Ú s t í n/L. - Spanilá jízda juniorů pokračuje. Putování po jižní Moravě znamenalo pro Ústí nad Labem dalších šest bodů. Po pátečním vítězství na ledě Znojma vyhráli Ústečtí i v sobotu v Třebíči. Na výhře 5:0 se největší měrou podílel obránce Ondřej Holomek, který dal dvě branky a na další nahrál. Junioři Slovanu tak ani v šestém kole neztratili body a jsou v čele juniorské extraligy s plným bodovým ziskem.
so 20. 9. 2008, Zimní stadion v Třebíči
SK Horácká Slavia Třebíč
Ústecký Slovan s.r.o.
0:5 0:0, 0:3, 0:2

Branky a nahrávky: 29. Baránek (Holomek, Jurčák), 35. Havlíček (Kentoš), 36. Holomek (Kentoš, Brož), 49. Hanzl (Brož, Kentoš), 53. Holomek. Rozhodčí: Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 12:8, navíc Kotrba (TRE) 10 min. NESP. Využití: 0:2. Diváci: 101. Střely na branku: 24:31. Průběh utkání: 0:5.

SK Horácká Slavia Třebíč: Mikulka - Mečiar, Čtveráček, Jaroš, Mlejnek, Kotrba, Belatka, Kadela R. - Vondráček, Křenek, Vítek, Krutiš, Němec, Kadela E., Dočekal, Kesner, Sochor, Klíma, Jordan, Jankovský.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek - Jurčák, Drahorád, Říha, Zákoutský, Holomek, Brož - Drda, Kočí, Kentoš, Janíček, Hanzl, Chládek, Baránek, Šrámek, Drnec, Bříza, Šaršok, Havlíček, Místecký, Řídel.

Komentář

V první části utkání měli více ze hry hráči Slovanu. Hned v úvodu zahrozil Havlíček. Při hře ve čtyřech na obou stranách nezištně vypálil Eda Kadela, s jehož střelou měl Petrásek plné ruce práce. Při vyloučení Mlejnka předvedli Ústečtí hráči dobře sehranou přesilovku. Mikulka v ní zlikvidoval pumelici Drahoráda od modré čáry, za okamžik zastavil svým semaforem švih Kentoše z nebezpečné blízkosti.
Po přesilovce Slovanu zkoušel štěstí Kesner bekhendovou střelou přes clonící hráče. Na druhé straně zneškodnil Mikulka šance Drahoráda a Havlíčka.


Ve druhé části přišel největší tlak domácích v průběhu celého utkání. První obrovskou šanci měl sice na hokejce hostující Kentoš, ale v nájezdu na Mikulku přetáhl blafák po ruce. Následně Třebíčští mleli Slovan před jeho brankou, jenže závary před Petráskem ke kýženému gólu nevedly.
Jen co třebíčský tlak povolil, zahrozil nebezpečnou střelou Šrámek. Na konci 29. minuty vyjel z rohu Martin Baránek a bekhendovou střelou otevřel skóre – 0:1. Třebíčskou snahu o vyrovnání brzdila častá vyloučení. Slovan dostal 96-ti vteřinovou výhodu dvou mužů v poli a beze zbytku ji využil. Tečovaná střela Ondřeje Havlíčka se odrazila do protipohybu Mikulky – 0:2. Za 25 vteřin neuvěřitelně tečoval Ondřej Holomek Kentošovu střelu – 0:3.
Dvě slepené branky v přesilovkách úplně ochromily třebíčské hráče a prakticky rozhodly o osudu utkání.


Třetí třetinu zahájili aktivně domácí a všemožně se snažili nepříznivý vývoj zvrátit. Šance Romana Kadely, Čtveráčka a Vondráčka po brankách pouze volaly. Ve 45. minutě dostal krásnou přihrávku do jízdy Vítek, brejk zakončil střelou na lapačku Petráska, který si s ní nadvakrát poradil. O tři minuty později ubránili Třebíčští oslabení, leč po jeho skončení dopravil puk do sítě Robin Hanzl - 0:4. Další obrovskou šanci Horácké Slavie nedal Vondráček, když trefil připravenou lapačku hostujícího brankáře. Z protiútoku zahrozili Ústečtí, touš se dostal na modrou čáru k Ondřeji Holomkovi, jehož golfák znamenal gólovou tečku za utkáním.
V závěru už zdecimovaní domácí nedokázali zaznamenat ani čestný úspěch v dlouhé přesilovce pěti proti třem.


Ohlasy trenérů

Vladimír Evan – HC Slovan Ústí nad Labem: „Já si myslím, že to dnes bylo o hodně těžší utkání než včera ve Znojmě. Třebíč hrála výborně. Měli v první třetině hodně sil. Teď nevím, jestli to bylo tím, že včera nehráli. Hráli hodně agresivně, my jsme měli s tím v první třetině velký problém. Dali jsme v přesilovkách góly a to si myslím, že rozhodlo.“


Štěpán Oberreiter – SK Horácká Slavia Třebíč: „První třetina byla vyrovnaná. Ústí má dobré mužstvo, ty výsledky o tom svědčí. Hlavně útočnou fázi mají výbornou. Mysleli jsme si, že bychom je mohli potrápit v obraně. Ve druhé třetině jsme měli lepší nástup, vytvořili jsme si šance. Hokej je ale o brankách, a když je nedáme, nemůžeme vyhrát.“


Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže