Ú s t í n/L. – V rámci posledního kola Chance ligy zajíždí Ústí na led rivala z Litoměřic. Slovan si v posledním hektickém utkání zajistil postup do předkola play off, může ovšem pohlížet na posun v tabulce na jedenácté místo. Naopak Litoměřice přišly o naději postupu přímo do čtvrtfinále play off, bojují tak o co nejlepší postavení v ligové tabulce. Není vůbec vyloučeno, že na sebe tyto dva týmy narazí i právě v předkole. Utkání startuje ve středu 8. března v 17:00.

Momentální forma

HC Stadion Litoměřice

Litoměřice doposud získaly padesát devět bodů a drží se na šestém místě, stejný počet bodů má ovšem i Poruba a Vsetín. Stadion tedy skončí na pátém, šestém, nebo sedmém místě. Všechny tyto pozice ale zajišťují výhodu zahájení série předkola play off na domácím ledě. Litoměřice mají také velmi dobrou momentální formu, z posledních pěti utkání prohrály pouze na ledě Jihlavy. Co se kanadského bodování týče, útočníci Stadionu vévodí celé ligové tabulce. Jak první Matěj Beran, tak i druhý Patrik Miškář se mohou pyšnit úctyhodnou statistikou se ziskem 50 (16+34), potažmo 46 (19+27) kanadských bodů.

HC Slovan Ústí nad Labem

Ústecký tým si v minulém utkání vysloužil touženou pozvánku do předkola play off, když minutu před koncem dokonal obrat proti Havířovu Daniel Vrdlovec. Slovan se tak s aktuálním ziskem pětačtyřiceti bodů umístí na nejhůř dvanáctém místě, mohl by ovšem pomýšlet na jedenáctou příčku, kterou momentálně hájí Prostějov. To by ale muselo Ústí zlepšit bilanci venkovních zápasů, které jim letos moc nevychází. Na čele kanadského bodování Slovanu je stále Michal Trávníček, který už se přehoupl přes hranici třiceti kanadských bodů: 31 (13+18).

Statistické okénko

Poslední odehrané utkání Litoměřic

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Stadion Litoměřice - 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Strnad (Křepelka, Šafařovský), 34. Šafařovský (Strnad, Aubrecht) - 3. M. Beran (Miškář, Procházka), 5. T. Svoboda (Baláž, Konečný), 16. Procházka (M. Beran, Miškář), 46. T. Svoboda (Válek, Jícha), 59. Válek (Procházka, Výtisk). Rozhodčí: Hucl, Šindel – Podrazil, Tvrdík. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:40. Diváci: 0. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

HC Benátky nad Jizerou: Král – Böhm, Štibingr, Aubrecht, Bieniek, Hampl, Kovář – Jiruš, Čederle, Pabiška – Wiencek, Jansa, Daniel Svoboda I – Strnad, Šafařovský, Křepelka – Kollert, Putz, Had.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Výtisk, Baláž, Háva, J. Holý, Jebavý, Černohorský, Tomek – M. Beran, Miškář, Procházka – Válek, Jícha, T. Svoboda – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Jánský.

Poslední odehrané utkání Slovanu

HC Slovan Ústí nad Labem vs. AZ Heimstaden Havířov - 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Severa (Tůma, Trávníček), 44. Protasenja (Klikorka, G. Szturc) – 22. Doktor (O. Procházka, Bořuta), 23. Doktor (O. Procházka). Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Coubal, Belko. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – J. Drtina, Š. Havránek, Vladimír Brož, Klikorka, Moravec, Vala, M. Voženílek – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, G. Szturc, O. Bláha – Costa, Matějček, Grim – Furch, Protasenja, D. Sklenář.

AZ Heimstaden Havířov: Stezka – Rašner, Chroboček, Bořuta, Kachyňa, R. Havel, Mrowiec, Ševěček – R. Szturc, Prokeš, Rudovský – O. Procházka, F. Seman, Doktor – Cihlář, Maruna, Mrva – Becher, Petriska, Horváth.

Poslední vzájemná utkání

23.09.2020 – Slovan vs. Litoměřice – 5:4pp
04.12.2019 – Slovan vs. Litoměřice - 4:2
16.10.2019 – Litoměřice vs. Slovan - 6:3
20.08.2019 – Slovan vs. Litoměřice – 1:4
06.08.2019 – Litoměřice vs. Slovan - 8:2

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže