Ú s t í n/L. - Minulé úterý se uskutečnila beseda s hokejisty Ústeckých Lvů na ZŠ Palachova v Ústí nad Labem. Mezi děti zavítala trojice hokejistů Lukáš Sáblík, Patrik Fink a Vítězslav Jankových a také marketingový asistent klubu Přemysl Zeman. My vám přinášíme několik fotografií a zajímavých postřehů, které úterní dopoledne na základní škole nabídlo více než dost.
Besedu zahájil ředitel školy pan Mgr. Jiří Kudrna, který přivítal hosty a také početné publikum, jenž zaplnilo velkou tělocvičnu. Děti si své dotazy připravily dopředu, takže si je v úvodu hokejisté sami vybírali. Například Vítězslav Jankových zodpověděl dotaz, jak se mu líbí nové roztleskávačky v ochozech Lví arény. „Jde o zpestření hlavně pro diváky, ale všiml jsem si, že jsou to všechno krásné slečny. My však hrajeme hokej a musíme se soustředit, takže nemáme moc času dívat se po roztleskávačkách,“ dodal s úsměvem bojovník Lvů. Patrik Fink zavzpomínal na barážové úspěchy v dresu Znojma, Jihlavy a Kladna a také připomněl své největší zranění, které se neobešlo bez šití. „Tehdy to snad bylo přes sedmdesát stehů,“ spočítal rychle parťák Davida Pazourka.

Na ZŠ Palachova zavítali: zleva: Vítězslav Jankových, Lukáš Sáblík, Patrik Fink a Přemysl Zeman.

Lukáš Sáblík přiblížil přípravu mužstva i samotného brankáře na domácí utkání a musel také odpovědět na otázku, kolik si vydělá v ústeckém dresu. „Uživím sebe i rodinu, takže jsem spokojen,“ řekl šalamounsky maskovaný muž v domácí brance. Právě psaná forma tohoto dotazu vyvolala u hostů salvu úsměvů a Patrik Fink si tento lístek schoval. „Musím to ukázat Pazimu (David Pazourek, pozn. red.), určitě se zasměje,“ vyprávěl s humorem útočník s třicítkou na zádech.

Velkou tělocvičnu zaplnili děti a debatovali s Ústeckými Lvy.

Trojice hokejistů musela také sdělit dětem, jaký je trénink pod vedením kouče Víti Borůvky, který v minulosti učil právě na ZŠ Palachova. Všichni hodnotili mladého trenéra kladně a cenili si hlavně jeho férového jednání.

Ve druhé části programu přišly na řadu soutěže. Nejprve slalom s míčkem a střelba na branku. Vystřídali se všichni hráči a zapojil se také marketingový asistent klubu Přemysl Zeman, který byl vyzván Patrikem Finkem. Ten se naopak projevil za mikrofonem jako vhodný moderátor podobných akcí. Děti si zahrály s Ústeckými Lvy a získali také reklamní předměty – klíčenky, šály, samolepy, plakáty a jiné pozornosti.

V akci Lukáš Sáblík, moderátor Patrik Fink vybízí publikum k větší aktivitě.

Následně se role vyměňují: mikrofonu se ujímá Víťa Jankových a míček si chystá Patrik Fink.

Na závěr se uskutečnila autogramiáda, ale po deseti minutách musela být předčasně ředitelem ukončena. Děti se totiž na své oblíbence doslova „vrhly“, a tak za chvíli seděla čtveřice hostů natlačená na žebřinách tělocvičny. I tak se úterní dopoledne na ZŠ Palachova vyvedlo. „Bylo to velmi zajímavé a jsem rád, že jsme dětem mohli představit hokejisty jinak než na ledě. I pro hráče je to zpestření. Navíc poznávají, jak jsou fanoušci pro nás důležití a že je třeba tyto akce pořádat. Navíc jsme rozdali dětem 400 ks vstupenek na domácí zápas. Věřím, že nás přijdou podpořit za dalším vítězstvím,“ doplnil k celé akci Přemysl Zeman a pokračoval. „Poděkování patří hlavně ředitelovi školy, panu Mgr. Jiřímu Kudrnovi, který nám umožnil tuto besedu pořádat,“ uzavřel úterní setkaní marketingový asistent klubu.

Další beseda s hokejisty Ústeckých Lvů je připravena na 9. prosince 2006 na ZŠ Rabasova.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže