Ústeckým Lvům vyšel odvetný duel proti Hradci. Byli to právě oni, kteří vstřelili první dvě branky do klece Čecha. Východočeši dokázali využít dvojnásobnou početní výhodu a šest minut před první sirénou snížili na rozdíl jedné branky. Prostřední část se povedla lépe modrožlutým, kteří přidali další dvě branky a zvýšili náskok. V závěrečné periodě se ještě za Ústí trefil Boháč. Tři minuty před koncem korigoval hradecký Mikeska, ale na konečný výsledek jeho zásah vliv neměl. Klíčovým momentem klání byly přesilové hry. Severočeši proměnili čtyři, soupeř dvě.
so 3. 11. 2012, Zimní stadion Hradec Králové
Královští lvi Hradec Králové
Ústecký Slovan s.r.o.
2:5 1:2, 0:2, 1:1

Branky a nahrávky: 14. Kubica (Hendrich, L. Brož), 57. Mikeska (Roupec, Budínský) - 5. Vobořil (Boháč, Kloz), 10. Kovář (Roubík, Smetana), 21. Roubík (Poživil), 35. Kovář (Poživil, Roubík), 53. Boháč (Kloz). Rozhodčí: Horák – Svobodová, Čížek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:4. Diváci: 1 360. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 1:2, 1:4, 2:5.

Královští lvi Hradec Králové: J. Čech – Roupec, Chmelíř, Karlíček, Hendrich, Kania, M. Vágner, Čáp, Klement – Budínský, Mikeska, Haluza – Kubica, L. Brož, Říha – Švagrovský, Cetkovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger.

Ústecký Slovan s.r.o.: Orct – L. Poživil, Smetana, Vl. Brož, Sklenička, F. Pavlík, Vobořil, Holomek, Motejlek – R. Kovář, Roubík, Handlovský – D. Tůma, M. Čermák, R. Pšurný – J. Kloz, Daniel Boháč, Rod - Hess, Matai, Rod

Komentář

Hradečtí do zápasu vlétli šancí Patrika Moskala, který ale svůj samostatný únik neproměnil. To mohlo domácí mrzet, protože Ústí nad Labem svojí první větší příležitost využilo. V 5. minutě se v přesilové hře prosadil Milan Vobořil nahozením na branku Jakuba Čecha, který měl zakrytý výhled a kotouč se zastavil až v síti – 0:1.

Východočeši mohli srovnat se soupeřem krok, ale Luděk Brož ve velké šanci před brankovištěm poslal puk mimo branku a Patrik Moskal trefil pro změnu tyčku. A nepřesnost v koncovce potrestali Ústečtí tím nejlepším možným způsobem. V 10. minutě se Robin Kovář probojoval až před branku, pohrál s hradeckou obranou a tváří v tvář se před gólmanem nemýlil – 0:2.

Z relativně pohodlného vedení se ale hosté neradovali dlouho, Hradečtí totiž zužitkovali dvojnásobnou přesilovku na výbornou. Nahození Milana Karlíčka tečoval jeden z ústeckých beků mezi betony nešťastného Orcta, který s touto střelou nemohl nic dělat. – 1:2.

Ústečtí lvi ale svého soupeře do dalších šancí nepouštěli, naopak mohli znovu získat dvoubrankový náskok. Autor první branky Vobořil však nedokázal vyzrát na pozorného Čecha.

Hned na začátku druhé periody přidali Severočeši velmi důležitou branku, když si kapitán Ústí Jaroslav Roubík najel do útočného pásma a ráznou střelou prostřelil domácího brankaře – 1:3. Domácí byli gólem zaskočeni a mohli inkasovat i z další akce, naštěstí pro ně nedokázali ústečtí hokejisté přečíslení zužitkovat.

Východočeši se z ospalého úvodu třetiny po chvíli vzpamatovali a zásluhou Kubici se mohli vrátit do hry. Hradecký útočník ale svou tečí před brankovištěm Orcta nepřekvapil.

Domácí trápila finální fáze útoku. Když pak putovali potřetí v zápase na trestnou lavici, protivník dokázal využít i tuto přesilovku. Ve 35. minutě stál na správném místě před bránou Robin Kovář, k němuž se s velkou dávkou štěstí odrazil kotouč a pak už měl lehkou práci, trefil odkrytou část branky – 1:4. Hostující tým vstřelená branka nabudila a s velkým přehledem kontroloval dění na ledě. Přesilovka Hradeckých tak žádné pozdvižení nepřinesla.

Před třetí částí se čekalo, s čím Královští lvi přijdou ve snaze zvrátit osud utkání. Hosté se ale soustředili na bránění a výpady domácích si hlídali s velkým přehledem. Orct tak neměl mnoho práce. Oko diváka už nevidělo tolik pohledných akcí jako v předchozích třetinách.

První vážnější situace před ústeckou bránou se odehrála až ve 47. minutě, kdy se k Orctovi prokousal Michal Mikeska, ovšem svou kličku nedokázal přesněji zakončit. Východočeši věděli, že takovou ztrátu už budou proti silnému Ústí velice těžko mazat. Na ledě byla kvalita hostujícího celku znát, klidnou a soustředěnou hrou směřoval za vítězstvím.

Noční můra domácích, tedy oslabení, navíc přinesla Severočechům navýšení náskoku. Daniel Boháč byl před brankovištěm důrazný a dokázal propasírovat puk za Čechova záda, čímž využil i čtvrtou početní výhodu svého týmu – 1:5. Šestou trefu mohl ještě přidat Holomek, ale trefil pouze tyč.

Domácím se přece jen podařilo snížit, i když na zdramatizování duelu už bylo hodně pozdě. V 57. minutě pykal na trestné právě Holomek a Michal Mikeska jemnou tečí nedal Zdeňku Orctovi šanci – 2:5. Tři body si každopádně z hradeckého ledu odvezli zaslouženě hosté z Ústí nad Labem.

Vzhledem k zaváhání Mladé Boleslavi Slovan snížil bodovou ztrátu na první místo v tabulce na pět bodů.

Ohlasy trenérů

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové): "Soupeř nás předčil hlavně v koncovce, ve které byl šikovnější. Ústí nás ve hře pět na pět téměř nikam nepouštělo. Dalo čtyři góly z přesilových her, ale neřekl bych, že to bylo nějak secvičené. Spíše byli Ústečtí důslednější kolem branky. Těžko se pak se zápasem něco dělá. Ke všemu Ústí patří mezi dva nejlepší týmy v lize. Ve chvíli, kdy jsme dole, bylo těžké střetnutí otočit."

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Mně se utkání hodnotí velice dobře, vyhráli jsme zaslouženě a odvážíme si tři body. Čekali jsme zápas těžší, mysleli jsme, že Hradec bude více kousat. Hodně nám to usnadnil, což nás může jenom těšit. Zítra cestujeme do Olomouce, kde to bude také náročné. Pro mě je ta výhra o to cennější, že jsem tady na východě Čech působil. Jsem spokojený."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže