Ú s t í n/L. - Dvakrát Ústečtí Lvi v utkání s Pardubicemi, které bylo posledním domácím v základní části extraligy, vedli. Přesto dobře rozehraný mač nedotáhli do úspěšného konce. Prohráli po jedenácté v řadě. Nyní 2:4. Na přesilovkový zásah Pavla Janků odpověděli hosté ve stejné situaci hned dvakrát a výsledek pečetil v závěru reprezentant Rolinek.
ne 17. 2. 2008
Ústecký Slovan s.r.o.
HC ČSOB pojišťovna Pardubice
2:4 1:0, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 4. Novák (Pazourek), 36. Janků (Špirko) - 22. Koukal (Kolář), 38. Cetkovský (Pucher), 44. Tvrdík (Sýkora), 57. Rolinek (Tvrdík). Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3520. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Zikmund - A. Novotný, Hořava, Němeček, Zápotočný, Zeman, Klobouček, Vágner - Čaloun, Martinec, T. Káňa - V. Novák, Pazourek, Hašek - Janků, Špirko, A. Nedorost - Krajči, Šagát, Šaffer - Hovorka.

HC ČSOB pojišťovna Pardubice: Lašák (41. Hylák) – Snopek, Nikolov, Havíř, Koma, Linhart, Kolář II, M. Šeda – Sýkora, Rolinek, Tvrdík – Cetkovský, Pucher, Somík – Kolář I, Koukal, Starý – Bláha, Blažek, Ondřej.

Komentář

K prvnímu ohrožení brány se už po půlminutě dostal Jan Čaloun. Jeho nenápadná střela z kruhu zazvonila na tyčku Lašákovy brány. I v dalších minutách byli mírně aktivnější domácí. Ve 4. minutě ujel ve vlastním oslabení Václav Novák a výborně umístěnou střelou nedal Lašákovi šanci. Hosté si v přesilovce příliš šancí nevytvořili, tu největší spálil po pěkné kombinaci Tvrdík. Na druhé straně musel být hodně pozorný po akci tria Špirko-Janků-Zeman pardubický gólman. Zikmund v brance Lvů předvedl svůj postřeh v 8. minutě při pohotové střele Bláhy. V dalších minutách byl v permanenci gólman hostí, neuspěli však postupně Čaloun, Káňa, Novotný ani Martinec. V 15. minutě se naskytla přesilovka i domácím, tentokrát se do samostatného úniku dostal pardubický Sýkora, ale tváří v tvář Zikmundovi neuspěl. V pokračující výhodě už Lvi zamkli svého soupeře v pásmu, ale Lašáka ani z několika slibných šancí nepřekonali. Když v poslední minutě neprostřelil brankáře hostí ani Špirko, skóre první části už se nezměnilo.

I ve druhé části patřila první střela domácím, Zapotočný však se svým pokusem od modré neuspěl. Po následném buly unikl po křídle Petr Koukal a dělovkou umístěnou přesně do horního růžku rozveselil početnou skupinu pardubických příznivců. Ve 24. minutě neprostřelil Lašáka opět Zápotočný. O minutu později neuspěl dělovkou Andrej Nedorost a z následné akce nezkrotil puk před pardubickým gólmanem ve velké příležitosti Šagát. V dalších minutách převzali iniciativu hráči Moelleru, ke střelbě se však příliš nedostali. 30. minuta přinesla početní výhodu Lvů a hra se tak přenesla před druhou bránu, Lašák však i nadále odolával. V 36. minutě se naskytla další přesilovka domácímu týmu. Rychlou kombinaci po přihrávce Špirka zpoza brány zakončil přesnou trefou k tyči Pavel Janků! Záhy se stejná výhoda naskytla i Východočechům a bylo srovnáno, osamocený Jiří Cetkovský vymetl zblízka pavučiny v Zikmundově bráně! Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Do třetí části vstoupili hosté s Alexandrem Hylákem v bráně. Přesilovkovou střelu Havíře z úvodu třetí části Zikmund zlikvidoval. Zaváhání pardubické obrany nevyužil po pěkně přihrávce Čalouna Martinec. V pokračující přesilovce se Pardubičtí poprvé dostali do vedení, to Sýkorovu střelu dorazil do odkryté brány Michal Tvrdík. I nadále se početní výhody střídaly rovnoměrně na obou stranách, tu další nevyužil po šikovné akci Martinec, Lvům se tak srovnat nepodařilo. Ve 48. minutě předvedl Zikmund pohotový zákrok proti umístěné střele Cetkovského a o minutu později proti dalšímu pokusu z hole Tvrdíka. V 50. minutě nescházelo mnoho k vyrovnání Janků, který tečoval střelu Zemana, stav se však nezměnil. V 53. minutě vyřešil závar před vlastní brankou pohotovým skokem brankář Zikmund. O chvíli později vyrazil Hylák s vypětím všech sil tvrdou střelu Špirka. Domácí se snažili o vyrovnání, přes dobře bránící hosty se však ke střelám nedostávali. A tak hrozili hosté, Cetkovský a následně Starý ještě náskok nepojistili, střela Tomáše Rolinka už však prošla Zikmundovi mezi betony a stanovila konečné skóre na 2:4.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Moeller Pardubice, a. s.): "Přijeli jsme do Ústí splnit povinnost získat tři body. To se nám podařilo i přesto, že jsme v utkání dvakrát prohrávali. To je pro nás asi to nejcennější, že i v tom předposledním kole, kdy jsme věděli, jak se hraje na ostatních stadionech, jsme to dokázali zvrátit a získat povinné tři body."
Miroslav Mach (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Dnes to byl vyrovnaný zápas. Pro nás, bohužel, se špatným koncem. Zápas rozhodla i naše střelecká nemohoucnost, kdy nejsme schopni dát gól ani do prázdné branky. To už nejde naučit..."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže