Ú s t í n/L. - Po dvou utkání je stav série baráže o extraligu srovnaný. Hokejisté Mladé Boleslavi předvedli proti pátečnímu utkání naprosto odlišnou tvář, v Ústí zvítězili 3:0 a vyrovnali stav série na 1:1. K výhře je už ve 2. minutě nasměroval bývalý ústecký hráč Tomáš Sýkora. Ve třetí části hosté dvěma přesilovkovými góly dílo dokonali. Nyní se série na dva zápasy přesouvá do Mladé Boleslavi.
ne 13. 4. 2008
Ústecký Slovan s.r.o.
BK Mladá Boleslav
0:3 0:1, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 2. Sýkora (Lukáč), 46. Lukáč (Drábek), 58. Gajovský. Rozhodčí: Minář, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 11:8, navíc Krajči (UNL) 10 min BŠH. Využití: 0:2. Diváci: 6500 (vyprodáno). Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 0:3.

Ústecký Slovan s.r.o.: Přikryl - Pojkar, Vágner, Zeman, Hořava, Němeček, Evan, Novotný, Zápotočný- Janků, Pazourek, Káňa - V. Novák, Špirko, Hašek - Čaloun, Nedorost, Krajči - Hovorka, Šagát, Klobouček.

BK Mladá Boleslav: Růžička– Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, D. Mazanec, Mocek, Kolafa, Schnabel – Nouza, Král, Gombár – Sýkora, Boháč, Šebesta – Gajovský, Mikulík, Handlovský - Rod, Eiselt, Fiedler.

Komentář

Už první minuta přinesla závar před brankou Boleslavi a i první drobnou šarvátku. Poté se hra přestěhovala na druhou stranu kluziště a po chybě domácích hráčů prostřelil Přikryla pohotovou střelou Sýkora. Ve 4. minutě byl v nepřehledné situaci vyloučen na 2 + 2 minuty a 10 minut Krajči a hosté dostali první dlouhou možnost přesilové hry. Po 3 minutách ale vyrovnal síly na ledě Sýkora. Ten po naskočení z trestné lavice najel do Přikryla a byl asi moc rád, že neusedl za katr opět. Jeho místo však vzápětí zaujal po faulu na Čalouna Mazanec. Celou první polovinu úvodní třetiny moc hokeje k vidění nebylo. Oproti pátečnímu zápasu se obraz hry změnil o 180 stupňů. Ten, kdo udával tempo hry byli hosté, domácí chvílemi vůbec nevěděli, co hrát. S přibývajícími minutami se hra vyrovnávala, žádné z mužstev si však nějakou větší šanci nevypracovalo.

Ani vstup do druhé třetiny nevyšel domácím dle jejich představ. Hráli sice brzy přesilovou hru, ale hosté jim v rychlosti bohatě stačili, často byli u kotouče i dřív. Početní výhodu dostali i hosté a v ní měl obrovskou šanci Král. Domácí se přizpůsobili soupeřově hře, dále pokračovali v křečovité hře, nedařily se jim přihrávky ani střely a hosté tak vcelku v pohodě kontrolovali svůj těsný náskok. Ve 32. minutě hráli domácí přesilovku, ale ujel jim Handlovský. Jeho střelu vytěsnil Přikryl těsně vedle tyčky. Ve 34. minutě bylo horko kolem Růžičkovy branky, Novák trefil jen připraveného brankáře. O minutu později dostal před branku puk Klobouček, ale střela mu nesedla a Růžička stačil kotouč zastavit. Domácí přidali na tempu a obraz hry se okamžitě změnil. Necelé 2 minuty před druhou sirénou se však trochu zbytečně nechal vyloučit Krajči a domácí se opět museli bránit v oslabení.

Ačkoliv šest tisícovek domácích diváků asi po pátečním zápase očekávalo úplně jiný průběh utkání, bezkrevný výkon domácího mužstva pokračoval i na začátku třetí třetiny a nic na tom nezměnila ani jejich přesilová hra. Na začátku 46. minuty si zahráli hosté více než minutovou dvojnásobnou přesilovku, kterou ale už po 11 vteřinách zužitkoval Lukáč. Čím dál častěji bylo z ochozů stadionu slyšet pískání domácích příznivců na vlastní hráče. V 51. minutě se do brejku dostal Handlovský, ale vracející Káňa ho nenechal zakončit. 54. minuta přinesla další závar před Růžičkou a další střelu přímo do brankáře. Vzápětí trefil Němeček tyčku. Závěr zápasu přinesl místy až drtivý tlak domácích hokejistů, boleslavská svatyně pro ně však byla zakletá. Dvě minuty před závěrečným hvizdem vypadl v oslabení Přikrylovi kotouč a Gajovský pohodlně do prázdné branky podtrhl účet utkání - 0:3.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel (Sportovní manažer BK Mladá Boleslav): "V pátek jsem sliboval, že přijede jiné mužstvo. Jsem rád, že se nám podařilo to "jiné" mužstvo přivézt. Psychicky jsme se na to připravili a z prvního utkání hodně poučili. Myslím, že jsme viděli dva rozdílné zápasy. Jestliže byli domácí lepší v pátek, dnes jsme jednoznačně lepší byli my. Domácí se nedostali do žádné vážnější šance, a když už ano, všechno spolehlivě pochytal brankář Růžička, kterého jsme vyměnili za Šindeláře. Po dnešku jsou šance srovnané a u nás se bude začínat znovu."
Vladimír Evan (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Pod dojmem pátečního vítězství jsme do utkání vstoupili hodně vlažně. Boleslav dnes vyhrála naprosto zaslouženě. Při druhém střídání jsme dostali gól a to nás ovlivnilo natolik, že jsme nebyli schopní udělat nějakou kloudnou akci. Soupeři musím k dnešnímu výkonu pogratulovat. Dnes nám nedovolili vůbec nic a my jsme jim dovolili strašně moc. Za první třetinu jsme udělali víc chyb než v pátek za celý zápas."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže