J. Kloz, Daniel Boháč, Rod - Pořický, Matai, Rod

Komentář

Lepší úvod utkání si Olomouc snad nemohla ani přát. Už v první minutě ujel po pravé straně Řípa, který předložil kotouč před bránu Jakubu Bartoňovi, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti i s trochou štěstí zapadla obloučkem za hostujícího gólmana.

O několik minut později se Hanáci ujali dvoubrankového náskoku. V ponechané výhodě přihrál Lhotský do rohu kluziště Kucharczykovi, ten po krátkém přemýšlení nalezl v mezikruží Richarda Diviše, který z první překonal Koutského.

Kohouti byli dále nenasytní, o pár chvil později tak vedli už o tři trefy. Střela Jiřího Ondruška se sice odrazila jen od zadního mantinelu, ale vrátila se zpět před ústeckou svatyni, odkud doklepl puk do odkryté klece Matěj Pekr. To už bylo na Vladislava Koutského moc, v hostující brance ho tak nahradil Zdeněk Orct.

Ten si ale dlouho čisté konto také neudržel, v polovině prvního dějství ho po chybě ústecké defenzivy zblízka překonal Matěj Pekr. Pátý gól mohla Mora vsítit při přečíslení dvou proti jednomu, jenže Hežovu tvrdou střelu Orct skvěle vytěsnil do ochranné sítě.

Slovan se k první vážnější šanci propracoval až v prostřední dvacetiminutovce, Tůma ale před Halászem nedokázal dopravit kotouč do olomoucké klece. Skórovat mohl poté Boháč, který se dostal k odraženému puku, jenže domácí brankář znovu předvedl své kvality.

Naději na bodový zisk vzkřísil pro Ústecké Lvy útočník Lukáš Handlovský. Ten se propracoval až před Halásze a střelou švihem umístil touš pod břevno. Hosté v 53. minutě překonali gólmana Mory ještě jednou, jenže jejich gól nebyl uznán kvůli hraní vysokou holí.

Definitivní tečku za zápasem nakonec udělal Matěj Pekr, který v početní výhodě pár desítek vteřin před koncem zkompletoval hattrick. Olomouc si tedy připsala nad Slovanem tříbodovou výhru 5:1.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): "Vstřelili jsme rychlý gól, který mužstvo nakopl. V úvodu zápasu jsme měli dobrý pohyb, skvělým forčekinkem jsme získávali puky. První třetinu jsme odehráli nakonec nad očekávání. Poté jsme už přece jen byli trochu opatrnější, neboť se nedá hrát ve vysokém tempu dva zápasy tak těsně za sebou. Od druhé třetiny to už byl vyrovnaný souboj. Hosté nám dokázali párkrát zatopit, ale podržel nás Tomáš, takže jsme si drželi pořád stejný odstup."

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Rozhodla první třetina, která se nám v poslední době proti silnějším týmům moc nedaří. Soupeř nám dokázal utéct, po jeho čtyřgólovém vedení prakticky bylo po zápase. V druhé části jsme sice zlepšili výkon, ale Olomouc si to už pohlídala. Nikam se nehnala, dozadu hrála dobře. V poslední třetině se nám sice podařilo snížit, avšak nakonec jsme v závěru ještě jednou inkasovali."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže