Ú s t í n/L. - Pro Jana Kloze, osmnáctiletý příslib ústeckého hokeje, se letošní sezóna odvíjí takřka podle pohádkového scénáře. Během zápasů ústecké juniorky na sebe strhává mimořádnou pozornost, poprvé také zaťukal na dveře národního týmu “20“ a cestu do šaten prvního mančaftu Slovanu už mu nikdo ukazovat nemusí. „Je to super pocit, být na ledě s takovými borci jako je Antoš nebo Kysela. Mrzí mě, že Robert Kysela ukončil kariéru, ale rozloučení se mu připravilo parádní, měl jsem slzy na krajíčku. Ale každopádně by mě nenapadlo, že bych se s takovými hráči mohl někdy potkat v jednom týmu,“ sálá spokojeností benjamínek ligového lídra.
Nebýt famózního vstupu Lvů do zápasu, neměla by Třebíč k bodovému zisku příliš daleko. Ve druhém dějství si Slávisté hlídali domácí hráče více než pečlivě, ani kotouč jim ve hře nijak nepřekážel a následný požár musel několikrát hasit Sáblík. “Špatně jsme si dávali puk, hosté dobře napadali a začali takříkajíc lítat. Oni nemají příliš technické hráče, spíš bojovníky. Nahodili si puk a pak šli tvrdě po něm,“ líčí své dojmy z Třebíčských pravé křídlo Kuchlerovy formace.

Právě s kladenským odchovancem a čerstvou posilou z Liberce, Ctiborem Jechem, se pokoušel Kloz vyzrát na obranné šiky hostí. “S Kuchlisem (Jiří Kuchler - pozn. autora) a Bórou (Ctibor Jech - pozn. autora) se mi hrálo výborně. Jsou to taky mladí hráči, rychlí. Mám pocit, že jsme si rozuměli,“ pochvaluje si Kloz.

Pro Klozovy spoluhráče z juniorky je bezpochyby velkým „haló“, že jeden z nich poměrně pravidelně nasává atmosféru prvoligových zápasů. “Myslím, že kluci mi to přejí. Hodně se třeba ptají, jak to vypadá na tréningu nebo při zápase na ledě. Taky by si rádi zahráli za chlapy a určitě máme v juniorech dost hráčů, kteří na to mají. Stačí na sobě tvrdě pracovat a potom to půjde,“ důvěřuje svým vrstevníkům čerstvý reprezentant do 20 let.

Jan Kloz je po dlouhých letech hráčem z ústecké líhně, jehož jméno stálo na pozvánce do reprezentačního výběru dvacetiletých. Tradiční turnaj čtyř zemí, který se uskutečnil v půli listopadu na ruské půdě, ovšem svěřencům trenérského dua Rulík - Votruba příliš nevyšel. Čeští reprezentanti odcházeli po utkání do kabin třikrát se svěšenými hlavami, když jejich nejlepším počinem byla porážka 1:2 se Švédy. “Já jsem tam příliš prostoru nedostal, hrál jsem ve čtvrté pětce, ale při prvním střetnutí se naší lajně podařilo během úvodního střídání vstřelit branku. Měli jsme i nějaké další šance a i když se to celkově nepovedlo, tak nás trenér pochválil. Byla tam dvanáctka nováčků a řekl bych, že jsme nepředvedli špatný výkon,“ vrací se o pár dní zpět podsaditý útočník.

Další možnosti představit se mezi elitou českých juniorů by se Kloz rozhodně nebál, naopak je rozhodnut jít si za další nominací se vším odhodláním. “Ještě příští rok bych si mohl za tu dvacítku zahrát, věk na to pořád budu mít. Teď se musím soustředit na to, abych za chlapy nastupoval pravidelně, a pak už jen doufat, že se objeví další pozvánka,“ zahleděl se do budoucnosti nejmladší z Lvů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže