Ú s t í n/L. - Netradiční úkazy přinesl včerejší duel mezi Slovanem a Hradcem Králové. V dresu soupeře se poprvé na ústeckém ledě představil místní odchovanec Daniel Tvrzník. Slovan zase postihly velké problémy se sestavou. Do hry bylo připraveno jen pět klasických obránců, na místě zadáka tak musel zaskakovat útočník Jiří Kuchler. „Když budu prospěšný v obraně, budu tam hrát, mě to je jedno,“ prohlásil forvard. „Když to nebudu kazit…“
Ústeckým se ve slátané sestavě nedařilo. „Prvních sedm minut jsme měli šance. Nedali, mohlo se to vyvíjet jinak. Škoda. Pak jsme dostali špatný gól A na všechny jakoby by padla taková únava,“ přemýšlel o příčinách nezdaru Jiří Kuchler. Svého soupeře oproti jiným bodovým nezdarů rozhodně nepřehráli, nevytvořili si výraznější brankové příležitosti. „Nedostali jsme se do toho, abychom je dostali pod tlak a vytvořili si víc šancí.“ Ani branková korekce v podobě Červenkova snížení je nijak nerozparádila. „Gól nás nenastartoval. Nebyl nějaký impuls, který by nás rozjel. I když tam byly nějaké potyčky, bylo to vyhecovaný, ale chyběla jiskra. Nevím čím to bylo,“ uvažovala ústecká devatenáctka.

Sám musel netradičně zaskočit na místě obránce, trenér Hynek jej za výkon dokonce pochválil. Kuchler se do nové role nehrne, ale ani výpomoc na nezvyklém místě neodsuzuje. Potvrzuje, že velká marodka byla jednou z hlavních příčin včerejšího nezdaru: „Klukům to nezávidím, je to těžké. Určitě marodka výkon ovlivnila. Na přesilové hry se to různě slepovalo a když já jdu hrát beka, to už musí být. Ale vyplynulo to z toho, že Jakub Evan přijel zraněný. Sestava se musela lepit a na mě zbylo místo v obraně. Když budu prospěšný v obraně budu tam hrát, mě to je jedno. Když to nebudu kazit…“

Slovan doma ztratil body potřetí v řadě. Je důvod bít na poplach? „Padl na nás nějaký útlum, ale pořád máme velký náskok. Teď se nedaří. Předtím jsme silná mužstva poráželi a přehrávali je. Až se vrátí kluci, dáme se zase dohromady,“ věří Kuchler, který herně nezahálel ani o vánoční prvoligové přestávce. Vypomáhal extraligovému Kladnu. „Vždycky jsem tam jel jenom na skok, když měli problémy se sestavou. Ty ale měli nyní dlouhodobě. 1. liga se nehrála, povolali mě a já jsem rád, že jsem si tam mohl zahrát. Nyní už se ale blíží play off, takže pravděpodobně už jezdit nebudu. Navíc se jim uzdravují zranění, za něž jsem byl taková záplata,“ usmál se. Celkem v letošní sezóně naskočil za Kladno desetkrát a připsal si tři asistence. „Byly tam tři pětky, třetí tvořili mladí kluci. Chodil jsem na přesilovky, oslabení. Trenér Müller mě tam dával hodně, na to si nemůžu stěžovat. Některé zápasy vyšly lépe, jiné hůř. Já jsem se snažil, abych jim pomohl, někdy to bylo lepší, někdy horší, ale jsem spokojený,“ hodnotí letní posila z Kadaně své působení v nejvyšší soutěži. Několikrát sehrál dva zápasy ve dvou dnech po sobě. Jaké stopy zanechala na jeho těle únava? „Bylo to znát. Dnes to nebylo ono. Ještě horší to však bylo předtím, kdy jsem hrál třeba jeden den na Kladně, jeden v Ústí. Teď byla pauza, hrál jsem jen na Kladně, ale dnes jsem toho měl dost, i když jsem hrál obránce,“ uzavřel Kuchler.


Poprvé se na ústeckém ledě představil v dresu soupeře dlouholetý kapitán a odchovanec místního Slovanu Daniel Tvrzník. „V Ústí jsem byl v mužstvu seniorů 11 roků. Kluby se mezi sebou dohodly, myslím, na hostování. Bylo to poprvé, co jsem tu seděl na té levé střídačce. Nikdy jsem v Česku nehrál jinde. Byl to zvláštní zápas,“ vyznal se po utkání. Z mužstva však již téměř nikoho nepamatuje, přestože odcházel teprve před loňskou sezónou své na druhé zahraniční angažmá. „Nervozita ale žádná velká nebyla. Kdyby tu bylo víc kluků, se kterými jsem hrál, bylo by to také trochu jiné.“

K působení na východě Čech se dostal náhodou: „Do Hradce jsem šel proto, že to mám z Litoměřic blízko. Nechtěl jsem cestovat někam na Moravu. Byla to vlastně trochu náhoda. Pomáhám matce v Litoměřicích v obchodě, jel jsem pro zboží a potkal jsem se s nějakým funkcionářem z Hradce. Slovo dalo slovo, začal jsem bruslit, zavolali jsme si a začal jsem tam trénovat.“ Předtím tři čtvrtě roku nehrál, trápili jej problémy s kolenem „V srpnu jsem byl na operaci s křížovým vazem. Naposledy jsem byl na ledě někdy v březnu, ještě v Norsku. V prosinci jsem začal bruslit a hned jsem skočil do zápasu. Nemám moc natrénováno, jsem teprve měsíc na ledě. Pomalu se do toho dostávám,“ vykládal Tvrzník. S jednadvacítkou na zádech se bil za zvýšení šancí Energetiků o přiblížení se prvoligovému play off. „Chci s Hradcem postoupit, aby se mi ta sezóna trochu prodloužila, když už jsem začal takhle pozdě.“ Do nového roku vstoupil v dresu svého nového zaměstnavatele dobře. Ví, že cesta do elitní osmičky ale bude náročná: „Tři body jsou pro nás výborné. Teď to hlavně musíme potvrdit v dalším zápase s Berounem. Od 5. místa dolů je to dost našlapané a potřebujeme každý bod.“

V Ústí mimo něho působili v nedávné minulosti další borci Koudelka, Přeučil, mihl se tu i Volráb. „Všichni bývalí Ústečáci jsme vypsali na dnešní vítězství nějaké pohoštění do kabiny. To se ale dělá všude,“ potvrzuje zvýšenou motivaci v tomto utkání.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže