Po páteční vysoké prohře 2:7 ve Vítkovicích čekal juniory Ústí nad Labem poněkud přijatelnější soupeř - VOKD Poruba. Ústeckým nevyšel vstup do utkání a již po devíti minutách svítil na světelné kostce stav 3:0. Junioři se sice snažili otočit výsledek ve svůj prospěch, dokonce snížili zásluhou Tomáše Drnce, Vladimíra Brože a Jozefa Kentoše již na rozdíl jediné branky, ale závěr utkání patřil zase domácímu týmu, který ještě dvěma brankami zvýšil své vedení na konečných 6:3. Po skvělém vstupu do sezóny tak ústecké juniory čekala na porubském ledě třetí prohra v řadě.
so 4. 10. 2008
HC RT TORAX Poruba 2011
Ústecký Slovan s.r.o.
6:3 3:1, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 1. Kalina (Capcara, Bartošek), 2. Řezáč (Vajda, Spusta), 9. Šimkovič (Vidlák), 34. Řezáč (Plzák, Jelšík), 56. Jelšík (Skočovský), 58. Capcara (Bartošek, Kalina) - 11. Drnec (Holomek, Brož), 39. Brož (Místecký, Kentoš), 47. Kentoš (Holomek). Rozhodčí: Alka - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 10:10, navíc Kentoš (UNL) 10 OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 6:3.

HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň - Rusek, Špok, Plzák, Tomis, Spusta, Pindur, Skočovský - Galajda, Vidlák, Bartošek, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Jelšík, Kopáč, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek Ma. - Jurčák, Drahorád, Říha, Dvořák, Zakoutský, Holomek, Brož - Kentoš, Janíček, Březa, Chládek, Baránek, Šrámek, Drnec, Bříza, Drda, Šaršok, Místecký, Pojezný, Řídel.

Komentář

Hned po několika vteřinách hry se děly na porubském stadiónu zajímavé věci. V čase 1:00 vsítila Poruba velmi kuriózní gól, když zpoza branky poslal touš vysokým obloukem do brankoviště Petráska Capcara, jehož jakoby zvláštní vysokou přihrávku využil krásným baseballovým úderem ke vstřelení první branky domácích Mario Kalina. Hosté sice protestovali, protože pravděpodobně byla branka dosažena vysokou holí, ale hlavní sudí gól uznal. Hostující hráči se sotva postavili na buly a už inkasovali podruhé. V čase 1:11 střílel zpoza pravého kruhu tvrdě a přesně k levé tyči Petr Řezáč. V následujících minutách se osmělili i hosté, ale jejich pokusy se zastavovaly na pozorném Kubáňovi, a tak po šancích Kentoše a Šrámka zůstávalo skóre stále 2:0. V deváté minutě našel Kopáč před brankou volného Richtera, který ve slibné pozici trefil pouze připraveného Petráska. To domácí příliš mrzet nemuselo, protože o několik okamžiků později, v čase 8:56, našel Vidlák před brankou Štefana Šimkoviče, který napoprvé sice ještě trefil betony gólmana, ale na druhý pokus již krásně zvedl touš pod horní tyč. V čase 10:47 využili hosté přesilovou hru – od modré poslal střílenou přihrávku k pravé tyči Holomek, čehož dokázal využít Tomáš Drnec, jenž nadvakrát překonal Kubáně. Následně šancí příliš k vidění nebylo a oba gólmani tak neměli příliš práce. V rozmezí patnácté a šestnácté minuty zamotala ústecké obraně hlavu trojice Šimkovič – Blažej – Vidlák, která měla několik šancí k navýšení náskoku Poruby. V 18. minutě pálil od modré tvrdě Holomek, jehož střelu Kubáň skvělým zákrokem zneškodnil. O minutu později hráli Ústečtí přesilovou hru pět na tři, ze které hosté vyprodukovali pouze nebezpečnou střelu Kentoše, se kterou si opět Kubáň skvěle poradil. Po dvaceti minutách hry tak VOKD vedlo nad Severočechy zaslouženě 3:1.

Ve 22. minutě zahrozil nebezpečně dvakrát v řadě Kentoš, ale jeho pokusy vždy jen těsně minuly Kubáňovu klec. O minutu později měl Petrásek mnoho problémů s obléháním jeho svatyně, nakonec po několika dorážkách touš ve lví kleci neskončil. 25. minuta přinesla již šestého vyloučeného na straně domácích a hosté hráli 110 vteřin opět dvojnásobnou přesilovku. V té měli Lvi drtivý tlak, předváděli krásné kombinace, ale ztroskotávali na skvělém Kubáňovi, vlastní nemohoucnosti v koncovce a skvělých obětavých zákrocích domácí trojice, když zejména Tomis zabránil skokem na brankovišti téměř jisté brance. Ve 28. minutě měli naopak svou druhou přesilovku Porubští. V té se hned po několika vteřinách dostal do úniku Plzák, ale na Petráska nevyzrál. O chvíli později navíc Ústečtí vyhodili touš mimo hrací plochu, a tak domácím se naskytla ještě výhodnější přesilovka. V té vytvořili domácí borci před brankou soupeře obrovské peklo, ale po několika šikovných střelách a akcích se opět skóre neměnilo. Hrálo se nadále nahoru a dolů, především útoky domácích byly nebezpečné. V jednom z nich našel při úniku dva na jednoho Kopáč na druhé straně Richtera, který rovněž skóre nenavýšil. V čase 33:33 se už domácí dočkali – od modré pálil tvrdě Plzák, jehož střelu ještě před Petráskem nepatrně stačil tečovat Petr Řezáč. Domácí nadále předváděli skvělý hokej s pozornou hrou v obraně a krásnými kombinacemi v útočné fázi. Když už se hosté dokázali dostat před domácí branku, tak ztroskotali na skvělém Kubáňovi, podobně jako tomu bylo při pokusu Chládka. Ve 38. minutě se dostal do samostatného úniku Drnec, ale nejprve trefil Kubáně a následně při pokusu o dorážku byl zahákován. Z přesilové hry se v čase 38:59 hosté dočkali – střela Vladimíra Brože propadla až za záda Kubáně, který měl zakrytý výhled. V poslední minutě mohl přidat pátý zásah do ústecké branky Bartoš, ale Petrásek touš s vypětím všech sil udržel. Po druhé dvacetiminutovce tak domácí stále vedli rozdílem dvou branek – 4:2.

Ve 42. minutě se ocitl před Petráskem Jelšík, jenž nadvakrát nedokázal hostujícího střežitele lví klece překonat. Hra v dalších minutách mírně opadla, ale i tak bylo vidět poměrně kvalitní utkání. Ve 46. minutě předvedli domácí v probíhající přesilové hře krásnou kombinaci pro oko diváka. Touš šel po trase Skočovský, Plzák a střílející Bartošek, který netrefil z poloviny odkrytou hostující branku. Toto neproměňování šancí se následně Porubě nevyplatilo. V čase 46:10 pálil v oslabení z pravého kruhu Jozef Kentoš, jehož pokus prošel až do branky překvapeného Kubáně. Ve 49. minutě vyzkoušel pozornost Petráska v přesilovce Plzák, ale pátou branku se mu opět vsítit nepodařilo. Dvě minuty nato mohlo být po střele Šrámka naopak srovnáno, ale Kubáň touš vytěsnil mimo tyče, chvíli nato to po dorážce Baránka v publiku jen zahučelo, kdy puku scházely jen centimetry, aby mířil do porubské svatyně. 54. minuta přinesla krásný semafor hostujícího gólmana, který zachránil tvrdou střelu Skočovského. O osudu utkání tak stále nebylo rozhodnuto a bojovalo se o každý kousek ledu. V čase 55:19 se domácí dočkali pátého zásahu. Ivo Jelšík vypálil ihned po Skočovského přihrávce z levého kruhu výstavní střelu pod horní tyč. Na konci 57. minuty získali domácí výhodu dvojnásobné přesilovky. V čase 57:30 ji náležitě dokázali využít, když po Bartoškově střele od modré dorážel pod ležícím Petráskem Robert Capcara. V závěru se již nic nestalo, a tak VOKD Poruba si připsala svou první domácí výhru, a to v poměru 6:3, Ústečtí odjíždějí z Ostravy s nulovým bodovým ziskem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže