Ú s t í n/L. - Čtvrtý duel mezi Ústeckými Lvy a Mladou Boleslaví přinesl thrillerový zápas se šťastným koncem pro Boleslav. Stejně jako v předešlých dvou duelech i tomto klání inkasovali Severočeši jako první, když nechali Eiselta protlačit puk za Zikmundova záda. V úvodu druhé třetiny přidal branku Drábek a se Lvy to nevypadalo dobře. Osud Slovanu však vzal do ruky Marek Hovorka a dvěma trefami srovnal skóre. Obrat dokonal devět minut před koncem Martin Šagát. Na vlně euforie se vezoucí Lvy však po čtyřech minutách usadil zpět na zem Bauer a poslal zápas za stavu 3:3 do prodloužení. V něm hráli Lvi dvakrát přesilovku, ani jednu však neproměnili, naopak rozhodující direkt zasadil Slovanu minutu před koncem Gombár.
čt 17. 4. 2008
BK Mladá Boleslav
Ústecký Slovan s.r.o.
4:3pp 1:0, 1:1, 1:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 8. Eiselt (Mikulík), 21. Drábek (Sýkora), 55. Bauer (Král), 69. Gombár (Král) – 28. Hovorka (Šagát), 46. Hovorka (Vágner), 51. Šagát (Klobouček). Rozhodčí: Minář, Kubeš - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 10:8, navíc hostující Pazourek 5 minut + trest do konce utkání za naražení zezadu a Novotný osobní trest 10 minut. Bez využití. Diváci: 4200. Střely na branku: 48:48. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

BK Mladá Boleslav: Růžička - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, Mazanec, Mocek, Schnabel - Nouza, Král, Gombár, Fiedler, Boháč, Šebesta, Mikulík, Sýkora, Eiselt, Gajovský, Rod, Handlovský.

Ústecký Slovan s.r.o.: Zikmund - Pojkar, Vágner, Zeman, Hořava, Němeček, Evan, Novotný, Zápotočný - Krajči, Šagát, Klobouček, Čaloun, Nedorost, Hovorka, Novák V., Špirko, Hašek, Janků, Pazourek, Novák M.

Komentář

Zatímco Mladoboleslavští nastoupili do čtvrtého duelu oproti úternímu klání beze změn, hostující kouč Votruba udělal hned čtyři změny. Útočníky Mrázka, Martince a Káňu nahradil Šagátem, Hovorkou a Martinem Novákem, od začátku pak nastoupil v bráně Lvů místo Přikryla Zikmund.

Samotný úvod patřil domácím. Hned po padesáti vteřinách se dostal za obranu Slovanu Šebesta, ale s blafákem si na Zikmunda nepřišel. Když ve čtvrté minutě týž hráč ústeckého gólmana překonal, Šebestovu střelu vykopl z brankoviště zaskakující Čaloun. Po vyloučení Václava Nováka o dvě minuty později si domácí zahráli první přesilovku, Zikmunda zaměstnali především Boháč se Sýkorou, ale s jejich pokusy z bezprostřední blízkosti si strážce brány Severočechů poradil.

Svěřenci Petra Kaňkovského se dočkali v osmé minutě. Hosté působili i po návratu vyloučeného hráče nevyrovnaně, k puku se před Zikmundem dostal nejrychleji Eiselt a bez problémů dorazil kotouč za brankovou čáru.

Rozhození hosté si zbytečné přidělali komplikace ve 13. minutě během vlastní přesilovky. Po pravé straně pláchl Šebesta, z čehož těžil před Zikmundem především dorážející Boháč, ale brána hostí přežila i s dávkou štěstí. Další příležitost ke zvýšení náskoku si vytvořili Boleslavští v závěru úvodního dějství při početní výhodě, ale Schnabel před Zikmundem promáchl a Nouza u levé tyče pálil jen do betonu.

Boleslavští navázali na povedenou první třetinu i v té druhé a už po 25-ti vteřinách přidali druhý gól. Sýkora vyhrál buly pro Drábka, na jehož střelu od modré Zikmund nestačil včas zareagovat. Domácí i nadále vládli na ledové ploše a Ústecké musel často zachraňovat až Zikmund. Ten si nadvakrát poradil s tvrdou ránou Schnabela, chytil, ač pravděpodobně ani nevěděl jak, pokus Nouzy a zneškodnil i střelu Gombára z levého kruhu.

Nevyužité šance musely Boleslav mrzet především od 28. minuty. Nenápadné nahození Šagáta totiž šťastně tečoval za Růžičkova záda Hovorka a rázem vrátil Slovan do zápasu. Hra se od té chvíle vyrovnala a výraznější šance byly k vidění především při početních výhodách. Ve 34. minutě nejprve při jedné z těch klasických zahrozil Drábek, ale jeho do vzduchu zblokovanou střelu Zikmund zachytil do lapačky. V posledních minutách prostřední třetiny si pak Boleslavští zahráli pětiminutovou přesilovku po ostrém zákroku na Schnabela, ale jejich snahu kazily nepřesnosti.

Do třetí třetiny Boleslavští vstoupili s jasným cílem – neinkasovat a pokud možno přidat třetí gól. Jejich plány však narušilo vyloučení Bauera ze 44. minuty. Domácí se sice v oslabení ubránili, ale chvíli po návratu potrestaného obránce Severočeši vyrovnali. Střelu Vágnera Růžička vyrazil před sebe, kde v pádu dorazil puk do brány Hovorka.

Ve 48. minutě mohl na vyrovnávací trefu rázně odpovědět Handlovský, jenže zpoza hráče vystřelil jen do břevna, odkud se kotouč odrazil pravděpodobně na čáru a z ní mimo brankoviště. Zkázu domácích pak dokonal za další tři minuty Šagát, jenž si po levé straně najel do útočného pásma a trefou do pravého rohu brány Boleslavi dokonal ústecký obrat.

Domácí tak měli v druhé polovině třetí třetiny v hlavách pouze myšlenky na vyrovnání a v 55. minutě se jim přání splnilo. Král přiťukl puk na modrou k Bauerovi, který ho napálil za Zikmundova záda. O dramtické okamžiky i nadále nebyla nouze. Půl minuty po vyrovnání byl Drábek vyloučen za nešťastný zákrok holí u mantinelu na čtyři minuty, domácí se dlouhou dobu bránili bez problémů, ale v závěru je Ústí pořádně sevřelo. Tlak Slovanu vyvrcholil pět vteřin před návratem vyloučeného, kdy Krajči před bránou zkoušel překonat Růžičku blafákem do bekhendu, ale mladý gólman odolal.

I poté, co byli domácí v plném počtu, měli Votrubovi svěřenci více ze hry, 31 vteřin před koncem základní hrací doby to nadvakrát zkoušel z bezprostřední blízkosti Špirko, ale strážce brány domácích své spoluhráče podržel a udělal rozhodující krok směrem k prodloužení.

V něm měl na hokejce rozhodnutí nejprve Sýkora, ale Zikmundovu hrubku v 62. minutě nepotrestal, o dvě minuty později na opačné straně při přesilovce trefil Vágner tyč. Zápas nakonec strhli na svou stranu Mladoboleslavští. V 69. minutě se po neodpískaném faulu na Václava Nováka dostali do přečíslení, Král vyzval před bránou Gombára, který nejspíš pod betonem Zikmunda protlačil puk do sítě a proměnil tak velký boj v euforii domácího publika.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže