Ú s t í n/L. - Také Sparta, která měla za sebou šňůru čtyř porážek, byla nad síly ústeckých juniorů. K sedmi chybějícím hráčům z minulého kola přibyl po rozbruslení další a na ledě byla absence téměř dvou pětek znát. Ve vyrovnaném zápase se domácí nedokázali prosadit hlavně v předbrankovém prostoru. Korunu nepovedenému víkendu nasadila neúspěšná powerplay, kterou hosté gólem do prázdné branky zkrátili na pouhých 14 vteřin.
so 10. 1. 2009
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Sparta Praha
2:4 0:1, 2:2, 0:1

Branky a nahrávky: 24. Bříza (Grin, Kentoš), 39. Baránek (Brož, Janíček) - 6. Slaba (Hanzl, Kafka), 26. Kafka (Luňák), 36. Kafka (Hanzl), 59. Kafka (Tůma). Rozhodčí: Turčan - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 31. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - Grin, Zákoutský, Brož, Šulc, Stejskal, Drahorád, Říha - Bříza, Kentoš, Žák - Šaršok, Řídel, Pojezný - Kočí, Baránek, Janíček - Sveikauskas, Drda, Březa.

HC Sparta Praha: Novotný - Kořínek, Veselý, Přibyl, Hanzl, Drvota, Husák - Tůma, Kniazev, Kafka, Slaba, Luňák, Morkes, Chára, Forman, Kutlák, Antončík.

Komentář

Smolně začal zápas pro domácí hráče. V 6. minutě, po odrazu od Říhy, nedosáhl Petrásek na puk ležící v jeho brankovišti a při pokusu přikrýt ho, si ho posunul do vlastní branky - 0:1. Branka byla připsána Slabovi. Domácí byli poté trochu zaskočeni a navíc v 9. minutě faulovali. Sparta tak dostala výhodu přesilové hry, ale po necelé minutě se síly na ledě vyrovnaly. Nic vážného se nepřihodilo ani při dalších přesilovkách Sparty i Ústí, a tak třetina, která zaujala jen vlastním gólem a vyloučeními, pomalu dokráčela k přestávce.

Druhou třetinu začali o něco lépe domácí, navíc už po minutě měli výhodu jednoho hráče v poli. Přesilovku sice nevyužili, ale 4 vteřiny po návratu hostujícího hráče z trestné lavice se trefil pod víko Bříza - 1:1. Z vyrovnání se ale domácí neradovali dlouho. Petráskem vyražený puk vrátil do branky nikým neatakovaný Kafka. Vzápětí Petrásek spoluhráče podržel, když zlikvidoval nájezd agilního Kafky. Poté hráli domácí přesilovku, ale vůbec se jim nevedla, navíc se při ní hosté dostali do přečíslení tři na jednoho. Ve 33. minutě vystřelil od modré Grin, ale s těžkou střelou si Novotný poradil. Ve 36. minutě hráli hosté další přesilovku a po ukázkovém zámku a akci na jeden dotek střílel do prázdné branky opět Kafka. Do konce třetiny domácí ještě, také v přesilové hře, snížili, když pod padajícím Novotným prostrčil kotouč Baránek.

Ve 44. minutě přetlačil Baránka Kafka, ale jeho pokus zblízka Petrásek kryl. Vzápětí se mohl opět na druhé straně prosadit Bříza, Novotný byl ale také na místě. O 2 minuty později mohl v přečíslení opět skórovat Kafka, ale netrefil dobře puk. Domácí poté měli mírně navrch, ale sparťanská branka odolávala. S přibývajícím časem se hosté soustředili hlavně na bránění své obranné modré čáry a domácí měli velké problémy se dostat do útočného pásma. Minutu a půl před třetí sirénou sáhli domácí ke hře bez brankáře, ale prakticky ihned po prohraném vhazování před Novotným dostali gól do prázdné branky. Potřetí se v zápase trefil Kafka, který tak zkompletoval čistý hattrick.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže