Ú s t í n/L. - Čtrnáctidenní vánoční pauza je u konce. Prvním, kdo prověří, jak na tom jsou Ústečtí Lvi v úvodních dnech nového roku, budou hradečtí Energetici. Tým, ve kterém je i několik hráčů, kteří prošli Slovanem v čele s Danielem Tvrzníkem a Martinem Koudelkou, je na vzestupu, a určitě bude pro ústecké publikum dostatečným lákadlem. Zápas se hraje ve středu 4.ledna od 18:00 hod. Atmosféru zápasu opět okoření trumpetisté ze Severočeského divadla. Ti by se měli v hledišti Lví arény objevovat až do konce letošní sezóny.
Porovnání týmů

22-2-4-1-5 celková bilance 14-2-2-1-16
8-1-2-1-4 zápasy venku 3-0-1-1-12
14-1-2-0-1 zápasy doma 11-2-1-0-4
1. postavení v tabulce 9.
75 získané body 49
105:55 skóre 94:90
2 utkání bez vstřelené branky 4
5 utkání se shut-outem 3
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 9:2 (Prostějov)
0:3 (J. Hradec) nejvyšší prohra 1:5 (Mladá Boleslav)
D. Pazourek; 32b (13+19) nejproduktivnější hráč P. Fořt; 31b (12+19)
D. Pazourek; 13 nejlepší střelec J. Roubík; 15
D. Pazourek; 19 nejvíce asistencí P. Fořt; 19
J. Klobouček; 76 nejtrestanější hráč A. Černý; 49
L. Sáblík - 93,19% úspěšnost brankáře V. Koutský - 91,65%
L. Sáblík - 1,53 průměr inkas. branek V. Koutský - 2,59
32 góly v přesilovkách 22
18,50% využití přesilovek 12,36%
4 góly v oslabení 2
8,27% střelecká úspěšnost 8,88%

Dosavadní průběh sezony

Hradec Králové pozvolna nabírá stále větší rychlost. V první čtvrtině soutěže získal šestnáct bodů a byl devátý. Ve druhé čtvrtině si Energetici připsali osmnáct bodů a v tomto úseku soutěže byli sedmí. V doposud probíhající třetí čtvrtině soutěže mají po devíti kolech již patnáct bodů a v této části ligy jsou již čtvrtí. Výkonnostní křivka hokejistů z východočeské metropole tak má mírně, přesto však zřetelně stoupající tendenci.
Jako ryba ve vodě se Hradečtí cítí na vlastním kluzišti. Pouze čtyřikrát si z horkého hradeckého ledu odvážely hostující týmy tři body. Dvakrát se to povedlo Mladé Boleslavi, jednou Jihlavě a Olomoucí. Naopak třináctkrát, z toho dvakrát až po prodloužení, se radovali z vítězství Hradečtí. Pouze bod za porážku v prodloužení 4:3 odtud odvezli Ústečtí Lvi.
Téměř přesně obrácenou bilanci mají Energetici na kluzištích soupeřů. Jediné tři výhry si přivezli od našich severočeských rivalů z Chomutova a Kadaně, uspěli také v Ostravě.

Opory týmu

Jednoznačně největší silou disponuje výběr trenéra Jeřábka v útočných řadách. Pouze týmy Ústeckých Lvů a havířovských Panterů nastřílely více branek. Na devadesáti čtyřech gólech se nejvíce přičinila trojice Patrik Fořt, Jaroslav Roubík a Martin Koudelka. Prvně jmenovaný je nejproduktivnějším hradeckým hráčem (12+19), druhý jmenovaný, hradecký kapitán Roubík, je s patnácti brankami nejlepším střelcem týmu (15+13). Trio uzavírá neméně produktivní Koudelka (9+16). Ostatní forvardi již bodově ztrácejí, včetně ústeckému publiku známým Přeučilovi s Volrábem. Oba shodně nasbírali po osmi bodech. Dlouholetá opora Slovanu, nyní v hradeckých službách, Daniel Tvrzník zatím na východě Čech pomohl v sedmi zápasech, ve kterých si přišel ke čtyřem bodům za branku a tři asistence.
Zato obraná fáze hradeckého mužstva způsobila trenérům již nejednu vrásku. Čtvrtý nejvíce inkasující tým v soutěži příliš nedrží ani gólmani. Jak Vladislav Koutský, tak Tomáš Dušek přílišnou jistotou neoplývají a v hodnocení branhářů jsou až na šestnácté, resp. čtrnácté pozici. Situaci ilustruje i fakt, že s deseti body (3+7) nejproduktivnější bek Hradeckých Aleš Černý je zároveň majitelem –11 +/- bodů.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Hradec 5:2 report
Hradec - Ústí 4:3p report, preview

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Zápotočný, Kudrna Jan, Vála, Pavlas, Grof, Mazanec - Fink, Pazourek, Antoš - Červenka, Slížek, Kudrna Jiří - Jankových, Klimt, Jech - Buďa, Klobouček, Kloz.

Hradec Králové: Koutský (Dušek) - Kolafa, Černý, Suchý Petr, Šeda Michal, Hendrich, Toužimský - Fořt, Roubík, Tvrzník - Přeučil, Koudelka, Diviš - Šeda Jan, Domin, Fišer - Volráb, Kašík.

Ostatní zápasy 36. kola

Ostrava - Třebíč
Jihlava - Prostějov
Chomutov - Kadaň
Jindřichův Hradec - Mladá Boleslav
Olomouc - Kometa
Beroun – Havířov.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže