Ú s t í n/L. - V 1. kole juniorské extraligy nastoupili ústečtí mladíci na ledě brněnské Komety. Jako první se radovali domácí, Lvům se podařilo otočit, ale Moravané vyrovnali ve vlastním oslabení. Konečnou podobu dal výsledku přesilovkovou střelou od modré ústecký obránce Ondřej Holomek, který uzavřel skóre na 3:2 z pohledu hostů. U všech tří gólů asistoval Ondřej Havlíček.
pá 5. 9. 2008
HC Kometa Brno
Ústecký Slovan s.r.o.
2:3 1:1, 1:2, 0:0

Branky a nahrávky: 12. Stehlík (Hájek, Grmela), 35. Švaňhal - 13. Bříza (Hanzl, Havlíček), 31. Kentoš (Havlíček, Hanzl), 35. Holomek (Havlíček). Rozhodčí: Homola - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 9:7, navíc Popolanský 5+20 min. KOL, Švaňhal 10 min. ZHK. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Kometa Brno: Čiliak - Kempný, Zítka, Sova, Žalud, Reschovský, Vozdecký, Koš, Rosenberg, Hnilička, Komínek, Kožár, Hájek, Grmela, Zíma, Štěpánek, Švaňhal, Stehlík, Zemánek, Brzobohatý, Popolanský.

Ústecký Slovan s.r.o.: Wegert - Drahorád, Říha, Dvořák, Zákoutský, Holomek, Šulc, Brož, Kočí, Kentoš, Janíček, Hanzl, Chládek, Baránek, Šaršok, Drnec, Bříza, Havlíček, Místecký, Pojezný, Drda.

Komentář

Na začátek zápasu byla aktivní Kometa, která do zápasu vlétla s obrovský nasazením a tlakem. V první šanci se ocitl Stehlík, ale zcela sám před gólmanem Wegertem neuspěl. Na druhé straně se snažil překonat Čiliaka Drahorád střelou od modré, dopadl stejně jako předtím brněnský Stehlík. Domácí si zahráli dokonce dvojnásobnou přesilovku, v ní však Hájek ani aktivní Stehlík Wegerta nepřekonali. To se povedlo až ve dvanácté minutě, Ondřej Stehlík si najel z pravé strany před bránu, jen nahodil a ke smůle hostů si jeden z ústeckých beků srazil puk bruslí do své brány - 1:0. Na odpověď se čekalo přesně minutu a jednu sekundu. V přesilovce udělali Lvi obrovský závar, nejprve vypálil Havlíček, posléze Hanzl a úkol doklepnout touš do opuštěné klece zůstal na Tomáši Břízovi - 1:1, využitá přesilovka. Od té doby byli daleko aktivnější hosté, kteří začali lépe bruslit a forčekovat, nicméně další gól již nepřidali. Nakonec mohla jít v poslední minutě první třetiny do vedení Kometa, ale Švaňhal trefil jen tyč Wegertovy svatyně.

Druhá třetina odstartovala podobně jako ta první. Opět dobře hrající Stehlík se dostal do tutovky, jenže sám před gólmanem minul téměř poloprázdnou bránu. Napodobit Stehlíka se pokusil Pojezný, Čiliak nemusel zasahovat, kotouč projel brankovištěm. Ve dvacáté šesté minutě se udála kuriózní situace. Domácí střídali, dva brněnští hráči se řítili sami na Wegerta, čárový rozhodčí však ihned přerušil hru a ledě napočítal více komeťáků než dovolují pravidla. Tedy místo případné radosti z gólu, musel odejít jeden z domácích za katr. Druhou branku mohl vzápětí přidat Švaňhal, leč ani nadvakrát puk za Wegerta neprocpal a navíc ještě fauloval. A tak udeřilo na druhé straně. V právě probíhající přesilovce se přesně nad lapačku Čiliaka trefil Josef Kentoš - 1:2. Autor druhé branku Lvů musel pak okusit tvrdý faul Popolanského, který od zkušeného sudího Homoly vyfasoval rovnou trest 5 + do konce zápasu. Přesilovka se hostům nedařila, Ondřej Švaňhal hned v jejím úvodu vystihl na modré špatnou rozehrávku obránců a sám se řítil na Wegerta a beckhendem parádně zavěsil - 2:2. Početní pětiminutová výhoda však nakonec přinesla pro hosty kýžené ovoce. Střelou švihem od modré překonal bezmocného Čiliaka Ondřej Holomek - 2:3. Poté se již třetina dohrávala bez větších šancí na obou stranách.

Poslední pasáž hry odstartovala šancí Komety, ale ani Švaňhal, Rosenberg nebo Zemánek nedokázali vyrovnat. Největší možnost na změnu skóre měla asi dvojice Zíma - Brzobohatý, druhý jmenovaný tváří v tvář nechal vyniknout Wegerta. Ústečtí drželi pevný výsledek až dokonce, pečlivě bránili střední pásmu a dokonce nedovolili ani hrát Kometě power play. Domácí doplatili na nevyužívání šanci a hlavně na disciplínu, inkasovali od rozhodčí Homoly celkem třiatřicet trestných minut, zatímco hosté "jen" čtrnáct. Lvi duel rozhodli v přesilovkách a i díky výbornému Wegertovi si připisují plný počet bodů a úspěšný start do sezóny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže