Ú s t í n/L - Junioři Ústeckých Lvů přepsali dějiny mládežnického hokeje v krajské metropoli a po porážce českobudějovického Mountfieldu poprvé v historii postoupili do extraligového play off. Po základní části už nemouhou skončit hůře než na 15. místě a toto umístění mohou ještě v posledním zápase vylepšit až o čtyři příčky.
pá 20. 2. 2009
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Mountfield ČB
5:2 2:1, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 10. Drahorád (Havlíček), 16. Havlíček (Žák, Šrámek), 38. Drnec (Jurčák, Šaršok), 39. Bříza (Holomek, Havlíček), 56. Žák (Šaršok, Řídel) - 6. Vaniš, 31. Marek. Rozhodčí: Hrubý - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 6:8, navíc Drahorád (UNL) TS [HÁK]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 137. Střely na branku: 22:20. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Wegert - Grin, Zákoutský, Humpolíček, Holomek, Jurčák, Drahorád - Šrámek, Drnec, Chládek - Kentoš, Bříza, Žák - Šaršok, Řídel, Pojezný - Havlíček.

HC Mountfield ČB: Kantor (41. Klestil) - Jank, Dietz, Makovský, Klement, Jáchym, Vráblík, Semrád - Marek, Seidl, Ježek, Heřman, Sumerauer, Boška, Rezek, Ťoupal, Polodna, Ferebauer, Vaniš.

Komentář

Obě mužstva se rozjížděla pomalu. V 5. minutě hráli domácí první přesilovku, ale po chybě Holomka před vlastní brankou se lehce po zemi mezi betony Wegerta trefil Vaniš. Hra poté pokračovala v nevýrazném tempu. V 10. minutě hráli domácí další přesilovku. Drahorád zachytil vyhazovaný kotouč a bombou od modré vyrovnal. V 16. minutě vyslal Žák do brejku Havlíčka, který pěknou kličkou nedal Kantorovi šanci - 2:1. Před koncem první třetiny měli výhodu přesilové hry ještě i hosté, překonat Wegerta se jim však nepodařilo.

Na začátku druhé třetiny dohrávali hosté přesilovku a brzy nato měli další výhodu jednoho hráče v poli. Příliš šanci si ale nevytvořili. I nadále se nijak často v plném počtu hráčů nehrálo a na rozkouskované hře to bylo znát. Ve 31. minutě, ve vlastní přesilovce, musel zatáhnout Drahorád za záchrannou brzdu a hosté dostali možnost jet trestné střílení. K tomu se postavil Marek a střelou mezi betony nedal Wegertovi šanci - 2:2. Ve 38. minutě dostal Drnec přihrávku na pravý kruh a střelou z první se trefil k bližší tyči - 3:2. O necelou minutu později, po rychlé akci Slovanu, vypálil z levé strany Bříza a přesnou střelou k tyči uzavřel skóre druhé třetiny - 4:2.

Do třetí třetiny udělali hosté změnu v brance. Kantora nahradil Klestil. Ve 43. minutě předložil Drnec ve vlastním oslabení kotouč do čisté šance Chládkovi, ale než stihl vystřelit, brankář Budějovic se včas přemístil. Hra byla opět rozdrobena častými vyloučeními na obou stranách, lepším týmem byli ale Jihočeši. S přibývajícími minutami hosté začali stupňovat tempo a hra dostala pořádný spád. Nebezpečněji bylo před domácí brankou. V 56. minutě vytvořili domácí hokejisté nepřehlednou situaci v obranném pásmu Budějovic a Žák z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě - 5:2. Hostům poté trochu ujížděli nervy a konec zápasu dohrávali se dvěma hráči na trestné lavici, čímž se připravili o jakoukoliv možnost změny skóre.

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže