Ú s t í n/L. - Naším hlavním cílem je přivést k tomuto nádhernému a výjimečnému sportu co nejvíce dětí, které se mohou v našem klubu všestranně sportovně rozvíjet se specializací na lední hokej. Náš klub má dva programy pro rozvoj hokejistů a to program „Hledáme nové talenty“ a program „Reprezentujeme Ústí nad Labem“.

Chceme společně s Vámi rodiči naučit děti milovat sport v našem případě lední hokej, ale zároveň musíme dbát na všestranný rozvoj dětí pro jejich budoucí uplatnění ve společnosti.

Proto je naším dalším společným cílem vedle sportovní přípravy i společenská výchova mladých hokejistů a hokejistek. (Filozofie a kodex mládeže HC Slovan) Přinášíme rozhovor se šéftrenérem mládeže Michalem Kvášem.

Kdy s hokejem začít?

Některé děti začínají již ve čtyřech letech a v pohodě se zapojí do tréninku naší základny. Je to samozřejmě individuální, ale pravidelný trénink začíná v mladším školním věku. To je také optimální období sportovního rozvoje včetně získávání sportovních návyků.

Mohou s Vámi trénovat i děvčata?

Ano, v našem klubu máme i děvčata a mohu potvrdit, že jsou velice šikovná a klukům se snaží v tréninku ve všem vyrovnat.

Jak probíhají tréninky základny?

Tréninky nejmladších kategorií probíhají samozřejmě převážně herní formou. U dětí se snažíme rozvíjet jejich pohybové schopnosti a učíme je novým sportovním dovednostem. Hlavní náš úkol je v dětech vypěstovat lásku ke sportu jako takovému.

V jakých časech trénujete?

V letní sezóně trénujeme 2x týdně a to v pondělí a středu od 18:00-19:00 na umělé trávě u zimního stadiónu.

V zimní sezóně chodí základna na led 3x týdně. Tréninky bývají v časech : čtvrtek 18:00-19:00hod., sobota a neděle od 09:00 – 10:00 hod.

Co k hokeji děti potřebují?

V letním období děti potřebují pouze sportovní oblečení na hřiště. To znamená kraťasy, tepláky, tričko, mikinu a sportovní obuv. Ostatní tréninkové pomůcky má klub k dispozici. Důležité je mít na trénink vlastní lahev s pitím.

A co příprava na ledě?

Na začátek dětem postačí pouze teplejší oblečení (třeba kombinéza), brusle, helma a zimní rukavice. V případě, že Vaše dítě ještě nemá brusle ani helmu k dispozici, tak je mu klub schopen tuto výstroj bezplatně zapůjčit.

V podvědomí lidí je hokej brán jako drahý sport, jaký na toto máte názor?

Myslím, že je daleko více „dražších“ sportů a koníčků než je lední hokej. Musíme si uvědomit, že investujeme do široké škály rozvoje dítěte jako je např. vytvoření pozitivního vztahu dětí ke sportu, vytvoření pravidelných návyků včetně tréninkovém procesu, začlenění a socializace jednotlivce do kolektivu, vytvoření široké sportovní všestrannosti dítěte atd.

Od základny do druhé třídy jsou příspěvky v našem klubu 1000,- Kč ročně. Pohybujeme se tedy kolem 20,-Kč za tréninkovou jednotku. Do tohoto nepočítám zápasy, které již děti v základně také absolvují.

Od druhé třídy stráví děti na trénincích, zápasech, turnajích a dalších akcích přibližně 60 hodin (měsíčně) pod dohledem klubových trenérů, kteří pracují na jejich budoucím sportovním rozvoji.

Kdy tedy začne trénink základny?

Věříme, že začneme již od pondělí 3.5.2021. Chtěl bych tímto pozvat všechny kluky a holky ať se na naše tréninky přijdou podívat a třeba se i zapojit. Jsem přesvědčen, že je tento krásný kolektivní sport osloví a stráví s ním alespoň část svého života. (Nábory)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže