Olomouc - Na vítězné vlně se Ústečtí Lvi svezli i v první bitvě v Olomouci. Jako první sice lovil kotouč ze své sítě Málek, když ho v 15. minutě pokořil Najdek, poté však stříleli jen hosté. Po třech minutách posledního dějství srovnával Eiselt, který si za dalších 132 sekund vyměnil pozici střelec-nahravač s kapitánem Antošem. Pojistku na konečných 3:1 pro Ústí přidal s Antošovým přispěním Jan Kudrna. Jako správný kapitán tak Milan Antoš dotlačil třemi body Ústí k třetímu vítězství v této sérii, kterou budou chtít Ústečtí Lvi ukončit už v zítřejším utkání na Hané.
so 25. 2. 2006
HC Olomouc
Ústecký Slovan s.r.o.
1:3 1:0, 0:0, 0:3

Branky a nahrávky: 15. Najdek (Žajgla) - 43. Eiselt (Pazourek, Antoš), 46. Antoš (Eiselt), 52. Kudrna Jan (Antoš, Pazourek). Rozhodčí: Šír - Barteček, Koliba. Vyloučení: 11:9. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 700. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Olomouc: Žigárdy - Kříž, Šmach, Faltýnek, Ondrušek, Bartoň, Vlček Tomáš, Světlík - Smejkal, Ministr, Metlička - Žajgla, Najdek, Bouz - Šimo, Čuřík, Hradecký - Kreuzman, Karný, Slaninák.

Ústecký Slovan s.r.o.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Mazanec, Grof, Vála, Klobouček, Hořava, Zápotočný - Antoš, Pazourek, Eiselt - Jankových, Sýkora, Klimt - Červenka, Slížek, Kuchler - Fink, Kudrna Jiří, Havel.

Komentář

Ustrašený úvod utkání ze strany Olomouce brzy opadnul, Mora přežila ústeckou přesilovku 5 na 3 a podařilo se jí vstřelit úvodní gól. Poté už se hrála naprosto vyrovnaná partie. Množství olomouckých oslabení, kdy jedno v podstatě navazovalo na druhé, se stalo Olomouci osudným. Lvi, kteří nebyli schopni vstřelit branku v plném počtu hráčů, zlomili právě v přesilovkách olomouckou obranu. V posledním dějství využili početní výhodu hned třikrát a do zítřejšího zápasu jdou s matchballem na hokejkách.

Už po 33 vteřinách byl vyloučen Kříž a Slovan šel do první přesilovky. Ta se mu však nevyvedla, jedinou vážnější střelu vyslal Havel. Hra se stále držela před Žigárdym, Severočeši si vytvářeli tlak, na který ve 4. minutě reagoval Žajgla faulem. Za 4 vteřiny k němu přibyl Bartoň a Ústí hrálo 5 na 3. Drtivému tlaku ale odolala obětavě hrající trojice Mory s bravurou. V 7. minutě se Olomouc dostala na chvíli před Málka, Slovan ale předvedl rychlý brejk, neúspěšně zakončený Finkem. Další olomoucký faul vyplynul z útočné aktivity Mory, nedovolené bránění Slanináka sudí posoudil velice přísně. Tentokrát dvouminutovce kralovala olomoucká defenzíva, Lvi se vůbec nedostali do pásma. V 11. minutě si přesilovku zahrála Mora, Jiří Kudrna pykal za podražení. Málek měl náhle plno práce, střely Bouze a Ondruška však dokázal pokrýt. Mora se otřepala z ustrašeného úvodu a začala hrát s hosty naprosto otevřenou partii. Kýženého úspěchu se olomoučtí dočkali v 15. minutě, Žajgla přenechal kotouč do tandemu Najdkovi a ten nádhernou střelou vymetl pravý růžek Málkovy brány - 1:0. Vzápětí mohlo Ústí vyrovnat v další přesilovce, krom Žigárdyho kouzelnického představení ujel ještě ústecké obraně do slibné šance Bartoň. Závěr třetiny si pohlídala Olomouc.

Úvod prostředního dějství se nesl v bojovném duchu, Mora z něj vytěžila po Mazancově faulu přesilovku. V ní Olomouc předvedla pohlednou kombinaci na jeden dotek, Šmachovo zakončení zamířilo mimo tyče. Další minuty patřily ústecké snaze o vyrovnání. Olomouc se ale nenechala zatlačit, naopak vyrážela do rychlých protiútoků. Ve 27. minutě se hostům podařilo přečíslit olomouckou obranu, Slížek v jasné šanci netrefil odkrytou polovinu branky. Mora svému soupeři nenechávala rychlými brejky chvíli klidu, olomoucká aktivita přinesla Hořavův faul. Málek se ale ukázal být pravou oporou, zejména při likvidaci Křížovy bomby. Na druhé straně se v 38. minutě zablýsknul Žigárdy, Hořavův blafák vykopnul levým betonem. Následně ale Mora dostala Lvy pod obrovský tlak. Za bezmocně ležícího Málka však nikdo z olomouckých nedokázal zastrčit kotouč. 33. minuta přinesla další ústecký faul a na ledě se začínalo jiskřit. Slovan tentokrát oslabení zvládnul bez větších potíží. Následně se před Žigárdyho prodíral Jankových a Kříž ho přidržel. V přesilovce i přesto, že Eiselt při dorážení střely doslova zboural Žigárdyho, Ústí úspěšné nebylo. Minutu před druhou sirénou si Lvi svou výhodu zopakovali po přísném vyloučení Ministra.

Dohrávaná minuta ústecké přesilovky v úvodu poslední třetiny byla v olomoucké režii. Aktivně hrající obranná čtveřice si však mohla svůj úspěch zopakovat. Hned po Ministrově návratu poslal hlavní sudí, po ukázkovém pádu Antoše, na jeho místo Bartoně. Tentokrát už bylo Lví snažení úspěšné. Ležícího Žigárdyho přehodil Eiselt - 1:1. Hned po vhazování se rozhodl Najdek mstít nepotrestaný ostrý ústecký nájezd u mantinelu a vyfasoval dvě minuty za hrubost. Ústí tento prohřešek opět potrestalo, zakončení měl tentokrát na svědomí Antoš - 1:2. Mora ale zápas nevzdávala. Po olomouckém zámku byl vyloučen Jiří Kudrna. Lvi se bránili úspěšně, ovšem 16 vteřin před Kudrnovým návratem sekl Šima Jankových. Severočeši ustáli i toto oslabení bez úhony. V 52. minutě se po vzájemném vyloučení hrálo ve čtyřech na obou stranách. Ve velké šanci se nejprve objevil Jankových, Žigárdy ale včas vyjel. Olomoucká snaha o vyrovnání však byla přerušena opět zdviženou pravicí hlavního arbitra, který poslal odpočívat Bartoně. Tuto přesilovku proměnil střelou od modré Jan Kudrna - 1:3. Sympatický olomoucký závěr, kdy Mora bojovala až do posledních vteřin, přinesl obrovskou šanci Ministra a Smejkalovu dorážku. Přišla ještě víceméně kompenzační vyloučení Ústeckých, Lvi si však poslední minuty pohlídali.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (trenér HC Slovan Ústečtí Lvi): “Dnes to pro nás bylo nesmírně těžké utkání. Vstoupili jsme do něj dobře, měli jsme několik přesilovek. Ty jsme ale hráli špatně. Domácím se podařilo vstřelit gól, který je nastartoval a třetinu dohráli výborně. Hodně nás podržel Málek. Paradoxně v závěru jsme otočili utkání v přesilovkách, když se nám předtím nedařily. Jsme rádi za třetí vítězství. K našim nafilmovaným pádům je těžké se vyjadřovat. Je to na posouzení rozhodčího, jestli to posoudí jako faul či nikoliv. Zítra nastoupíme ve stejné sestavě a budeme chtít zvítězit. Musím zopakovat, že Olomouc hraje doma jinak než v Ústí, dnes byli výborní, zítra to bude těžké.“

Aleš Tomášek (trenér HC Olomouc): “Kluci bojovali, nic se jim nedá vytknout. Dvě třetiny jsme vedli 1:0, měli jsme fůru šancí, ale i oslabení. Mnoho faulů, které se zapískaly, tam nebyly. To hráče samozřejmě rozhodí. Když vidíte takové stokilové hráče, jako je Antoš a ostatní, kteří se tam plazí po ledě, myslím si, že to není fér. Takže asi budeme muset také potrénovat nějaké ty pády. Jinak nevím, co k tomu říct. Mladý rozhodčí na takové utkání. Asi „Mládí vpřed“. Ústecké jsme ale potrápili. Zítra se budeme ve stejné sestavě snažit, abychom doma podali co nejlepší výkon. Jestli zvítězíme nebo ne, to je věc druhá. Samozřejmě chceme podat stoprocentní výkon a potěšit diváky."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže