Ú s t í n/L. - Další korálek na šňůru vítězství navlékli ústečtí junioři. Výsledek se ovšem nerodil vůbec lehce, neboť v první třetině mohla Lvíčata děkovat hlavně brankáři Petráskovi, který je výbornými zákroky stále držel ve hře. Zápas se zlomil až v samém závěru, kdy domácí třemi góly během čtyř minut definitivně otočili jeho průběh.
so 13. 9. 2008
Ústecký Slovan s.r.o.
AZ Heimstaden Havířov
5:3 0:1, 1:0, 4:2

Branky a nahrávky: 32. Kentoš (Havlíček, Zákoutský), 46. Šrámek (Řídel), 52. Havlíček (Kentoš), 54. Kentoš (Bříza, Havlíček), 56. Kentoš (Havlíček, Brož) - 18. Pechanec (Říčka), 43. Klimša (Maruna), 49. Klimša. Rozhodčí: Turčan - Kebrle, Hynčica. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 183. Střely na branku: 23:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Ústecký Slovan s.r.o.: Petrásek Michal - Holomek, Šulc, Brož, Zákoutský, Říha, Drahorád, Černý, Jurčák - Havlíček, Kentoš, Bříza - Drnec, Řídel, Šrámek - Šaršok, Baránek, Pojezný - Drda, Kočí.

AZ Heimstaden Havířov: Strmeň - Duda, Zientek, Jurčík, Krutil, Kopel, Pinka, Jindřich - Wrobel, Sikela, Pechanec, Matysz, Protasenja, Klimša, Haas, Maruna, Videlka, Říčka, Slavíček.

Komentář

Oproti zápasu s Třincem zaznamenala soupiska domácího Slovanu další dvě citelné ztráty. Do Brna odjel s prvním týmem Hanzl a díky několika stehům na ruce nenastoupil ani Dvořák. Havířovští hráli hned od 1. minuty přesilovku, kterou sice nevyužili, ale i poté se na dlouhé minuty usadili v obranném pásmu domácích. Domácí hokejisté postupně hru vyrovnávali a v 10. minutě měli téměř půlminutovou výhodu dvojnásobné přesilové hry. Nic z ní ale nevytěžili. Poté se několika zákroky blýskl Petrásek, ale v 18. minutě, po neuvěřitelné chybě, kdy domácí hráči nahráli přímo před svou branku, se trefil Pechanec.

V úvodu druhé třetiny hráli domácí další přesilovku, ale příliš nebezpečí pro havířovskou branku to neznamenalo. To hosté byli ve 26. minutě v početní výhodě mnohem nebezpečnější, ale ani oni ji zužitkovat nedokázali. Ve 32. minutě vyslal Havlíček na zteč Kentoše, a ten dokázal svou šanci mistrně proměnit. Poté se hra viditelně zrychlila. V poslední minutě druhé třetiny se do šance dostal opět Kentoš, tentokrát ale branku minul.

V úvodu třetí třetiny se do šance dostával opět Kentoš, hosté mu faulem zakončení znemožnili. Ve 43. minutě, ve hře 4 proti 4, poslal hosty, opět po fatální chybě domácí obrany, do vedení, Klimša. Domácí ale rychle kontrovali. Ve 46. minutě se vyplatil důraz před brankou Šrámkovi, který nadvakrát vyrovnal. Brzy nato hráli hosté další přesilovku a po hrubé chybě domácího obránce Klimša opět poslal hosty do vedení. V 52. minutě hráli domácí další dvojnásobnou přesilovku. Při ní ještě gól nepadl, ale v následné přesilovce v 5 proti 4 se prosadil Havlíček. Domácí zrychlili tempo a o minutu a půl později se poprvé ujali vedení. Přesně mířil opět Kentoš. Další přesilovka domácích přišla v 56. minutě a Kentoš při ní, po nahrávce Havlíčka, zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (HC Havířov Panthers): "Odehráli jsme nepovedené utkání. Co k tomu říci... V první třetině, kdy jsme byli, myslím, jasně lepší, jsme nepromněnili šance a tím gólem, co dali na 1:1 jsme soupeře dostali na koně."
Vladimír Evan (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Za první třetinu musíme poděkovat Michalu Petráskovi. Tam byl Havířov jasně lepší, a kdyby první třetina skončila 4:0, tak jsme se nemohli divit. Gólem Kentoše na 1:1 jsme vyrovnali hru. Potom už to bylo jen o vůli a síle týmu."
Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže