Ú s t í n/L. - Útočník David Tůma se po pěti sezonách vrátil do Ústí nad Labem, kde momentálně nastupuje v první formaci s Michalem Trávníčkem a Danielem Vrdlovcem. Proti Prostějovu tento zkušený forvard trefil v úvodních dvaceti vteřinách první branku Slovanu a nastartoval tak tým správným směrem k zisku třech bodů.

Po pěti sezóna opět v ústeckém dresu, jaké jsou pocity? Těšil jste se?

Jsme moc rád, že jsem se mohl vrátit do Ústí a těšil jsem se do známého prostředí.

Do zápasu s Prostějovem trenérský tým udělal drobné změny v útocích, které se Vás také týkali, jelikož jste z druhého útoku šel do prvního. Řekli jste si k tomu v kabině něco?

Trenéři po dvou prohraných zápasech chtěli dát mužstvu nový impuls a některé hráče proházeli, včetně mě. Nakonec se tento tah vyplatil i s neobdrženou brankou.

Proti Jestřábům jste dokázal po úvodních dvaceti vteřinách skórovat. Byla to Vaše první branka v této sezoně, můžete nám ji prosím popsat?

Je super, že mi to tam konečně spadlo, ale myslím si, že jsem měl trochu štěstí, jelikož puk hodně skákal a nakonec se přes dva hráče dostal až ke mně.

V prvních dvou duelech jste se potýkali s nedisciplinovaností, čím si to vysvětlujete? Naopak proti celku z moravské metropole jste usedli za katr pouze jednou.

Týmu se vždy hraje lépe, když není tak často vylučován, jako jsme byli my v prvních dvou zápasech. Klukům, co chodí na oslabení, to bere dost sil a zbytek hráčů není v takovém tempu. Naštěstí se nám to povedlo změnit v Prostějově a myslím si, že utkání také vypadalo jinak.

V domácím prostředí proti Sokolovu přišlo na utkání necelých tisíc diváků, vnímal jste je? Jaký to je rozdíl oproti COVID době bez fanoušků?

Minulá sezona byla bez fanoušků, takže atmosféra vypadala jak na přípravných zápasech a když Vám přijdou lidé po roce na stadion, tak je to znát. V Ústí jsou skvělí fanoušci a věřím, že jich bude chodit mnoho.

Další utkání Vás čeká doma až v sobotu proti Havířovu, jaký máte tréninkový plán na tento týden? Dostali jste od trenéra nějaký den volno?

Tréninkový plán bude nastaven tak, abychom byli dobře připraveni na Havířov a navázali na výkon z utkání v Prostějově.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže