Pardubice - Třetí duel s Pardubicemi už Ústí žádné body nepřinesl. Na konci první třetiny domácí utekli Lvům dvěma slepenými góly, během druhé části smázli ztrátu v přesilovkách Zápotočný s Davidem Pazourkem. Ještě před druhou sirénou šel však Moeller znovu do vedení, podruhé Slovan dokázal vyrovnat gólem Pojkara. Záhy po Pojkarově úspěchu se trefil Semorád, a Pardubice tak znovu odskočily. Na třetí vyrovnání už se Lvi nezmohli, z východu Čech se tedy Slovan po prohře 3:4 vrací poprvé bez bodů.
pá 28. 3. 2008, ČEZ Arena Pardubice
HC ČSOB pojišťovna Pardubice
Ústecký Slovan s.r.o.
4:3 2:0, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 17. Ondřej (Zohorna), 18. Cetkovský (Radil), 37. Koukal (Šeda), 50. Semorád - 27. Zápotočný (Káňa), 31. Pazourek (Šaffer), 49. Pojkar (Krajči). Rozhodčí: Hribik - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2105. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC ČSOB pojišťovna Pardubice: Lašák - Koma, Havíř, Snopek, Linhart, M. Šeda, Nikolov - Pivko, Zohorna, Ondřej - Cetkovský, Radil, Somík - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Semorád, Dobiáš.

Ústecký Slovan s.r.o.: Přikryl - Novotný, Zápotočný, Klobouček, Gýna, Němeček, Evan, Pojkar, Hořava - Janků, Pazourek, Káňa - Hovorka, Šagát, Šaffer - V. Novák, Špirko, M. Novák - Krajči, Nedorost, Hašek.

Komentář

Poslední domácí zápas v pardubické hale v této sezóně si Moeller předsevzal odehrát s grácií a s přáním nalákat diváky na další hokejový ročník. Zároveň si Pardubice chtěly spravit chuť a poprvé porazit doma Ústí za tři body. První příležitost si však vypracoval útok Slovanu. Špirko se po rychlé kombinaci zjevil před Lašákem, ten mu však betonem radost překazil. Poté byl za katr odeslán nejprve Šagát a následně Pojkar. Moeller tak měl k dispozici zhruba minutovou přesilu pět ku třem, kterou ale trestuhodně promrhal. Další fáze hry se utápěla v celých sériích nepřesností na hokejkách obou týmů. Svižnější hokej přinesla až přesilová hra Slovanu, kdy se dostal do výhodné pozice ústecký Pazourek. Ale karta se záhy zcela otočila. Tomáš Zohorna zabojoval v rohu kluziště a naservíroval puk jako na stříbrném podnose Zdeňku Ondřejovi, který Přikryla přelstil švihem – 1:0. Necelou minutu na to profrčel útočným pásmem novopečený reprezentant Jiří Cetkovský a rychlou střelou zvýšil na 2:0.

Druhá třetina začala dohrávkou přesilovky Východočechů z úvodního dějství. Moeller hezky kombinoval v útočném rozestavení a střele Pivka od modré a následným dorážkám chybělo ke gólu jen velmi málo. Ve 25. minutě byl vyloučen domácí bek Havíř a ústečtí hráči po nepřehledném závaru před brankovištěm vstřelili prostřednictvím dorážky Daniela Zápotočného branku – 2:1. V polovině střetnutí měl také Slovan možnost dvojnásobné převahy hráčů na ledě. Po vyloučení Ondřeje byl na trestnou poslán kapitán Snopek a Severočeši vyrovnali. Dvě vteřiny po návratu Snopka na led se ocitl zcela sám mezi kruhy David Pazourek a vyrovnal na 2:2. Stejnou výhodu měl i Moeller, ale rovněž ji nezužitkoval. V této převaze Ústí přišlo o forvarda Šaffera, který s bolestivou grimasou opustil ledovou plochu. V následné hře čtyři na čtyři vypálil od modré Šeda, odražený touš si našel Petr Koukal a poslal svůj tým opět do vedení 3:2.

Hned zkraje třetí třetiny fauloval expardubický obránce Novotný a v převaze ostře mířil od modré Koma. Jeho bomba však skončila mimo. Naopak udeřili hosté. V 48. minutě sehrál Slovan pohlednou kombinaci. Krajčí přesně nasel před branku si sjíždějícího Davida Pojkara a ten téměř do prázdné znovu vyrovnal na 3:3. Ale gólový účet se neudržel ani dvě minuty. Diváci si mohli připadat jako na houpačce, když hned poté vyslal švih přes obránce Jan Semorád a Přikryl puk neudržel – 4:3. Moeller chtěl rozhodnout při vyloučení Krajčího, ale Koukal pálil jen do ochranné sítě. Tři minuty před koncem mohl skórovat také Snopek, ale jeho střela orazítkovala pouze tyč. Při následné power play si ústečtí sice šance vytvořili, ale neproměnili je. Pardubice tak zvítězily v poslední domácím utkání dobíhající sezóny 4:3.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže