Ú s t í n/L. - K větší spokojenosti přítomných ve třetím extraligovém Krušnohorském derby chybělo jen více branek. Ve Zlatopramen aréně se hrál svižný mač, ve kterém byli šťastnější hosté z Litvínova po výhře 2:0. A to hlavně díky střelecké impotenci Ústeckých Lvů, kteří se sokovi při hře minimálně vyrovnali. Jenže nedokázali ani jednou překonat hostujího Fraňka. I domácí brankář Petr Přikryl se činil a domácí několikrát podržel.
út 8. 1. 2008
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Verva Litvínov
0:2 0:0, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 30. Bahenský (Benda), 60. Tomas (Benda). Rozhodčí: Pešina - Čížek, Prchal R. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5690. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Přikryl - Pojkar, Gýna, Zeman, Klobouček, Procházka M., Evan, Sláma - Čaloun, Pazourek, Hašek - Janků, Martinec, Šaffer - Novák, Špirko, Havel - Mrázek, Nedorost, Šagát.

HC Verva Litvínov: Franěk - Kubát, Stříteský, Poživil L., Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Poživil O., Tůma - Reichel, Kubinčák, Jenáček - Tomas, Benda, Bahenský - Lukeš, Trávníček, Černý - Rindoš, Jánský, Branda.

Komentář

Stejně jako ta domácí, i hostující obrana byla notně prořídlá. Hosté byli nebezpeční hned od úvodních vteřin. Vzápětí na druhé straně nepromněnil tutovku Janků. První přesilovku si už v 5. minutě zahráli hosté, do vážnější šance se však nedostali. Stejnou výhodu měli od 8. minuty i domácí, ani oni nebyli úspěšní. Šanci si vytvořili až po srovnání stavu hráčů na ledě. Ve 13. minutě dostal Hašek od Čalouna přihrávku mezi kruhy, Franěk však včas sklapl betony. V 15. minutě se hosté rozjeli do protiútoku a před Přikrylem to doslova hořelo. Do konce třetiny si obě mužstva ještě zahrála po jedné přesilovce, ale bez gólového efektu.

Hned zpočátku druhé třetiny se hrálo pěkně v tempu. Už ve 22. minutě se do pěkné šance dostal Martinec a po něm tečoval těsně vedle Hašek. Stejnou mincí odpověděl na druhé straně Rindoš. Přesně po 5 minutách nezužitkoval přesný Novákův pas Špirko. Když se ve 28. minutě netrefil ani Šaffer, dostali se ke slovu i hosté. O minutu později domácí spálili další sérii tutovek. K odraženému puku se dostali hosté, ale Přikryl závar před svou svatyní s přehledem vyřešil. O chvíli později už však bylo všechno jinak. Hosté se po chybě domácích ve středním pásmu dostali do přečíslení a Bahenský pohodlně dorážel do prázdné branky. Ve 32. minutě zapomněli domácí před brankou na Reichela, ten však nabídnutou šanci nepotrestal. Hosté poté přežili jediné oslabení druhé třetiny a domácí pokračovali ve festivalu neproměněných šancí až do sirény.

Třetí třetina začala ve znamení mnoha nepřesností obou týmů. Od 45. minuty hráli hosté v početní výhodě, ale po 40 vteřinách se stav hráčů na ledě vyrovnal. O 2 minuty později hráli domácí krátkou přesilovku 5 na 3, ale bez efektu. V 50. minutě předvedl nejprve několik pěkných zákroků Přikryl, poté zatlačili i domácí. Na jejich hokejky se ale začala vkrádat nervozita. V 52. minutě byl Benda sám před Přikrylem, ale spolu s domácím brankářem přehodil i branku. Domácí stupňovali svůj tlak, ale hosté dokázali jejich výpady ubránit. V poslední minutě si domácí trenéři vyžádali oddechový čas a odvolali brankáře. Jenže po zoufalé bezzubé snaze se bez velkých problémů prosadili do prázdné branky hosté. Druhý hřebíček do pověstné rakve zatloukl Tomas.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hübl (HC Litvínov, a. s.): "Mluví se mi mnohem lépe, než když jsme tu hráli první zápas. To schéma bylo podobné. Nehráli jsme moc dobře, ale ve druhé třetině jsme dali gól a obávali jsme se, abychom, jako v tom prvním zápase, gól nedostali. Naštěstí se nám to dnes podařilo ubránit. Dnes jsme to ubojovali, získali jsme tři body a jsem hrozně rád, že jsme pomohli i Fráňovi, že má nulu."
Miroslav Mach (HC Slovan Ústečtí Lvi): "My jsme dnes podali hrozný výkon. Vůbec jsme nezopakovali výkon z Pradubic v minulém kole. Projevila se i naše střelecká nemohoucnost, která nás provází od začátku sezóny. Bohužel, když nedáme gól, nemůžeme vyhrát..."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže