Ú s t í n/L. - Dobrá zpráva. Debakl z Karlových Varů Lvy úplně nepoložil. V domácím utkání dokázali obrátit nepříznivě se vyvíjející utkání s Třincem a po výhře 3:2 po prodloužení si připsali dva body. Lvi však měli zaděláno na další porážku. Dvě minuty před druhou sirénou prohrávali díky dvěma přesilovkovým brankám. Jenže osud zlomil Rastislav Špirko, v oslabení snížil. Ve třetí třetině Šaffer šťastně srovnal a čtyři vteřiny před koncem prodloužení rozhodl přesnou pumelicí od modré David Pojkar.
út 20. 11. 2007
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Oceláři Třinec
3:2pp 0:1, 1:1, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 39. Špirko (Klobouček), 55. Šaffer (Hořava), 65. Pojkar (Novák) - 3. Skořepa (Štefanka), 26. Sekeráš (Tomík). Rozhodčí: Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3408. Střely na branku: 51:40. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Přikryl - Zeman, Vágner, Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Gýna, Ficenc - Janků, Pazourek, Klimt - Šaffer, Martinec, Novák - Šagát, Špirko, Klobouček - Mrázek, Přeučil, Hašek.

HC Oceláři Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons, Výtisk - Skořepa, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Pevelek - Tomík, Zálešák, Korhoň - Opatovský, Ivan, Tomas.

Komentář

Zpočátku byli nebezpečnější domácí, ale jejich chuť zbrzdila už ve 2. minutě přesilovka Třince. Při ní trochu naivně Zeman nahazoval kotouč před branku a Oceláři toho patřičně dokázali využít. Nejlépe se zorientoval Skořepa a poslal puk za Přikrylova záda - 0:1. Další oslabení domácí už přežili bez úhony a s chutí se do svého soupeře zakousli. V 7. minutě se z brejku neprosadil Přeučil, v 10. pálil z voleje nebezpečně Šaffer. Hosté hrozili z bleskových protiútoků,  po jejich prvním oslabení ve 14. minutě přidali na tempu a pro hokejisty domácího Slovanu bylo na ledě hned méně místa. Vzruch přinesla 16. minuta kdy se nejprve vyznamenal proti střele Tomíka Přikryl a na druhé straně zahrozil před Čechmánkem Janků.

Druhá třetina začala opatrněji, až ve 24. minutě zahrozila první domácí řada. Hosté se nenechali zahanbit a po jejich souhře před Přikrylem si vykoledovali další faul Lvů. Než však stačilo doznít bouchnutí dvířek na trestnou lavici, už se opět otevírala. Hostům totiž na zvýšení vedení stačilo pouhých 11 vteřin. Při Sekerášově střele Třinečtí dobře domácímu brankáři clonili a k vedení 2:0 jim pomohla i nechtěná teč Ficence. Pro domácí to byla studená sprcha a na ledě bylo vidět, že hosté v tuto chvíli měli znatelně navrch. Ke zteči zavelela v polovině utkání opět první domácí řada, která krátce po sobě vyústila ve dvě početní výhody Slovanu. Přesilovky ale nebyly v dnešním zápase silnou stránkou Lvů. Ve 38. minutě se domácí dostali do přečíslení 3 na 1, Čechmánek neudržel kotouč a za snahu vypíchnout mu kotouč, poslal sudí Pešina na trestnou lavici Šaffera. V oslabení se domácím opět podařilo přečíslit soupeřovu obranu. Na pravém kruhu si na Kloboučkův pas najel Špirko a bombou z voleje poslal Čechmánkovi svou vizitku - 1:2.

Ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu, ale před brankáři se mnoho zajímavého nedělo. Hra neměla příliš spád a byla kouskována častými technickými prohřešky obou mužstev. Ve 49. minutě se vhazovalo v obranném pásmu Třince, hra se ale bleskově přenesla před Přikryla a při přečíslení 3 na 2 měl domácí brankář plné ruce práce. O minutu později zahrozili i domácí ale Hořavovu střelu po milimetrovém pasu Janků Čechmánek vyrazil. Další šance přišly v 53. minutě. Nejprve Vágner parádním obranným zákrokem zastavil Květoňovu přihrávku do brejku a vzápětí brankář Třince zhatil šance Janků a Špirka, jedenkrát dokonce zazvonila tyč. Vyrovnání se domácí fanoušci dočkali v minutě 55. Šafferovo nahození se svezlo po Pácalovi, který se před brankou přetlačoval s Novákem, a skončilo až za překvapeným Čechmánkem. Brzy nato mohl rozhodnout Novák, ale jeho polostřela - polonahrávka jen těsně minula pravou tyč Čechmánkovy svatyně. Obrovskou šanci strhnout vítězství na svou stranu měli domácí v samém závěru třetí třetiny. Hosté se po dvou faulech v jednom okamžiku dostali do dvojnásobného oslabení, ale Lvi toho využít nedokázali.

Prodloužení začali domácí s výhodou jednoho hráče v poli, ale ani toho využít nedokázali. Z opatrné hry vybočily jen šance Nováka na straně domácích a Štefanky na straně Třince. Když už se zdálo, že zápas budou rozhodovat až samostatné nájezdy, nahrál Novák na pravý kruh rozjetému Pojkarovi a ten bombou z voleje trefil přesně víko třinecké branky - 3:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Pro nás je to ztráta bodů, protože při tak dobře rozehraném utkání, za stavu 2:0, jsme vlastní chybou pustili domácí do utkání. Další chyby jsme udělali u druhého a třetího gólu. Od stavu 2:0 se nám nelíbil přístup hráčů a budeme s tím muset něco udělat. Hráči, kteří tam u toho byli si to musí vzít na sebe a musíme se toho dál vyvarovat. Takový konec utkání, co jsme předvedli, neukázněný a netaktický, už jsem dlouho neviděl."
Miroslav Mach (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Za dnešní výkon bych chtěl hráčům poděkovat. Po debaklu ve Varech jsme se toho zápasu trošku obávali. Kluci to zvládli a jsme šťastní za dva body. Náš největší problém je, že se hrozně nadřeme na gól. Šancí jsme měli hodně, ale, bohužel, neproměníme je. Po tom kontaktním gólu jsme se zvedli a mohli jsme nakonec získat i tři body."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže