Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi ztratili druhý zápas v krátké době. Navíc opět v domácím prostředí. Naposled ve své aréně naplno bodovali 12. prosince a vítězství o víc než dvě branky předvedli na konci listopadu. Pro srovnání: V bilanci domácích utkání nejsou nejlepší. Více bodů získal Chomutov a Havířov, ten i přes administrativní zásah v podobě kontumační porážky. Slovan vede ligu suverénně o 18 bodů, namítnou jedni. To je pravda. Nelze z posledních zaváhání dělat tragédii. Jenže Ústečtí svým kádrem a cíli na sebe upletli bič, kterým si každý při sebemenší příležitosti rád práskne.
Je jasné, že se ocitli ve složité situaci. Prohrají, jsou kritizovaní. Kdyby jenom vítězili, budou se ozývat hlasy, že samá vítězství mužstvo ukolébají a to pak nedokáže přepnout na vyšší rychlost v rozhodujících bojích play off. Za příklad budou předhazovány předloňské extraligové Pardubice vyřazené osmou Plzní, která se do elitní osmičky protlačila na poslední chvíli. Nikdo nevzpomene, o mnohonásobně více příkladů, kdy vítěz základní části došel až na vrchol. V naší zemi převládá negativistické myšlení. Místo trojího pochválení se jednou pohaní, a tak při první příležitosti podklouznutí rozjetého stroje se hledají důvody, záminky. Na druhou stranu si nemysleme, že porážky s mančafty druhé poloviny tabulky jsou v pořádku. Nejsou. Fanoušek se může ozvat, ale doufejme, že dříve než se ozve, si problém uvědomí samotní aktéři.

Faktorů může být několik: přes objektivní problémy s rozsáhlou marodkou, přes smůlu v zakončení či naopak záhadných skotačení kotoučů před vlastní bránou až po trestuhodné podcenění. Proč ovšem Slovan ztrácí zápasy doma, kde by jej měli hnát dopředu diváci a případné neduhy s morálkou pomohli rychle zaplašit? Ústečtí fanoušci nepomohou. V prostředí na první ligu komfortním sedí ztichlí. Kam se poděla atmosféra z léta, kdy při přáteláku se Spartou zimák duněl? Proč hokejisté před cestou do Brna zmiňují, že je tam čeká bouřlivá kulisa, a proto bude utkání s Moravany urputné. Řeknou totéž i soupeři? Nebo na prvním místě zmíní, že hrají s lídrem, který má silný kádr? Dopřejme ústeckým hokejistům relativní klid pro přípravu na rozhodující fázi sezóny. Najděme si cestu do ochozů a zkusme my, diváci, udělat první krok na cestě za vítězstvími, abychom pak mohli oprávněně slavit při úspěchu či kriticky hodnotit při neúspěchu, protože my uděláme vše, co je v našich silách, abychom Ústí pomohli. Prostředků není mnoho, naše dlaně, hlasivky a hlavně pozitivnější myšlení. Uvědomme si, že letošní šance je vskutku historická. Proč na vedoucí tým 1. ligy chodí maximálně dva tisíce fanoušků? Bylo by krásné, kdyby od nich vzešel impuls a ukázali podporu týmu, když se nedaří. Rozuzlení sezóny se blíží. Věřím, že i hokejisté si hrábnou na dno a v březnu… Můžeme snít ústecký hokejový sen.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže