Ú s t í n/L. - Divoký úvod zápasu rozhodl o zmaření nadějí Ústeckých na zisk bodů. Už v deváté minutě vedli Jihočeši o tři branky, Pazourkovo snížení v oslabení sice dokázalo nastartovat jeho spoluhráče k větší aktivitě, ale další gól vytěžit nedokázali. Lvi dopláceli na vlastní nedisciplinovanost, poměr vyloučení byla statistika, ve které hosté jednoznačně vedli, a Budějovičtí si dobrý výsledek pojistili právě v přesilové hře. Dalších 28 minut už branka nepadla, a tak Mountfield porazil Slovan 4:1.
pá 2. 11. 2007
HC Mountfield ČB
Ústecký Slovan s.r.o.
4:1 3:1, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 3. Hudec (Hübl), 5. Gřegořek (Novák), 9. Sailer, 32. Gřegořek (Hübl) – 9. Pazourek (Janků). Rozhodčí: Kubeš - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5368. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Mountfield ČB: Turek - Toman, Gřegořek, Vydarený, Sičák, F. Novák, Bolf, Mucha, Frolo - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Veselý, Vak, Kotrla - Hřebejk, Mertl, L. Květoň.

Ústecký Slovan s.r.o.: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Zeman, Ficenc, Houdek, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Klobouček, T. Martinec, Klimt - Šaffer, Špirko, Hašek - Mrázek, A. Nedorost, Heřman.

Komentář

Už v samotném úvodu se děly velké věci. Počáteční oťukávání šlo stranou. Již ve 3. min. otevřel skóre zápasu po osvědčené spolupráci s Hüblem Michal Hudec. Slovenský štírek to zkusil po ledě a mířil přesně - 1:0. Jen, co doznělo nadšení domácích fanoušků z úvodního gólu jejich miláčků, propukli v jásot podruhé. Ten spustil Petr Gřegořek. Českobudějovický bek napřáhl z levého kruhu a překonal Přikryla - 2:0. To byl pro hosty šok. Po čtyřech minutách prohrávali o dva góly.Jejich zmar mohl navýšit Brabenec, jenže při přesilovce netrefil prázdnou bránu. Ke Klimtovi na trestné lavici posléze usedl Hašek, což se pro Ústecké ukázalo být jako velmi zdrcující. Po deseti sekundách totiž dvojnásobnou převahu využil ranou od modré Petr Sailer - 3:0.

Svižnost pak ale prokázaly i hosté. Ti se vzepřeli pokračujícímu oslabení a po přihrávce Janků snižoval David Pazourek - 3:1. Gólové hody. Jinak úvod zápasu opravdu nazvat nešlo. Čtyři góly za osm minut se jen tak nevidí. Jediní, kdo z tohoto faktu asi neměl radost, byly fanoušci v sektoru hostí. Skupinka zhruba deseti nejskalnějších příznivců zažila další silný nápor na srdeční soustavu při Vakově střele do tyče. Divoký začátek zápasu se značně podepsal i na dalším vývoji. Jihočeši byli, jak se říká, na koni. Byl jich plný led a Turek v brance MOUNTFIELDU zasahoval jen ojediněle. Proti ráně Novotného z 19. min. však musel bleskurychle zapojit do činného procesu svou lapačku. Po následném vhazování na něj sprchlo několik pokusů Severočechů, ale Turek všem odolal.

V závěrečné minutě domácí Kůrka již překonal brankáře Přikryla, toho ale uchránila tyč jeho svatyně. První třetina vyzněla lépe pro tým Josefa Jandače. Severočeši ovšem do druhé třetiny nenastoupili nijak odevzdáni. Zápas byl stále zcela otevřený. Dramatickou zápletku měl na holi Šaffer. To by ale nesměl selhat ve vyložené šanci, kdy po střele Zápotočného nedokázal puk uklidit do prázdné branky. Na druhé straně pak Přikryl podržel své spoluhráče při střele Sailera.

Hosté ale nakonec doplatili na velmi nečistou hru, kterou se v utkání často prezentovali. V polovině duelu byl vyloučen Heřman. A pohotovost domácích borců byla opět velmi rychlá. Heřman strávil na lavici hanby pouhých dvacet sekund. Taková doba stačila k tomu, aby z mezikruží trefil svou druhou branku večera Petr Gřegořek - 4:1. S šancemi se pak doslova roztrhl pytel. Na jedné straně Přikryla nepřekonal Šimánek, na druhé nevyzrál Mrázek na Turka. Hosté pak dostali možnost hrát přesilovou hru, ale naopak v ní mohli opět inkasovat. Kotrla našel před brankou osamoceného Veselého, který ale neměl štěstí. Z další velmi ošemetné situace vešel vítězně domácí brankář, ve slibné příležitosti totiž Turka Klimt nepřekonal.

Po druhé třetině tak vedli Jihočeši 4:1. A ač Lvi projevovali i ve třetí třetině velkou bojovnost, na výsledku už nic změnit nedokázali. Svou snahu si navíc komplikovali vyloučeními. V závěrečné části diváci několikrát sledovali souboje domácího Tomana a ústeckého Přikryla. Vítězem minisoubojů byl pokaždé ústecký brankář, který pokryl řadu střel domácího obránce. A nutno říci, v žádném případě se nejednalo o propagační pozdravy. Nepřekonán zůstal Přikryl i při šanci Brabence. Přikryl se skutečně nenudil, zatímco Turek mnoho práce neměl. Dění ke konci zápasu tak oživili jen dvě drobné rozmíšky mezi hráči obou týmů.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale trochu nás přibrzdil gól, kterým hosté snížili na 3:1. V tom momentu jsme ještě vítězství neměli jisté, ale po čtvrtém gólu už bylo rozhodnuto. Ve zbylém čase jsme náskok kontrolovali.

Vladimír Evan, hlavní trenér HC Ústečtí lvi: Domácí splnili roli favorita, naopak my jsme jenom potvrdili, že se nám v poslední době nedaří zejména střelecky. Udělali jsme šňůru prohraných zápasů, hrajeme opravdu špatně. Musíme věřit, že se to co nejdřív zlepší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže