Ú s t í n/L. - Sedmý zápas v této sezóně sehráli v pátek Ústečtí Lvi s Vítkovicemi. Slovan za sedm kol nenašel recept, jak Ostravany porazit. Vítkovičtí sehráli dobře první třetinu, ve které nasázeli Lvům hned tři branky. V úvodu druhé třetiny snižoval na rozdíl dvou branek Nedorost, ale domácí nezáháleli a díky Hruškovi využili další přesilovku a odskočili opět o tři branky. Ve třetí třetině dokázali Lvi vítkovické hráče pěkně potrápit, když se nejdříve prosadil Káňa a po něm v čase 59:06 Hovorka. Zbývající sekundy zápasu si Vítkovičtí výsledek 4:3 pohlídali.
pá 21. 3. 2008, ČEZ Arena
HC Vítkovice Steel
Ústecký Slovan s.r.o.
4:3 3:0, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 6. Klimek, 11. Heš (Škoda), 19. Krenželok (Heš), 32. Hruška (Klimek) - 23. Nedorost (Krajči), 56. Káňa (Janků), 60. Hovorka (Šagát). Rozhodčí: Pěšina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: . Diváci: 1120. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 4:3.

HC Vítkovice Steel: Štěpánek - Jurečka, Suchý, Hartmann, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, A. Sedlák, Heš - Vala, Burger, P. Hubáček - Svačina, R. Hruška, Klimek - J. Kolařík, Mikula, Šedivý - Tomášek, Škoda, Krenželok

Ústecký Slovan s.r.o.: Přikryl - Pojkar, Zápotočný, Němeček, J. Evan, Klobouček, Vágner, Novotný, P. Hořava - Janků, Pazourek, Káňa - V. Novák, Špirko, M. Novák - Hovorka, Šagát, Šaffer - Krajči, A. Nedorost, Hašek

Komentář

V úvodní třetině se do první vážnější šance dostali domácí. Burger nahrával volnému Jurečkovi, ale ten jen vyprášil Přikrylovy betony. Na druhé straně prověřil Štěpánkovu lapačku Evan. Lvi si dokázali před vítkovickým gólmanem vytvořit tlak, který vyvrcholil několika střelami, z nichž nejvýraznější byla od Pavla Janků, ale Štěpánek ji vytěsnil nad. V čase 5:35 otevřeli domácí skóre – Ústí špatně vyhodilo kotouč, Klimek ho sklepl ze vzduchu, a nikým neatakován prostřelil Přikryla – 0:1. V 7. minutě mohli Vítkovičtí zvyšovat, když se řítili dva na jednoho ústeckého obránce, ale Evan jejich akci zabrzdil. Jako první si v početní výhodě zahráli domácí, ale nedokázali si vypracovat žádné šance. V čase 10:10 využili Vítkovičtí další přesilovku – Škoda nahrál na modrou Hešovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:2. V 15. minutě si Přikryl zasprintoval na střídačku při signalizovaném trestu domácího hráče. Před vítkovickou bránou nastaly zmatky a domácí Tomášek si mále připsal vlastní gól. V 18. minutě podnikl rychlý výpad Pavel Janků, ale Štěpánek ukryl puk v lapačce. Nedáš, dostaneš - Vítkovičtí podnikli protiakci – Burger našel zadovkou Heše, ten ihned poslal puk na volného Krenželoka, který zakončil krásnou akci do poloprázdné klece – 0:3.

Vstup do druhé třetiny se lépe povedl Lvům. V čase 22:57 vstřelilo Ústí první branku – Krajči nahrál do jízdy Nedorostovi, který předvedl zasekávačku a prostřelil Štěpánka – 3:1. Ve 26. minutě si Slovan zahrál přesilovku – Lvi se rozestavěli v útočné třetině, k puku se dostal Káňa, který tvrdě vypálil na domácího gólmana. V čase 31:19 využili domácí další přesilovku – Klímek od mantinelu nahrál najíždějícímu Hruškovi, který trefil mezírku mezi betony přesunujícího se Přikryla – 4:1. Ve 33. minutě se před Štěpánkovou klecí ocitl Klobouček, ale jeho střela nebyla dost razantní. V čase 37:41 nařídil sudí trestné střílení, když byl ve vyložené šanci faulován Burger. K trestnému střílení se rozjel Šedivý, ale trefil pouze Přikrylovu lapačku.

Na začátku třetí třetiny ujel po levém křídle Šaffer, ale jeho střela šla těsně mimo. Ve 42. minutě si hosté zahráli přesilovku – Ústí se usadilov útočném pásmu, ale střílelo většinou od modré, takže neměl Štěpánek se střelami větší problém. V 50. minutě se do šance dostal Škoda, který sprintoval na ústeckou bránu, ale byl stíhán jedním z ústeckých obránců, tak v rychlosti trefil jen Přikrylovu výstroj. V čase 53:09 si Ústečtí zahráli další přesilovku – Krajči se hezky prokličkoval až před Štěpánka, ale byl příliš blízko na to, aby mohl zakončit. V 56. minutě trefil Pojkar tyč. V čase 55:44 přidali Lvi druhý gól – Janků viděl dobře najetého Káňu , který vymetl horní růžek vítkovické branky. V čase 58:59 si hostující trenéři vzali oddechový čas a Přikryl už zůstal na střídačce. 54 sekund před poslední sirénou přidali Lvi třetí gól – při hře bez brankáře vzali hosté domácí klec útokem, před vítkovickou klecí se vytvořila skrumáž a po shlédnutí videa byl gól připsán Hovorkovi. Zbývající sekundy to Ústečtí zkoušeli stále bez brankáře, ale Ostravané si svou výhru pohlídali.

Ohlasy trenérů

Petr Bolek (HC Vítkovice Steel): "Z naší strany to bylo hodně otevřené utkání. Dali jsme vyniknout brankáři Štěpánkovi, který byl nejlepším hráčem na ledě. Jsem zklamán z hry našich juniorů, kteří by se v takových zápasech měli ukazovat mnohem více."

Jan Votruba (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Hrál se uvolněný hokej bez velkého bránění. Vítkovice nám bohužel odskočily příliš, my jsme v závěru dokázali snížit, ale bylo to pozdě, aby se s tím ještě dalo něco udělat."
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže